Στις επικίνδυνες σπηλιές της Σύμης ψάχνουν τώρα τον παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ: Τι είχε η τσάντα που κρατούσε - Το νέο σενάριο που εξετάζουν (βίντεο)

Το 2019 είχε παροδική αμνησία μετά από ένα μπάνιο που έκανε στην Κορνουάλη και κατέληξε στο νοσοκομείο

Για 5η μέρα παραμένει αγνοούμενος στη Σύμη, ο παρουσιαστής του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ με τις έρευνες να έχουν αλλάξει σημείο και να εστιάζονται πλέον σε ένα δίκτυο σπηλαίων.

Οι έρευνες εστιάζονται πάνω από το Πέδι, στη βραχώδη έκταση καθώς κάμερες ασφαλείας των εστιατορίων έχουν καταγράψει τον Βρετανό δημοσιογράφο να κατευθύνεται προς το βουνό και στη συνέχεια να χάνονται τα ίχνη του.

Οι έρευνες των πυροσβεστών θα συνεχιστούν και σήμερα στο συγκεκριμένο κομμάτι γιατί, σύμφωνα με τους κατοίκους που γνωρίζουν καλά την περιοχή, αναφέρουν ότι υπάρχει ένα δίκτυο σπηλαίων που βρίσκεται σε μια γραφική παραλία κι αποτελείται από δεκάδες τούνελ που μπορούν γρήγορα να γεμίσουν με θαλασσινό νερό. με αποτέλεσμα να πνιγεί κάποιος που δεν ξέρει το σημείο.

Στις έρευνες συνδράμει και ένα ελικόπτερο που εστάλη από την Αθήνα, drone που ψάχνουν σε δυσπρόσιτες περιοχές και ένας αστυνομικός σκύλος ανιχνευτής που χτενίζουν την περιοχή για τον εντοπισμό του δημοσιογράφου.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του πατέρα τους συμμετέχουν και τα παιδιά του εξαφανισμένου δημοσιογράφου, ενώ συνομιλούν συνεχώς για τις εξελίξεις με τους ξένους ανταποκριτές που έχουν έρθει από το Λονδίνο για να καλύψουν την υπόθεση.

Συμπληρωματική κατάθεση από τη σύζυγό του

Η σύζυγος του παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ έδωσε χτες το πρωί μια συμπληρωματική κατάθεση στους αστυνομικούς της Σύμης, οι οποίοι της ζήτησαν να τους περιγράψει τι είχε πάνω του φεύγοντας από την παραλία, λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί.

Η ίδια ανέφερε ότι είχε χακί τσάντα, νερό, πορτοφόλι κι ένα απλό ρολόι. Τους ανέφερε ότι ήταν υγιέστατος αλλά έπαιρνε ένα χάπι για τη χοληστερίνη.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ελεγχθεί όλα τα εισιτήρια των ανθρώπων που φεύγουν από το νησί από την ημέρα που έγινε γνωστή η εξαφάνιση, αλλά δεν βρέθηκε ότι ήταν ανάμεσά τους.
 



Θα συνεχιστουν οι έρευνες μέχρι να βρεθεί

Οι έρευνες στη Σύμη πραγματοποιούνται με ελικόπτερο και drone, ωστόσο δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην υπόθεση εξαφάνισης.

Ο δήμαρχος Σύμης Ελευθέριος Παπακαλούδουκας δήλωσε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθεί ο παρουσιαστής. Πρόσθεσε ότι δεν είναι σίγουρος γιατί ο αγνοούμενος παρουσιαστής θα προσπαθούσε να κάνει ένα μακρύ, ενδεχομένως επίπονο ταξίδι σε τέτοια ζέστη, αλλά ελπίζει ότι ο παρουσιαστής θα βρεθεί «ασφαλής και ζωντανός».

Επιπλέον, σε δήλωσή της προς τα ΜΜΕ η σύζυγος του παρουσιαστή είπε πως δεν θα χάσει την ελπίδα της: «Έχουν περάσει τρεις ημέρες από τότε που ο Μάικλ έφυγε από την παραλία για να πάει μια βόλτα. Υπήρξαν οι μεγαλύτερες και πιο αφόρητες ημέρες για μένα και τα παιδιά μου. Η αναζήτηση συνεχίζεται και η οικογένειά μας είναι τόσο απίστευτα ευγνώμων στους κατοίκους της Σύμης, τις ελληνικές αρχές και το βρετανικό προξενείο που εργάζονται ακούραστα για να βοηθήσουν να βρεθεί ο Μάικλ. Δεν θα χάσουμε την ελπίδα».

Νέο βίντεο με τον παρουσιαστή του BBC

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο-ντοκουμέντο που δείχνει τον παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ να φοράει καπέλο, να κρατάει ομπρέλα να και να περπατάει στους δρόμους της Σύμης.

Το βίντεο με τον 67χρονο προβλήθηκε στην ΕΡΤ και προέρχεται από κάμερα ασφαλείας. Στα πλάνα διακρίνεται δίπλα στη μαρίνα του χωριού Πέδι στη Σύμη, την Τετάρτη, με κατεύθυνση προς βραχώδεις λόφους. Το έδαφος στην περιοχή εκεί περιγράφεται ως δύσβατο και επικίνδυνο.

Είχα χάσει τη μνήμη του και στην Κορνουάλη

Σημειώνεται, ότι την ώρα που οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη, βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο διάσημος παρουσιαστής έχει αποκαλύψει ότι υπέστη ένα επεισόδιο παροδικής σφαιρικής αμνησίας, με αποτέλεσμα να χάσει τη μνήμη του μετά από ένα μπάνιο που έκανε. Συγκεκριμένα, το 2019 αποκάλυψε πως κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από μια βουτιά στις ακτές της Κορνουάλης με τη σύζυγό του.

Είπε ότι «μπλόκαρε το μυαλό του» καθώς κολυμπούσε πίσω στην ακτή. Το επόμενο πράγμα που θυμάται είναι ότι ξύπνησε στο νοσοκομείο του Τρούρο, σύμφωνα με τη Sun.

Οι γιατροί τού είπαν ότι ήταν σχεδόν βέβαιο ότι είχε υποστεί ένα επεισόδιο παροδικής σφαιρικής αμνησίας, αλλά οι επιπτώσεις της είναι περιορισμένες και οι άνθρωποι συνήθως δεν υποφέρουν περισσότερες από μία φορά.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ