Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση τα λέει έξω από τα δόντια: "Σε 2 μήνες τα σκυλιά πάλι αποστεωμένα, αρρωστήσαμε" - Καταγγέλει Δήμαρχο, κτηνίατρο, δήθεν φιλόζωους!

Αντίκρυσε κάτι τρομακτικό ...

Με ένα λυπηρό θέαμα ήρθε αντιμέτωπη η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση.

Η γνωστή ακτιβίστρια επισκέφθηκε μαζί με τους εθελοντές του Save a Greek Stray, το κυνοκομείο του Δήμου Τρίπολης, έπειτα από αίτημα του Δήμου για να βοηθήσουν.

Ωστόσο, αυτό που αντίκρυσαν ήταν τρομακτικό ...

Ζωάκια σε απελπιστική κατάσταση, πεινασμένα και πάρα πολύ αδυνατισμένα με τα κόκκαλα τους να φαίνεται σχεδόν καθαρά.

Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση έκανε μία μακροσκελή ανάρτηση στο προφίλ της στο instagram καταγγέλνοντας τα όσα είδε:

"Μπαίνοντας στο κυνοκομείο του Δήμου Τρίπολης, δεν θα δεις ζώα πνιγμένα στα περιττώματα τους, ούτε πτώματα μέσα στα κλουβιά. Τα ζώα είναι ζωντανά. Στέκονται υποτονικά και σιωπηρά, μαθημένα να μην περιμένουν τίποτα και παραδομένα σε μια καθημερινότητα, όπου η παροχή τροφής χορηγείται προφανώς με τρόπο σαδιστικό.
Σαν να ποτίζεις ενα γλαστράκι, τόσο ώστε το φυτό να μην πεθαίνει, αλλά ούτε και να μεγαλώνει, να φουντώνει και να ανθίζει ποτέ.
Το Σαββατο 18/5 επισκεφτήκαμε εκ νέου το κυνοκομείο, κατόπιν αιτήματος του Δήμου, για να προσφέρουμε χείρα βοηθείας, εν όψει των μαζικών επανεντάξεων που επιβάλλεται να γίνουν.
Πηγαίνοντας απο κλουβί σε κλουβί, κάθε διάθεση φωτογράφισης και προώθησης των ζώων, γρήγορα αντικαταστάθηκε απο καταμέτρηση απισχνασμένων σκύλων.
Αισθανόμαστε ηθικό χρέος να αναφέρουμε τα όσα είδαμε και να καλέσουμε κράτος και πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
Καταμετρήσαμε 160 ζωα περίπου, εκ των οποίων τα 90 είναι από αδύνατα έως αποστεωμένα και πάνω απο 20 υποσιτισμένα κουταβια. Τα ενήλικα βρίσκονται εκεί απο τη χρονική στιγμή που είχαμε τη μεταξύ μας συνεργασία και γνωρίζουμε καλά, πως δεν πρόκειται για νεοεισερχόμενα ζώα, ούτε για άρρωστα, αλλά για φρικτά πεινασμένα, δεδομένης της εικόνας που είχαν, όταν τα ταϊζαμε εμείς.

τριπολη

τριπολη

τριπολη
Αρρωστήσαμε να βλέπουμε τα ζώα που με τόσο κόπο αναστήσαμε όσο ειμασταν εκεί, να έχουν επανέλθει στην ίδια και χειρότερη κατάσταση μέσα σε δύο μήνες.
Φαίνεται πως η αρμόδια ελεγκτική κτηνιατρική υπηρεσία τα βρίσκει όλα υπέροχα, όπως ανακοινώθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο δια στόματος Δημάρχου, ενώ προφανώς αντίστοιχες εκτιμήσεις κάνουν και οι ανάδοχοι του Δήμου, η συμβεβλημένη υπεύθυνη κτηνίατρος, που εκτελεί χρέη υπεύθυνης καταφυγίου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και κάποιοι “φιλόζωοι”, που φαίνεται να χρησιμοποιούν τα ζώα για να εξυπηρετήσουν δικές τους σκοπιμότητες και όχι για να μιλήσουν εξ’ονόματος όσων αδυνατούν.
👇🏼η συνέχεια στα σχόλια👇🏼
Και φυσικά τα βλέπουν όλα τέλεια, αφού κανείς δεν εχει ασχοληθεί να τα πιάσει και να δει τους σκελετούς που κρυβονται κάτω απο τα μαλλιά τους."

Διαβάστε ακόμη: Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση στέλνει ηχηρό μήνυμα για το Πάσχα - "Δεν τρώω κρέας, δεν μου είναι απαραίτητο - Δεν θέλω να υποφέρει κανένα ζώο" (φωτό)

Διαβάστε ακόμη: Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση προσφέρει δωρεάν κρυοσυντήρηση ωαρίων σε γυναίκες με καρκίνο - Με τον σύζυγο της, Βύρωνα Βασιλειάδη στο πλάι της για το μεγάλο στόχο (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ