Ολιγάρχες από το Καζακστάν στην θαλαμηγό της Ύδρας: Επέστρεψαν στην χώρα τους – Οι 13 Έλληνες του προσωπικού & οι κατηγορίες για κακούργημα (βίντεο)

Κροίσοι από το Καζακστάν οι επιβάτες της θαλαμηγού που φέρετε να ευθύνεται για τη φωτιά στην Ύδρα 

Ολιγάρχες από το Καζακστάν ήταν οι επιβάτες της υπερπολυτελούς θαλαμηγούς που φέρονται να ευθύνονται για την πυρκαγιά στην Ύδρα μετά από χρήση βεγγαλικών.

Σύμφωνα με τον Θεοδόση Πάνου και τον ΣΚΑΪ, τη θαλαμηγό είχε ναυλώσει στενός συγγενής ενός εκ των πλουσιότερων επιχειρηματιών του Καζακστάν, δισεκατομμυριούχους που ασχολείται με πετρελαιοειδή και πρόσφατα είχε ελεγχθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι επιβάτες δεν συνελήφθησαν ούτε εξετάστηκαν ως μάρτυρες. Έδωσαν μόνο προφορικές καταθέσεις και έφυγαν για την πατρίδα τους, μετά τον κατάπλου του γιοτ στη Βουλιαγμένη το μεσημέρι του Σαββάτου και ενώ στην έρευνα για το συμβάν είχαν εμπλακεί Πυροσβεστική και Λιμενικό.

Άλλωστε ποιοι θα μπορούσαν να ναυλώσουν το συγκεκριμένο σκάφος που κοστίζει από 250.000 έως 300.000 ευρώ την εβδομάδα.

Και ενώ οι Καζακαστανοί επέστρεψαν στην πατρίδα τους, τα 13 μέλη του πληρώματος έχουν συλληφθεί και προφυλακιστεί.

Οι νέες μαρτυρίες για τη φωτιά

Στο πλαίσιο της προανάκρισης στο Λιμεναρχείο Υδρας κατέθεσαν ως αυτόπτες μάρτυρες δύο μέλη πληρώματος άλλης θαλαμηγού, που βρισκόταν ελλιμενισμένη σε παρακείμενο όρμο του νησιού. Είδαν τα βεγγαλικά και πρώτοι αντιλήφθηκαν την έναρξη της πυρκαγιάς, ενώ έσπευσαν στο σημείο με μικρό βοηθητικό σκάφος.

Οπως είπαν, άκουσαν αρχικά 15-20 κρότους από τις εκρήξεις των βεγγαλικών που συνοδεύονταν από λάμψεις και μερικά λεπτά αργότερα διέκριναν στον λόφο καπνό και πορτοκαλί χρώμα από τη φωτιά που είχε μόλις ξεσπάσει. Οταν με το μικρό ταχύπλοο πλησίασαν στο σημείο για να διαπιστώσουν τι συνέβαινε, είδαν τη θαλαμηγό να βρίσκεται αγκυροβολημένη περίπου στα 350 μέτρα από την ακτή και το μικρό βοηθητικό σκάφος να πηγαινοέρχεται στην ακτή μεταφέροντας πίσω στο σκάφος άτομα μαζί με τσάντες παραλίας.


Με βάση τα παραπάνω θεωρείται πιθανό η παρέα των εκμισθωτών του σκάφους να ήταν αυτή που στην ακτή και όχι από τη θαλαμηγό πυροδότησε τα βεγγαλικά προκαλώντας πυρκαγιά. Οι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν, τέλος, την ύπαρξη πυροσβεστήρα στην πρύμνη του σκάφους και κηλίδα λευκού χρώματος στην επιφάνεια της θάλασσας, κάτι που σημαίνει ότι οι επιβάτες ή το πλήρωμα της θαλαμηγού είχαν προσπαθήσει να σβήσουν ή έστω να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς.

Οι 13 συλληφθέντες απολογούνται αύριο στον ανακριτή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ