«Σα να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε»: Τι λέει για τον παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ ο αντιδήμαρχος Σύμης - Εθεάθη (;) σε στάση λεωφορείου μετά την εξαφάνιση (βίντεο)

Άκαρπες οι έρευνες για τον Μάικλ Μόσλεϊ, εξετάζεται η πληροφορία ότι ήταν στη στάση του λεωφορείου για το Πεδί, αλλά κανείς δεν ξέρει αν το πήρε

Άκαρπες οι έρευνες σε ξηρά και θάλασσα, για τον εντοπισμό 67χρονου παρουσιαστή του BBC και αρθρογράφου της Daily Mail, Μάικλ Μόσλεϊ που αγνοείται στη Σύμη.

Ο βραβευμένου Άγγλου δημοσιογράφος βρισκόταν στο νησί με την 64χρονη σύζυγό του.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ν. Γρύλλη που μίλησε στο Mega είπε ότι είναι «σα να άνοιξε η γη και να κατάπιε τον Βρετανό παρουσιαστή». 

«Σε όλο το νησί επικρατεί αναστάτωση» είπε και πρόσθεσε: «Στις έρευνες μετέχει πυροσβεστική, αστυνομία, λιμενικό και εθελοντές. Συνολικά 20-25 άτομα. Προσπάθησε να έρθει από το μονοπάτι που είναι βατό και μέσα σε 30 λεπτά θα έπρεπε να έχει επιστρέψει. Τα βράχια που είναι στην άκρη δεν είναι επάνω στο μονοπάτι. Θα έπρεπε να βγει από το μονοπάτι. Ο καιρός εκείνη τη μέρα ήταν κάλμα. Υπάρχει και η πληροφορία ότι στις 2 το μεσημέρι ήταν στη στάση του λεωφορείου για το Πέδi».


 

Τι συνέβη και χάθηκαν τα ίχνη του

Όλα ξεκίνησαν την Τέταρτη 5/6 το μεσημέρι ο ίδιος, η σύζυγός του και ένα φιλικό ζευγάρι βρίσκονταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου στη Σύμη για να κάνουν μπάνιο.

Στις 13:30 ώρα ο Μόσλεϊ είπε στη σύζυγό του ότι θα επιστρέψει στο ξενοδοχείο τους, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Γυαλού. Η απόσταση μάλιστα μεταξύ της παραλίας και του ξενοδοχείου είναι περίπου 5 χιλιόμετρα. Αν και υπάρχει καραβάκι, ο Μόσλεϊ είπε ότι θα πάρει το μονοπάτι για να περπατήσει.

Από εκείνη τη στιγμή τα ίχνη του χάθηκαν και η σύζυγός του δήλωσε την εξαφάνισή του. Αμέσως άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του, ενώ πολλοί κάτοικοι του νησιού συμμετέχουν εθελοντικά στις έρευνες.

Στο σημείο βρίσκεται ομάδα της Πυροσβεστικής μαζί με drone για να χαρτογραφήσουν την περιοχή και να τον εντοπίσουν.

Χθες το απόγευμα στις 19:30, «σηκώθηκε» και αεροσκάφος για να «χτενίσει» την περιοχή μήπως βρεθούν τα ίχνη του παρουσιαστή.


Η Daily Mail σε αναφορά που έκανε στο θέμα παρουσίασε και γράφημα με τις κινήσεις του Δρ. Μάικλ Μόσλεϊ που έχει ειδίκευση σε θέματα ευζωίας.

 

 

Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ

Όλα τα βρετανικά μέσα, όπως μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής 6/7 η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» αναφέρονται στη μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών για τον εντοπισμό του Mosley τονίζοντας πως η ελληνική Αστυνομία κάνει τα πάντα για τον βρει.

Ποιος είναι ο Mάικλ Μόσλεϊ

Ο 67χρονος Βρετανός δημοσιογράφος, Μάικλ Μόσλεϊ, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από χθες το απόγευμα στη Σύμη, είναι διάσημος στην πατρίδα του ως «τηλεοπτικός γιατρός». Ο Μόσλεϊ σπούδασε Ιατρική σε Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, έχει εξασκήσει το ιατρικό επάγγελμα, ωστόσο τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Ο ίδιος πάντως ισχυρίζεται ότι προσπαθεί να τα συνδυάσει και τα δύο.

Τα τελευταία 25 χρόνια εργάζεται στην τηλεόραση, είναι δημιουργός ντοκιμαντέρ, όπως και βραβευμένος δημοσιογράφος επιστημονικών θεμάτων.

Είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Η 62χρονος γιατρός, Κλερ Μπέιλι, είναι ο «μεγάλος έρωτας της ζωής του», όπως λέει κατά καιρούς για την σύζυγό του. Και οι δύο αρθρογραφούν στην εφημερίδα «Daily Μail», όπως γράφει ο βρετανικός Τύπος.

Πρόσφατα, ο γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος κυκλοφόρησε ένα βιβλίο, υπό τον τίτλο: «Fast Sleep», με θέμα τo ρόλο της διατροφής στη βελτίωση του ύπνου αποκαλύπτοντας ότι και ο ίδιος έπασχε από χρόνια αϋπνία. Η Ιατρική Ένωση της Βρετανίας τον έχει ανακηρύξει ως «ιατρικό ρεπόρτερ της χρονιάς» για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σχετικά με το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, όπως μεταδίδει το BBC.

Στη πατρίδα του, ο Δρ. Μόσλεϊ είναι γνωστός για την εμφάνισή του σε τηλεοπτικά προγράμματα όπως το «This Morning» και το «The One Show». Παρουσιάζει επίσης το podcast υγείας «Just One Thing» για λογαριασμό του BBC.

Η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε όταν εξήγησε την αποτελεσματικότητα της δίαιτας 5:2 με στόχο την απώλεια βάρους, η οποία περιλαμβάνει «νηστεία» για δύο ημέρες την εβδομάδα. Στο παρελθόν, ήταν ένας από τους παρουσιαστές της σειράς «Trust Me, I’m A Doctor» στο BBC. Πιο πρόσφατα, παρουσίασε δύο σειρές για το «Channel 4», τα «Secrets Of Your Big Shop» και «Who Made Britain Fat;»

Ο Δρ. Μόσλεϊ έχει εκπονήσει αρκετές έρευνες για τα οφέλη της άσκησης υψηλής έντασης και τον αντίκτυπο των ηλεκτρονικών τσιγάρων στην υγεία. Επιπλέον, τον έχουν απασχολήσει κατά καιρούς θέματα όπως, αν η ζάχαρη είναι το νέο τσιγάρο, πόσο αλκοόλ πρέπει να καταναλώνουμε και αν θα πρέπει να ανησυχούμε για την ατμοσφαιρική ρύπανση. Όπως αναφέρει το BBC, ο Δρ. Μάικλ Μόσλεϊ έχει διενεργήσει πολλές έρευνες εξετάζοντας τα οφέλη της κατανάλωσης λιπαρών ψαριών, εάν το μαγείρεμα με κουρκουμά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου και πώς να αυξήσουμε τα επίπεδα βιταμίνης D.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ