Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα, ελιές και κάππαρη από τον εξαιρετικό σεφ Γιάννη Λουκάκο!

Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση του πλιγουριού.

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το www.yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες, ώστε να μη χυθεί η γέμιση.

Τοποθετούμε τα καλαμάρια σ’ ένα ταψί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C, μέχρι να ψηθούν τα καλαμάρια, για 15 λεπτά περίπου.

Για τη γέμιση

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.

ΥΛΙΚΑ

  • Για τα καλαμάρια
    • 600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια)
    • γέμιση με πλιγούρι
    • 700 γρ. ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
    • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
    • 80 γρ. ελιές καλαμών, κομμένες σε λεπτές φέτες
    • 50 γρ. κάππαρη
    • 80 γρ. ελαιόλαδο
    • αλάτι
  • Για τη γέμιση
    • 600 γρ. πλιγούρι, βρασμένο
    • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
    • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες ψητές, ψιλοκομμένες
    • 20 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο
    • αλάτι

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr