Βίντεο - Η μοναδική στιγμή συγκίνησης με την Ζυλιέτ Μπινός να ξεσπάει σε δυνατό κλάμα επιδίδοντας το βραβείο στην Μέριλ Στριπ

Δεν έκρυψε τη συγκίνηση της επάνω στη σκηνή

Με δάκρυα συγκίνησης παρέδωσε το τιμητικό βραβείο του Χρυσού Φοίνικα η Ζυλιέτ Μπινός στην Μέριλ Στριπ.

Η Γαλλίδα ηθοποιός "λύγισε" καθώς βρισκόταν επάνω στη σκηνή του 77ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου μπροστά στην σπουδαία Μέριλ.

Οι δύο γυναίκες αγκαλιάστηκαν ενώ πίσω έπαιζε το χαρακτηριστικό soundtrack "Dancing Queen".

Να σημειώσουμε ότι η Ζυλιέτ Μπινός έχει μία μακρά καριέρα στο Χόλυγουντ.

Θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες Γαλλίδες ηθοποιούς.

Έχει εμφανιστεί σε πάνω από 40 ταινίες, κι έχει βραβευθεί από πολλά διεθνή φεστιβάλ, ενώ έχει εμφανιστεί και στο θέατρο, σε πολλές σκηνές. 

Η δραματική ταινία του 1985, Ραντεβού, την έκανε γνωστή στη Γαλλία, ενώ η συμμετοχή της στην ταινία Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι του 1988 της χάρισε διεθνή φήμη.

Η Μπινός δέχτηκε αργότερα πρόταση από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ να συμμετάσχει στο Τζουράσικ Παρκ, αλλά αρνήθηκε, αντί αυτού πρωταγωνίστησε στην ταινία του Κριστόφ Κισλόφσκι Μπλε η οποία την καταξίωσε και της χάρισε αρκετά βραβεία, όπως στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το Καλύτερης Ηθοποιού και το Βραβείο Σεζάρ Καλύτερης Ηθοποιού.

Το 1996, συμμετείχε στην ταινία Ο Άγγλος ασθενής, η οποία της χάρισε Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου. Στην ίδια κατηγορία τιμήθηκε και στα BAFTA, με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου να την τιμά με το βραβείο της Καλύτερης Ηθοποιού, ενώ για την ταινία Chocolat, του 2000, υπήρξε υποψήφια για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

Τη δεκαετία του 2000, συνέχισε τις επιτυχημένες εμφανίσεις της, τόσο σε γαλλόφωνες όσο και σε αγγλόφωνες ταινίες, σε μεγάλες ή και μικρές παραγωγές. Το 2010, τιμήθηκε με βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού, στο Φεστιβάλ Καννών, για την ταινία Γνήσιο αντίγραφο, του Αμπάς Κιαροστάμι. Αυτή η βράβευση, την κατέστησε τη μοναδική Ευρωπαία ηθοποιό που βραβεύθηκε στην ίδια κατηγορία από τα τρία μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ (Βενετίας, Βερολίνου, Καννών).

Αξιόλογη πορεία σημείωσε και στον χώρο του θεάτρου, με την πιο μεγάλη της επιτυχία να είναι το 1998, στο Naked και το Betrayal του 2000 στο Μπρόντγουεϊ ρόλος που της χάρισε μία υποψηφιότητα για βραβείο Τόνυ. To 2008, ξεκίνησε να περιοδεύει με τον χορευτή Άκραμ Καν. Συχνά τα ΜΜΕ την αποκαλούν "La Binoche".

Διαβάστε περισσότερα για την απονομή της Μέριλ Στριπ εδώ: Κάννες 2024! Η Μέριλ Στριπ πήρε το πρώτο βραβείο στο άνοιγμα του Φεστιβάλ κινηματογράφου!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ