Πανακότα νηστίσιμη μας φτιάχνει ο σεφ μας Κωνσταντίνος Μουζάκης- Όχι που θα γλιτώναμε τα γλυκά τη σαρακοστή...
ΥΛΙΚΑ
· 600 γραμμάρια γάλα καρύδας Cardinal
· 60 γραμμάρια ζάχαρη
· 2 τεμάχια ζελατίνα
· 1/2 κτγ βανίλια
· 1/2 κτγ καρύδα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα καρύδας μαζί με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει.
2. Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ με νερό την ζελατίνα να μαλακώσει και την ρίχνουμε αμέσως μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα καρύδας και την ζάχαρη ανακατεύοντας ελαφρά με μια κουτάλα.
3. Ρίχνουμε την βανίλια και την τριμμένη καρύδα μέσα στο μείγμα μας, ανακατεύοντας μέχρι να αρχίζει να βράζει και το αποσύρουμε από την φωτιά.
4. Το αφήνουμε να ηρεμήσει και μετά το σερβίρουμε σε ειδικά μπολάκια για Πανακότα.
5. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η Πανακότα.
6. Την σερβίρουμε με τρίμμα καρύδας.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr