Δάφνη Μπόκοτα: «Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου φέτος στην Eurovision ήταν η στάση της ΕΡΤ» (βίντεο)

Η ίδια το 1999 και το 2000, παρουσίασε τον μουσικό διαγωνισμό από την Ελλάδα.

Καλεσμένη στο πλατό του «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η Δάφνη Μπόκοτα.

Η αγαπημένη παρουσιάστρια μίλησε φυσικά για τη φετινή Eurovision αλλά και για τον γιο της, που χαράζει την δική του πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο.

«Αρχικά να ξεκινήσουμε από την διοργάνωση που ήταν ό,τι πιο φοβικό έχω δει στην ζωή μου. Αισθανόσουν έναν κλοιό φόβου για το πώς θα προχωρήσει και πώς θα καταλήξει, και πώς θα το ελέγξουμε. Οι Σουηδοί ήταν απλά διεκπεραιωτικοί. Δεν είδα να κάνουν κάτι σούπερ. Δεν μπορώ να σου πω ότι ήταν μια Eurovision που έφερε καινούργια πράγματα. Τα acts δεν μου άρεσαν, η ξένη παρουσίαση δεν μου άρεσε. Νομίζω ότι και η EBU ήταν τόσο ασφυκτική που δεν τους άφησε να κάνουν μια διοργάνωση. Πάντα είχε πολιτική χροιά, λέγαμε για τα μπλοκ απλά φέτος ήταν ασφυκτικό και έπρεπε να πάμε προετοιμασμένοι και δεν πήγαμε» ανέφερε.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι δύο χρονιές, το 1999 και το 2000, παρουσίασε τον μουσικό διαγωνισμό από την Ελλάδα.

«Τότε που η ΕΡΤ δεν ήθελε να μπει στη Γιουροβίζιον, είπα θα το κάνω από εδώ αφού δεν ήθελαν να πληρώσουν τα αεροπορικά μου. Το έκανα πρίμα βίστα και πήρα τον τότε πρόεδρο του OGAE  να με προσέχει. Να μην έχω πληροφορίες για να αρπαχτώ να το καλύψω. αυτό θεωρώ ότι ήταν ο μεγαλύτερος άθλος της ζωής μου».



Για τον Ζερόμ Καλούτα και τον Θανάση Αλευρά που ανέλαβαν να παρουσιάσουν τη Eurovision φέτος σχολίασε:

«Στη φετινή παρουσίαση δεν μου αρκεί εμένα το “δεν έχω εμπειρία”, γιατί δεν χρειάζεται εμπειρία για να πεις “καληνύχτα” κλείνοντας μια διοργάνωση. Περίμενα να ακούσω καληνύχτα και ξαφνικά είδα τους τίτλους τέλους, και λέω τι έγινε; Είναι σαν μην έκλεισε ποτέ.

Δεν μιλάω και δεν κρίνω συναδέλφους.

Μου έλειψε πάρα πολύ ο στίχος, δηλαδή ήθελα πολύ να μου μεταφράσουν για ποιο λόγο ο Φινλανδός είναι τόσο εκνευρισμένος και χτυπιέται, γιατί ο Γάλλος έχει γονατίσει.

Περνούσε από κάτω ότι ήταν η διάδοχος της Σουηδίας. Αν παρακολουθούσες το μόνιτορ το βλέπεις και σχολιάζεις πάνω σε αυτό, αυτό έκανα και εγώ. Φαντάζομαι ότι την είδαν και στις πρόβες.

Θέλει λίγο διάβασμα, να παρακολουθείς αυτό που βλέπεις, χρειάζεται να ξεναγείς τον θεατή σε αυτόν που βλέπει εκείνη την στιγμή. Την ώρα της ψηφοφορίας θέλει να κορυφώσεις».

«Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου φέτος ήταν η στάση της ΕΡΤ. Ο καλλιτέχνης δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει ούτε διεθνείς σχέσεις ούτε εξωτερική πολιτική, δεν είναι η δουλειά του αυτό, όμως είναι δουλειά κάποιου άλλου. Η ΕΡΤ κάθε χρόνο στέλνει αποστολή, γιατί την στέλνει; Η καλλιτέχνιδα από το Ισραήλ είχε δίπλα τον απεσταλμένο και της έλεγε να απαντήσει ή όχι, την προστάτευε και την καθοδηγούσε. Εμάς πού ήταν; Το λέω γιατί έχω κάνει 18 χρόνια Γιουροβίζον, με πόλεμο, με Μακεδονία, δεν άνοιξε ρουθούνι. Δεν απαντούσε ο καλλιτέχνης, απαντούσα εγώ. Θεωρώ λάθος που βάζει όλους τους καλλιτέχνες μαζί η EBU, παλιά κάθε χώρα ήταν μόνη της. Εκεί ήταν το στοίχημά μας να δούμε πόσοι δημοσιογράφοι θα έρθουν για να δούμε πόσο τραβάει το τραγούδι. Η ΕΡΤ έκανε ανάθεση, δεν ήταν εκεί και τώρα τιμωρεί τη Σάττι; Δεν μπορείς να αφήσεις τον καλλιτέχνη μόνο του, μπορεί να κάνει οτιδήποτε. Πρέπει να είσαι εκεί να τον καθοδηγήσεις και να τον προστατέψεις. Αλλιώς γιατί να πάει αποστολή εκεί; Μου έχει τύχει να προστατέψω καλλιτέχνη και το έχουν πει και οι ίδιοι. Είτε έκανα νοήματα με τα μάτια είτε ήμουν πάνω».

Για το τέλος της συνεργασίας της με την ΕΡΤ στην παρουσίαση της Eurovision δήλωσε: «Μου έχει μείνει πίκρα για τον τρόπο που σταμάτησα. Δική μου πρόταση ήταν η Έλενα Παπαρίζου. Με πήραν μια μέρα τηλέφωνο και μου είπαν “δεν θα πας, αλλά θα πάει η πρότασή σου”. Θα μπορούσα να είμαι πικρόχολη, να κρίνω, να κατακρίνω, έχει κανένα νόημα; Είμαι 13 χρόνια εκτός και είμαστε εδώ και μιλάμε. Μόλις ανοίξω το στόμα μου λένε “δεν μπορούμε να δούμε Γιουροβίζιον χωρίς να σας ακούμε”. Δεν ξέρω αν μου λείπει έτσι όπως έχει γίνει, μου λείπει η δουλειά μου».

«H Eurovision είναι τηλεοπτικό πρόγραμμα. Είναι μια φρουτοσαλάτα που ο καθένας στέλνει ό,τι θέλει, άλλος σταφύλι, άλλος πεπόνι, άλλος μήλο. Πώς θα κρίνεις τρία ανόμοια πράγματα;» είπε χαρακτηριστικά.

Για τον γιο της τον Νίκο Κοσώνα, που πρωταγωνιστεί στην σειρά Η Γη της Ελιάς στον ρόλο του «Μιλτιάδη» είπε ότι δεν ασχολείται πολύ με την Eurovision, την παρακολουθεί ως τηλεθεατής και πως τον προστάτευσε λίγο από όλο αυτό. «Είμαι χαρούμενη που πάει καλά στην δουλειά του», επεσήμανε.

Διαβάστε ακόμη: Η Δάφνη Μπόκοτα συστήνει για πρώτη φορά τον 25χρονο γιο της Νίκο - «ο λόγος που δεν παρουσίασα την Eurovision το '98» (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ