Άκης Πετρετζίκης: Carrot cake cookies - Δείτε βήμα-βήμα πώς να φτιάξετε τα πεντανόστιμα & πανεύκολα μπισκότα, για όλες τις ώρες !

Ιδανικό πρωινό ή απογευματινό για τα εσάς αλλά και τα παιδιά σας!
 

Υλικά

  • 150 γρ. καρότα, τριμμένα

  • 100 γρ. ελαιόλαδο

  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη

  • αυγό, μεσαίο

  • 50 γρ. μαύρες σταφίδες

  • 50 γρ. καρύδια

  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 1/2 κ.γ. κανέλα

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αυγό, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

  • Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τις σταφίδες, τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια και τις ρίχνουμε στο μπολ.

  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα καρύδια και τα ρίχνουμε στο μπολ.

  • Προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. 

  • Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα, και ανακατεύουμε.

  • Μεταφέρουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε.

  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, παίρνουμε μια κουταλιά απο το μείγμα με ένα κουτάλι της σούπας και τη μεταφέρουμε στο ταψί. 

  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε την πρώτη δόση (9-10 μπισκότα).

  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 13-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

  • Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τη δεύτερη δόση.

  • Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

     

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).

Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr