«Στείλε τα ρούχα και τα λεφτά»: Το μήνυμα του Απόστολου Λύτρα στην Σοφία Πολυζωγοπούλου – Την έβαλε σε γκρουπ στο viber και επικοινωνούσε μαζί της (βίντεο)

Η επικοινωνία με τη Σοφία Πολυζωγοπούλου αποτελεί παραβίαση των όρων λέει ο δικηγόρος της συζύγου του, Θέμης Σοφός

Ραγδαίες οι εξελίξεις από χθες το βράδυ στην υπόθεση του Απόστολου Λύτρα, ο οποίος ομολόγησε ότι ξυλοφόρτωσε τη σύζυγό του Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Τα όσα έγιναν χθες το βράδυ όταν η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα με τη μεγάλη του κόρη από τον πρώτο του γάμο και έναν δικηγόρο, πήγαν στο σπίτι της Σοφίας Πολυζωγοπούλου φέρνουν νέες μηνήσεις και ένταση.

Διαβάστε ακόμα: Τι έγινε το βράδυ στο σπίτι της Σοφίας Πολυζωγοπούλου: Γιατί η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, υπέβαλε μήνυση κατά του ίδιου & της πρώην συζύγου του (βίντεο)

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου τρόμαξε και πάτησε το panic button. Μάλιστα, το θύμα φέρεται να είπε ότι δέχτηκε ένα «απειλητικό» μήνυμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από τον Απόστολος Λύτρα, το οποίο ανέφερε: «Στείλε τα λεφτά και τα ρούχα».

Διαβάστε ακόμα: «Πάτησε το panic button και λιποθύμησε»: Πως περιγράφει ο δικηγόρος της συζύγου του Απόστολου Λύτρα, όσα έγιναν το βράδυ στο σπίτι - Θα ζητηθεί η κράτηση του ποινικολόγου (βίντεο)

Μετά τη μήνυση ο Απόστολος Λύτρας αναζητείται με πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι ο ποινικολόγος θα παρουσιαστεί στο ΑΤ Παλλήνης. Τον δικηγόρο αναζητά η αστυνομία στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του η σύζυγός του, Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Σημειώνεται πως ο ποινικολόγος δεν έχει δώσει σημεία ζωής από χθες το βράδυ. Οι αστυνομικοί πήγαν στη διεύθυνση που είχε δηλώσει, ωστόσο δεν βρέθηκε, ενώ δεν απαντά και στις τηλεφωνικές κλήσεις.

Τι αφορούν οι μηνύσεις

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Σοφία Πολυζωγοπούλου κατέθεσε μήνυση σε βάρος της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα, ενός ακόμα προσώπου από το οικογενειακό του περιβάλλον και ενός δικηγόρου, οι οποίοι φέρονται να πήγαν στο σπίτι, για να πάρουν προσωπικά αντικείμενα του κατηγορούμενου δικηγόρου. Η μήνυση σε βάρος τους αφορά τα αδικήματα της παράνομης βίας, της εξύβρισης, της απειλής και της διατάραξης οικιακής ειρήνης, με φερόμενο ως ηθικό αυτουργό τον Απόστολο Λύτρα.

Παράλληλα, κατατέθηκε μήνυση και για παραβίαση των περιοριστικών όρων τόσο της υποχρεωτικής μετοίκησης, γιατί δεν έχει παραδώσει ως όφειλε τα κλειδιά, όσο και του όρου της απαγόρευσης της συναναστροφής, καθώς φέρεται να έστειλε μηνύματα που θεωρούνται απειλητικά.

Τα μηνύματα στο Viber

Μιλώντας στο Open, ο Θέμης Σοφός σημείωσε ότι η κυρία Πολυζωγοπούλου έγινε αποδέκτρια μηνυμάτων σε ομάδα στην οποία ήταν μέλος ο Απόστολος Λύτρας, ένας συνεργάτης και ένα ακόμη πρόσωπο.

Όπως τόνισε, τόσο η προσέγγιση μέσω μηνυμάτων όσο και η παρουσία στο σπίτι της κυρίας Πολυζωγοπούλου στον Γέρακα αποτελούν παράβαση των περιοριστικών όρων από την πλευρά του Απόστολου Λύτρα.

«Η απαγόρευση συναναστροφής και προσέγγισης όσο δε και η μετοίκηση συνιστούν και οι δύο μεταξύ των όρων των περιοριστικών που τέθηκαν από την ανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέως. Συνεπεία αυτού, δεν θα έπρεπε να διαθέτει κλειδιά, ούτε βεβαίως να μετέχει σε κοινό γκρουπ που δημιουργήθηκε χωρίς τη θέλησή της, χωρίς τη συναίνεσή της και να υπάρχει με αυτόν τον τρόπο άμεση συναναστροφή. Θεωρούμε ότι είναι παραβίαση όρων».

«Η Σοφία Πολυζωγοπούλου έγινε κοινωνός μηνυμάτων και από τον κ. Λύτρα και από τους άλλους μετέχοντες»

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σοφός, σε αυτό το γκρουπ «μετείχε ο κ. Λύτρας, η εντολέας μου, συνεργάτης του και ένα άλλο πρόσωπο. Δημιουργήθηκε ad hoc ένα Viber group, εχθές, στο οποίο εντάχθηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου χωρίς τη θέλησή της.

Καθιστάμενη, χωρίς τη συναίνεσή της, κοινωνός μηνυμάτων και από τον κ. Λύτρα και από τους άλλους μετέχοντες, πράγμα που κατά τη δική μας άποψη συνιστά ανεπιφύλακτα και αναμφισβήτητα παραβίαση όρου συναναστροφής, όπως επίσης και η αυτογνώμων ενέργεια στην οποία προέβη, προφανώς κατ' εντολήν του κυρίου Λύτρα, η πρώην σύζυγός του, η οποία άνοιξε με τα κλειδιά και  μπήκε στον αύλειο χώρο».

Ο κ. Σοφός ανέφερε ότι κατά το χθεσινό επεισόδιο δημιουργήθηκε ένταση και ακούστηκαν ύβρεις, κάτι που οδήγησε τον πατέρα της κυρίας Πολυζωγοπούλου να ζητάει από την πρώην σύζυγο του κ. Λύτρα και τον δικηγόρο της να αποχωρήσουν. «Εκείνη την ώρα επικοινώνησε μαζί μου η Σοφία και της είπα να πατήσει το panic button, με κάθε τρόπο να ειδοποιήσει τις Αρχές και άμεσα ήρθε περιπολικό», πρόσθεσε.


Σοφός: Τα μηνύματα έχουν χαρακτήρα προτρεπτικό

Για το περιεχόμενο των μηνυμάτων, ο κ. Σοφός είπε: «Τα μηνύματα έχουν χαρακτήρα προτρεπτικό, όχι παραινετικό, χαρακτήρα ομάδας ανθρώπων η οποία θέλει να ασκήσει πιέσεις προς τη Σοφία, καθόλου σώφρων επιλογή να το πράξουν αυτό, και μάλιστα πολύ περισσότερο ο κ. Λύτρας, δεδομένου ότι τελεί υπό το καθεστώς περιοριστικών όρων. Υπάρχουν μηνύματα που θα τεθούν σε γνώση της ανακρίτριας».

Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρχει επίπτωση στο καθεστώς με το οποίο αφέθηκε ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας, «αφενός μεν οι πράξεις οι οποίες καταγγέλθηκαν με την έγκληση που υπέβαλε η Σοφία οδηγεί στην αυτόφωρη διαδικασία, αφετέρου δε αυτές αξιολογούνται έως τέτοιες από την ανάκριση οίκοθεν και αυτεπαγγέλτως για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες όπως αυτές θα πρέπει, κατά την άποψή μας, να αποφασιστούν από την ανάκριση».

Δεν υπάρχει κανένα απειλητικό μήνυμα, δεν υπάρχει παραβίαση περιοριστικού όρου

Ο Πέτρος Πανταζής, συνήγορος του Απόστολου Λύτρα, τόνισε στο OPEN ότι ο δικηγόρος δεν έστειλε κανένα απειλητικό μήνυμα στη σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι ο Απόστολος Λύτρας δεν έχει παραβιάσει κανένα περιοριστικό όρο.

"Θέλω να το τονίσω, δεν υπάρχει κανένα απειλητικό μήνυμα και καμία απειλή. Δεν θα το έκανε ποτέ αυτό ο κύριος Λύτρας", δήλωσε ο συνήγορος του γνωστού ποινικολόγου, Πέτρος Πανταζής, μιλώντας στο "Action 24".

"Μίλησα μαζί του και μου είπε ο άνθρωπος ότι ξύπνησε και είδε αυτό τον χαμό που έχει γίνει. Δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει", πρόσθεσε ο κ. Πανταζής.


Παράλληλα, σε νέες δηλώσεις του στην εκπομπή "Super Kατερίνα" ο συνήγορος του Απόστολου Λύτρα, Πέτρος Πανταζής, σημείωσε πως μετά από συνεννόηση πήγαν η κόρη του γνωστού ποινικολόγου και η πρώην σύζυγός του στο σπίτι της Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Επίσης τόνισε ότι έχουν επιβληθεί συγκεκριμένοι περιοριστικοί όροι: να μετοικίσει από τη συζυγική εστία, να μην προσεγγίζει το θύμα και να λάβει συμβουλευτική υποστήριξη, όπου κανένας από τους τρεις δεν έχει παραβιαστεί από τον Απόστολο Λύτρα.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Λύτρας έπρεπε να πάρει κάποια ρούχα και προσωπικά του αντικείμενα από το σπίτι του, γι’ αυτό και υπήρξε επικοινωνία με την παθούσα, όχι από τον κ. Λύτρα, όπως είπε ο κ. Πανταζής, για να μεταβεί η κόρη του με τη μητέρα της, πρώην σύζυγο του ποινικολόγου, να παραλάβουν τα πράγματα.

"Στο πλαίσιο της μετοικίσεως ήταν απαραίτητο να παραλάβει τα απαραίτητα πράγματα από το σπίτι. Μετά από συνεννόηση συναδέλφου από το γραφείο του κυρίου Λύτρα με την κυρία Πολυζωγοπούλου, πήγαν στο σπίτι η πρώην σύζυγος και η κόρη του κυρίου Λύτρα για να πάρουν ορισμένα από τα προσωπικά του αντικείμενα" σημείωσε ο Πέτρος Πανταζής.



 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ