Ο Γιώργος Περρής μας χαιρετάει από τις Κάννες! Είδε την ταινία - αφιέρωμα στον Michel Legrand - "Μία αξέχαστη εμπειρία" (φωτό)

Στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τον κορυφαίο συνθέτη

Στο κόκκινο χαλί του 77ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών βρέθηκε ο Γιώργος Περρής!

Ο γνωστός ερμηνευτής περπάτησε στην Κρουαζέτ και πόζαρε ανάμεσα σε μεγάλα ονόματα του Χόλυγουντ.

Παρακολούθησε από κοντά την πρεμιέρα της ταινίας – αφιέρωμα στον βραβευμένο με Όσκαρ θρύλο της κινηματογραφικής μουσικής Michel Legrand ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2019.

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Il était une fois Michel Legrand / Once upon a time Michel Legrand» είναι αφιερωμένο στην ζωή και την καριέρα του σπουδαίου συνθέτη, πιανίστα και ενορχηστρωτή που άφησε ανεξίτηλο το μουσικό στίγμα του.

Ο Γιώργος Περρής εμφανίζεται στην ταινία, δίπλα σε ζωντανούς θρύλους της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως η Barbra Streisand, η Νάνα Μούσχουρη, ο Quincy Jones και ο Sting. Μέσα από τις αφηγήσεις των σημαντικών αυτών καλλιτεχνών και άλλο ανέκδοτο υλικό, η ταινία παρουσιάζει άγνωστες πλευρές της προσωπικότητας ενός ανθρώπου που -ως το τέλος του- αφιέρωσε τη ζωή του στη μουσική.

O Michel Legrand είχε κερδίσει τρία Όσκαρ από τα 13 που ήταν συνολικά υποψήφιος, πέντε βραβεία Grammy και μία Χρυσή Σφαίρα.

Μεταξύ άλλων είχε γράψει τη μουσική για ταινίες όπως «Οι Ομπρέλες του Χερβούργου», «Yentl», «Υπόθεση Τόμας Κράουν», “Summer of ’42”, ενώ είχε επίσης συνεργαστεί και με τους μεγαλύτερους τραγουδιστές παγκοσμίως.

Η ανάρτηση του Γιώργο Περρή στο instagram

Perris_-_Cannes

Φυσικά, ο συγκινημένος καλλιτέχνης μοιράστηκε μερικά ενσταντανέ από τη βραδιά στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, μέσα από τα οποία βλέπουμε τον glam αέρα των Καννών!

Peris_-_Michel_le_Grand

Η συνεργασία με τον Γιώργο Περρή

Ο Michel Legrand συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Γιώργο Περρή το 2014, με αφορμή τη διασκευή του τραγουδιού «I Will Wait for You», σε γαλλικά και αγγλικά, το οποίο κυκλοφόρησε στον πρώτο αγγλόφωνο δίσκο του διεθνή Έλληνα τραγουδιστή. Τα επόμενα χρόνια πραγματοποίησαν κοινές συναυλίες στην Ρωσία ενώ το 2018 ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστούν μαζί και στην Αθήνα σε μια sοld out βραδιά στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, μία συναυλία που τελικά ακυρώθηκε, δυστυχώς, λόγω βροχής.

Διαβάστε ακόμη: Γιώργος Περρής: "Λόγω του ότι οι γονείς μου ήταν χωρισμένοι από όταν ήμουν 5 χρονών, τα Χριστούγεννα ήταν δύσκολα και μοναχικά" (βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Selena Gomez: Το ρομαντικό look στις Κάννες - Με κόκκινο φόρεμα γεμάτο τριαντάφυλλα! (φωτό-βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ