Με απούσα την καρκινοπαθή Πριγκίπισσα Κέιτ, θα υποδεχτεί το Μπάκιγχαμ το αυτοκρατορικό ζευγάρι της Ιαπωνίας – Φτάνουν στις 25 Ιουνίου (φωτό)

Οικοδεσπότες ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα. 

Είναι η πρώτη φορά που εν μέσω προεκλογικής περιόδου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη ξένων ηγετών στην Βρετανία και μάλιστα των αυτοκρατόρων της Ιαπωνίας.

Ο Αυτοκράτορας Ναρουχίτο και η σύζυγός του Μασάκο θα επισκεφτούν την χώρα από τις 25 μέχρι τις 27 Ιουνίου.

Είθισται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στη Βρετανία η βασιλική οικογένεια να αναστέλλει τη συμμετοχή της σε επίσημες εκδηλώσεις λόγω της ουδετερότητας που επιβάλλει το πρωτόκολλο στους γαλαζοαίματους σε ό,τι αφορά την ανάμιξή τους στην πολιτική ζωή της χώρας.

Image

twitter

Τελικά, το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε πως το αυτοκρατορικό ζεύγος της Ιαπωνίας θα επισκεφθεί τη Βρετανία από τις 25 μέχρι τις 27 Ιουνίου. Ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο και η αυτοκράτειρα Μασάκο θα συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις των βρετανικών ανακτόρων με οικοδεσπότες τον βασιλιά Κάρολο και τη βασίλισσα Καμίλα. 

Image

twitter

Διαβάστε ακόμα: Βασιλιάς Κάρολος: Κυκλοφόρησαν τα χαρτονομίσματα στα οποία απεικονίζεται ο μονάρχης – Δείτε φωτογραφίες

Μαζί τους θα είναι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο πρίγκιπας Εδουάρδος και η σύζυγός του, Σόφι, δούκισσα του Εδιμβούργου

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC η ασθενής Πριγκίπισσά Κέιτ, που δεν θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις για το αυτοκρατορικό ζεύγος της Ιαπωνίας, ούτε στη δεξίωση που θα δοθεί προς τιμήν των υψηλών προσκεκλημένων στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η επίσημη επίσκεψη του 64χρονου αυτοκράτορα Ναρουχίτο και της 60χρονης αυτοκράτειρας Μασάκο είχε προγραμματιστεί για το 2020. Όμως αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

Η δεξίωση προς τιμήν του αυτοκρατορικού ζεύγους της Ιαπωνίας θα δοθεί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ στις 25 Ιουνίου. Συνήθως προσκαλούνται ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Όμως με την Βρετανία να βρίσκεται εν μέσω προεκλογικής περιόδου και με ήδη προγραμματισμένο ντιμπέιτ μεταξύ Ρίσι Σούνακ και Κιρ Στάρμερ στο Νότιγχαμ για τις 26 Ιουνίου, η συμμετοχή των δύο υποψηφίων στη δεξίωση των γαλαζοαίματων δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιη.

Διαβάστε ακόμα: Πριγκίπισσα Kate: Που σκέφτεται να κάνει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση – Η σημαδιακή ημερομηνία του «Trooping the Color» (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ