Νόνη Δούνια, υποψήφια Ευρωβουλευτής ΝΔ στο eirinika: Μοντέλο, παρουσιάστρια, ηθοποιός με μεγάλη συμμετοχή στα κοινά - Πραγματική ισότητα των φύλων, όχι ευχολόγια

Το eirinika.gr φιλοξενεί στην ενότητα smart interviews τη Νόνη Δούνια, υποψήφια Ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία

Νόνη Δούνια, από συμπαρουσιάστρια στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» του MEGA, υποψήφια στις Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία.

Μοντέλο, ηθοποιός, παρουσιάστρια με εμπειρία στα κοινά, υπήρξε άλλωστε βουλευτής Α' Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία και την Τοπική αυτοδιοίκηση στον Δήμο Πειραιά, η Νόνη Δούνια κοιτά το Ευρωκοινοβούλιο και περιμένει μία από τις 4 ψήφους που έχουν δικαίωμα να βάλουν οι πολίτες στις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Να δούμε πρώτα τα σημαντικότερα αποσπάσματα από τις απαντήσεις της:

  • Είμαι άνθρωπος, με πλήρη συναίσθηση των προβλημάτων των συμπολιτών μου, από την ακρίβεια, μέχρι το μεταναστευτικό, τις περιορισμένες επαγγελματικές ευκαιρίες.
  • Έχω αποδείξει την σοβαρή δουλειά και τις ατελείωτες ώρες που αφιερώνω σε κάθε τομέα, με τον οποίο έχω καταπιαστεί: στην αυτοδιοίκηση, στον Δήμο Πειραιά, στον πρωταθλητισμό, αλλά και στους καθόλα ανταγωνιστικούς χώρους της μόδας, των Μ.Μ.Ε. και της υποκριτικής
  • Δεν έχω επισκεφθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γνωρίζω, σε θεωρητικό επίπεδο, πως λειτουργεί το θεσμικό αυτό όργανο, που διαμορφώνει τις ευρωπαϊκές πολιτικές.
  • Να δημιουργήσω ένα καλύτερο αύριο για τους νέους μας
  • Μιλώ άπταιστα αγγλικά. 
  • Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα παραμένει ημιτελές, αγκάθι η έλλειψη πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης για το κοινό συμφέρον.
  • Είμαι δοτική, εξαιρετικά εργατική, πειθαρχημένη και τελειομανής.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Νόνης Δούνια στο eirnika.gr:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Γιατί να σας ψηφίσουμε να πάτε στην Ευρωβουλή; Ποια είναι τα κατάλληλα και ιδιαίτερα προσόντα που διαθέτετε για να σταθείτε εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα σε ένα πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον;

Όποιος με γνωρίζει ή ρίξει έστω μια ματιά στο βιογραφικό μου, θα δει ότι αυτό που με διακρίνει είναι η πειθαρχία και η αφοσίωση σε ό,τι κάνω. 

Ενδεικτικά προς αυτό είναι τα τέσσερα χρόνια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, ως η πρώτη γυναίκα Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων, με τη Νέα Δημοκρατία. 

Όλο αυτό το διάστημα εργάστηκα με απόλυτη συνέπεια και στρατιωτική, θα έλεγα, πειθαρχία. Υπήρξα Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, καθώς και της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής. Ασχολήθηκα ιδιαίτερα με τα θέματα του αθλητισμού και της οδικής ασφάλειας, πραγματοποιώντας συναντήσεις με πολλούς αρμόδιους φορείς, αρθρογραφώντας και μιλώντας δεκάδες φορές,  τόσο στην Ολομέλεια της Βουλής, όσο και στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές για πολλά σχετικά ζητήματα. Έχω, δηλαδή, ήδη δώσει ένα σημαντικό «στίγμα» για το πως θα πορευτώ στην Ευρωβουλή.

Πέρα, όμως, από την πορεία μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έχω αποδείξει την σοβαρή δουλειά και τις ατελείωτες ώρες που αφιερώνω σε κάθε τομέα, με τον οποίο έχω καταπιαστεί: στην αυτοδιοίκηση, στον Δήμο Πειραιά, στον πρωταθλητισμό, αλλά και στους καθόλα ανταγωνιστικούς χώρους της μόδας, των Μ.Μ.Ε. και της υποκριτικής. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Επίσης, είμαι ένας απλός άνθρωπος, με πλήρη συναίσθηση των προβλημάτων των συμπολιτών μου, από την ακρίβεια, μέχρι το μεταναστευτικό, τις περιορισμένες επαγγελματικές ευκαιρίες κ.α., αφού είμαι μία από εκείνους. Εργάζομαι σκληρά από νεαρή ηλικία.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη δέσμευσή μου ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατό για μια πιο ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη,  θέλω να πιστεύω ότι είναι επαρκείς λόγοι για να με ψηφίσουν οι συμπολίτες μου στις 9 Ιουνίου και να τους εκπροσωπήσω επάξια στο Ευρωκοινοβούλιο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ποιο τομέα είστε έτοιμος να υποστηρίξετε και να δουλέψετε καλύτερα αν εκλεγείτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

Αν και είναι πολλοί οι τομείς, με τους οποίους θέλω να ασχοληθώ, αν οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους, ιδιαίτερα θα ήθελα να ασχοληθώ με τέσσερις τομείς:

Πρώτον, με την ισχυροποίηση της γυναίκας στην Ευρώπη. Με ενδιαφέρει, πέρα από τα ευχολόγια, να επιτύχουμε την πραγματική ισότητα των φύλων σε όλους τους τομείς. 

Δεύτερον, με το μείζον θέμα της παραβατικότητας των ανηλίκων, το οποίο μέρα με την μέρα παίρνει, δυστυχώς, τεράστιες διαστάσεις.

Τρίτον, με τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, καθώς η κλιματική αλλαγή είναι, δυστυχώς, «εδώ» και μας δείχνει με τον πιο εμφατικό τρόπο τις συνέπειές της.

Και τέταρτον, με την επίτευξη του του brain gain στην πατρίδα μας. Με τη δημιουργία, δηλαδή, όλων των απαραίτητων συνθηκών και δράσεων, ώστε η νέα γενιά, που βγαίνει τώρα στην αγορά εργασίας, να νιώθει ότι μπορεί να αξιοποιηθεί και ότι μπορεί να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα στη Χώρα της.

Έχετε επισκεφτεί ποτέ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο; Αν όχι, έχετε παρακολουθήσει ποτέ πως λειτουργεί ο θεσμός αυτός;

Δεν έχει τύχει να το επισκεφτώ. Η θητεία μου στο ελληνικό κοινοβούλιο και η βαθιά γνώση μου για την οργάνωση και τη λειτουργία του είναι, ωστόσο, νομίζω, μια πολύ καλή αφετηρία.  Πέρα από αυτό, όμως, ασφαλώς και γνωρίζω, σε θεωρητικό επίπεδο, πως λειτουργεί το θεσμικό αυτό όργανο, που διαμορφώνει τις ευρωπαϊκές πολιτικές, ενώ είμαι ενήμερη και για τον κανονισμό του.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Απαντήστε μου ειλικρινά ο υψηλός μισθός μέτρησε στην απόφαση σας να διεκδικήσετε την εκλογή σας;

Όταν αποφασίζεις να ασχοληθείς με κάτι επαγγελματικά, είναι πολλοί οι παράγοντες που συνδιαμορφώνουν την απόφασή σου: το αντικείμενο της εργασίας σου, ο στόχος σου, οι συνθήκες, η ομάδα, στην οποία θα ανήκεις, το οικονομικό κ.α.. Ο τρόπος στάθμισης όλων αυτών των παραγόντων έχει να κάνει με τον κάθε άνθρωπο. 

Προσωπικά, όπως έχω ξαναπεί και σε προηγούμενες συνεντεύξεις μου, άρχισα να ασχολούμαι με τα κοινά όταν έγινα μητέρα. Ο λόγος ήταν και είναι ένας και μοναδικός: να δημιουργήσω ένα καλύτερο αύριο για τους νέους μας. Μια καλύτερη Χώρα και μια καλύτερη Ευρώπη, εν προκειμένω, από αυτή, στην οποία μεγάλωσα εγώ. Αυτό είναι το κίνητρό μου και για αυτό αγωνίζομαι για μια θέση στην Ευρωβουλή.

Χειρίζεστε καλά τις ξένες γλώσσες για να μπορείτε να επικοινωνείτε με τους μελλοντικούς συναδέλφους σας;

Μιλώ άπταιστα αγγλικά. Έχω, δε, κάθε καλή διάθεση να συνεργαστώ με τους μελλοντικούς μου συναδέλφους, επικοινωνώντας ουσιαστικά μαζί τους, για να μπορέσουμε να συνδιαμορφώσουμε μια πιο αποτελεσματική ευρωπαϊκή πολιτική.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Είστε ικανοποιημένη από την ευρωπαϊκή ενοποίηση μέχρι σήμερα; Ποια είναι τα αγκάθια που δεν της επιτρέπουν να ολοκληρωθεί ώστε να γίνει ισχυρότερη η Ευρώπη;

Αν και η Ευρώπη δημιουργήθηκε με το όραμα της ισχύος εν τη ενώσει, της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, κατά την οποία η πολιτική ένωση θα οδηγούσε στην επικράτηση των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών και τη διάδοσή τους στον υπόλοιπο κόσμο – όραμα στο οποίο πίστεψε απόλυτα και ο Κωσνταντίνος Καραμανλής, που έβαλε την Ελλάδα σε αυτήν-, δυστυχώς ακόμη και σήμερα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα παραμένει ημιτελές. 

Το αγκάθι που εντοπίζω είναι ότι πολλές φορές λείπει το πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης για το κοινό συμφέρον, προωθούνται στενά εθνικά συμφέροντα και παρατηρείται εσωστρέφεια. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει. Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη σύγχρονη, με γρήγορα αντανακλαστικά,  οικονομικά ανταγωνιστική, ταυτόχρονα όμως, για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, μια Ευρώπη πιο κοινωνική και δημοκρατική.

Πως θα περιγράφατε τον εαυτό σας;

Ειλικρινή απέναντι στον εαυτό μου και στους συνανθρώπους μου, δοτική, εξαιρετικά εργατική, πειθαρχημένη και τελειομανή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ποια είναι η Νόνη Δούνια

Η Νόνη Δούνια μεγάλωσε στον Πειραιά, όπου και κατοικεί, μαζί με την οικογένειά της. Έλκει την καταγωγή της από τις Σπέτσες. 

Σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και Σχέδιο μόδας στη Σχολή Βελουδάκη. Έκανε πρωταθλητισμό στην κολύμβηση, με την ομάδα του Εθνικού Πειραιά, αλλά και στην υδατοσφαίριση, με την ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Καστέλλας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ασχολήθηκε επαγγελματικά με το χώρο της μόδας, όπου διακρίθηκε σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αλλά και με τον χώρο της υποκριτικής και των Μέσων Μαζικής  Ενημέρωσης (παρουσίαση πολυάριθμων εκπομπών στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, συμμετοχή σε σειρές μυθοπλασίας σε μεγάλα ιδιωτικά κανάλια κλπ), ενώ διατηρούσε και τη δική της επιχείρηση, στον χώρο της εστίασης.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Από το 2015, η κυρία Δούνια συμμετείχε ενεργά στα κοινά και ανέπτυξε έντονη εθελοντική δράση, κινητοποιούμενη από τη θέλησή της να συμβάλλει στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας για τα παιδιά της, αλλά και όλους τους νέους. Κατήλθε, μάλιστα, στις εθνικές εκλογές του 2015, ως υποψήφια Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, φτάνοντας μια «ανάσα» από την εκλογή της.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Υπήρξε μέλος Δ.Σ. στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά. Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», του Γιάννη Μώραλη. 
Τον Ιούλιο του 2019 εξελέγη Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων με τη Νέα Δημοκρατία, ούσα η πρώτη γυναίκα Βουλευτής στον Πειραιά.  

Τα  4 Χρόνια της κοινοβουλευτικής της θητείας, υπήρξε Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, καθώς και της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής. 

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, τηλεόραση και αίθουσα σύνταξης

Από τον Οκτώβριο του 2023, η Νόνη Δούνια συμπαρουσιάζει την εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!», στην τηλεόραση του ΜΕGA.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ