Μανιτάρια πορτομπέλο ψητά με τυριά και βασιλικό
Υλικά 8 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο 200 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη 200 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο 100 γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη 2 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο Μερίδες 4 Προετοιμασία 15΄ Ψήσιμο 10΄ - 12΄
Υλικά
- 8 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
- 200 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη
- 200 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο
- 100 γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη
- 2 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Μερίδες 4 Προετοιμασία 15΄ Ψήσιμο 10΄ - 12΄
Διαδικασία Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, το κασέρι, τη γραβιέρα, τα φύλλα βασιλικού και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα αντικολλητικό ταψί ή σε ένα απλό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα βάζουμε τα μανιτάρια, τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για περίπου 10 - 12 λεπτά. Στη συνέχεια, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα γεμίζουμε με το μείγμα από τα τριμμένα τυριά, γυρνάμε τον φούρνο στο γκριλ και τα ψήνουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν μια ωραία κρούστα.
Σερβίρουμε τα μανιτάρια αμέσως.
Συνοδεύουμε με μια απλή ντοματοσαλάτα και χωριάτικο ψωμί ή με φρέσκια πράσινη σαλάτα με κρουτόν σκόρδου.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr