Αποκλειστικό: Made in Greece τα ελληνικά τζιν No Thinkin της Μιρκέτας Βιδάλη, μιας νεαρής επιχειρηματία κόντρα στο fast fashion – μπήκε με όνειρα και αξίες τη μόδα

Συνέντευξη στην Ειρήνη Νικολοπούλου και τον Γιάννη Κωστούδη

Η Μιρκέτα Βιδάλη βρίσκεται πίσω από την «No Thinkin», τα ελληνικά τζιν που φέρνουν νοσταλγικά vibes από τα 90’s. Η νεαρή επιχειρηματίας σε μία αποκλειστική συνέντευξη για το eirinika.gr & το madeingreece.news μας μιλάει για το πώς έφτασε να δημιουργεί τζιν, δέκα χρόνια πριν, μέχρι τις σημερινές δημιουργίες της εταιρείας της που ετοιμάζεται να μετακομίσει στο κέντρο της Αθήνας! Με φιλοσοφία και στυλ που πάει κόντρα στο fast fashion, παράγει μοναδικά κομμάτια που ενδυναμώνουν τις γυναίκες και αναδεικνύουν τη μοναδική προσωπικότητα της καθεμιάς.

 

 

Τα σημαντικά σημεία: 

  • Παρά το εξαιρετικά χαμηλό budget και την εφηβική κρεβατοκάμαρα, η οποία θα αποτελούσε την έδρα της εταιρείας για τα επόμενα δύο χρόνια, ήμουν αφοσιωμένη στο όνειρό μου.
  • Η φιλοσοφία πίσω από τα ρούχα μας είναι η ενδυνάμωση των γυναικών και η ανάδειξη της μοναδικής τους προσωπικότητας.
  • Νομίζω πως τα αγαπημένα μου κομμάτια από τη συλλογή μας είναι τα τζιν και τα σορτσάκια με τα τρουκς.
  • No- λέμε όχι στη γρήγορη μόδα, στη μαζική παραγωγή και στα χαμηλής ποιότητας προϊόντα. Thinkin- Σκεφτόμαστε και σεβόμαστε το περιβάλλον, τα εργασιακά δικαιώματα, τη διαφορετικότητα και τον ενθουσιασμό των πελατών μας.
  • Η επιλογή να παραμείνουμε πιστοί στη φιλοσοφία της αργής μόδας και η διατήρηση της ποιότητας στα προϊόντα μας, παρά τις οικονομικές προκλήσεις, ήταν και συνεχίζει να είναι μια σημαντική πρόκληση.
  • Η ελληνική ταυτότητα της No Thinkin είναι βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας μας και προσπαθούμε να αναδεικνύουμε την ποιότητα και την αυθεντικότητα των ελληνικών προϊόντων σε κάθε μας δημιουργία.
  • Έτσι, ο στόχος μου είναι να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες των τελευταίων ετών και να εδραιωθούμε στην ελληνική αγορά ως ένα brand με προσιτές τιμές αλλά υψηλά στάνταρ.

     

 

 

Ακολουθεί η συνέντευξη:

  • Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία του brand "No thinkin"; Πότε και πώς ξεκίνησε η ιστορία του;

Όλα ξεκίνησαν πριν από σχεδόν δέκα χρόνια, όταν στην προσπάθειά μου να βρω το ιδανικό τζιν παντελόνι, ανακάλυψα ένα κενό στην αγορά που έπρεπε να καλυφθεί: την έλλειψη τζιν για νέα κορίτσια και γυναίκες με δυναμική προσωπικότητα και αυτοπεποίθηση! Έτσι ξεκίνησα να αγοράζω vintage τζιν και να ξεκινώ να τα μεταποιώ και να τα διακοσμώ μόνη μου, στο εφηβικό μου δωμάτιο. Όταν ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Marketing, αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα και να δημιουργήσω τη δική μου εταιρεία, τη No Thinkin, που θα εξειδικευόταν στη κατασκευή τζιν! Παρά το εξαιρετικά χαμηλό budget και την εφηβική κρεβατοκάμαρα, η οποία θα αποτελούσε την έδρα της εταιρείας για τα επόμενα δύο χρόνια, ήμουν αφοσιωμένη στο όνειρό μου. Με απεριόριστη επιμονή και υπομονή, η λειτουργία της No Thinkin δεν βρίσκεται πλέον στην κρεβατοκάμαρα μου, αλλά στα σύγχρονα γραφεία μας στη Γλυφάδα (που σύντομα θα μεταφερθούν στο  κέντρο)! Και το όνειρο συνεχίζεται...

 

 

 

  • Στα ρούχα σας βλέπουμε έντονη την αισθητική των 90's, ενώ διακρίνονται από έντονο δυναμισμό. Ποια είναι η φιλοσοφία πίσω από τα ρούχα σας;

Η φιλοσοφία πίσω από τα ρούχα μας είναι η ενδυνάμωση των γυναικών και η ανάδειξη της μοναδικής τους προσωπικότητας. Εμπνεόμαστε από την αισθητική των 90's, μια εποχή που χαρακτηρίζεται από αυθεντικότητα και ανεμελιά. Θέλουμε τα ρούχα μας να είναι κάτι περισσότερο από απλά κομμάτια μόδας – να είναι μέσα έκφρασης και ενδυνάμωσης. Στη No Thinkin, πιστεύουμε ότι η μόδα πρέπει να είναι διασκεδαστική, προσιτή και να αποπνέει αυτοπεποίθηση. Γι' αυτό και σχεδιάζουμε ρούχα που αναδεικνύουν τη δυναμική πλευρά κάθε γυναίκας.


  • Ποια είναι τα αγαπημένα σας ρούχα από τη συλλογή σας;

Νομίζω πως τα αγαπημένα μου κομμάτια από τη συλλογή μας είναι τα τζιν και τα σορτσάκια με τα τρουκς. Με αυτά τα ρούχα ξεκίνησα την εταιρία, τοποθετώντας η ιδία κάθε τρουκ με προσοχή και αγάπη. Αυτή η διαδικασία όχι μόνο καθόρισε το στυλ, αλλά και την ταυτότητά μας ως brand.

  • Πώς πετυχαίνετε να αντισταθείτε στο fast fashion; Εφαρμόζετε τεχνικές κατά την παρασκευή των ρούχων που προστατεύουν το περιβάλλον;

Στη No Thinkin, υποστηρίζουμε την αργή και διαχρονική μόδα. Αγαπάμε και προσαρμοζόμαστε στις νέες τάσεις, όμως επιλέγουμε να εφαρμόζουμε παραδοσιακές πρακτικές στο σχεδιασμό και την παραγωγή των προϊόντων μας, προσπαθώντας να είμαστε διαφανείς σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής μας αλυσίδας. Όλα μας τα προϊόντα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται ηθικά στην Ελλάδα. Άλλωστε, το λέει και το όνομά μας: No- λέμε όχι στη γρήγορη μόδα, στη μαζική παραγωγή και στα χαμηλής ποιότητας προϊόντα. Thinkin- Σκεφτόμαστε και σεβόμαστε το περιβάλλον, τα εργασιακά δικαιώματα, τη διαφορετικότητα και τον ενθουσιασμό των πελατών μας.

  • Ποιες είναι οι μεγαλύτερες επιτυχίες σας μέχρι σήμερα και ποιες οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίσατε;

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες μας μέχρι σήμερα περιλαμβάνουν την ανάπτυξη μιας πιστής και συνεχώς αυξανόμενης πελατειακής βάσης, καθώς και την αναγνώριση της No Thinkin ως ένα brand που παράγει υψηλής ποιότητας ρούχα στην Ελλάδα, παραμένοντας πιστό στις αξίες του.

Από την άλλη πλευρά, οι μεγαλύτερες δυσκολίες μας έχουν να κάνουν με την αντίσταση στις πιέσεις της αγοράς για γρήγορη μόδα. Η επιλογή να παραμείνουμε πιστοί στη φιλοσοφία της αργής μόδας και η διατήρηση της ποιότητας στα προϊόντα μας, παρά τις οικονομικές προκλήσεις, ήταν και συνεχίζει να είναι μια σημαντική πρόκληση. 

Μια ακόμη μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε ήταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19. Ήμουν στο εξωτερικό και δεν μπορούσα να ταξιδέψω για να επιστρέψω στην Ελλάδα, στους δικούς μου και στη δουλειά μου, για τέσσερις μήνες. Έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να δουλέψουμε από απόσταση, όταν ακόμα αυτό ήταν άγνωστο για όλους. Η αβεβαιότητα για το τι θα συμβεί και αν θα επιβιώσει η εταιρεία μου ήταν εξαιρετικά στρεσογόνα. Ωστόσο, η δέσμευσή μας στις αξίες μας και η υποστήριξη των πελατών μας, μας βοήθησαν να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες και να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε!

 

  • Εμείς δημιουργήσαμε το site ''Made in Greece.news''. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Όλα τα στάδια της παραγωγής μας πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, και είμαστε πολύ περήφανοι γι' αυτό. Παρά την κρίση και τις δυσκολίες, έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας στη χώρα μας και να υποστηρίξουμε την τοπική οικονομία. Η ελληνική ταυτότητα της No Thinkin είναι βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας μας και προσπαθούμε να αναδεικνύουμε την ποιότητα και την αυθεντικότητα των ελληνικών προϊόντων σε κάθε μας δημιουργία.

 

 

  • Πού ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον η εταιρεία σας;

Προσωπικά, μου αρέσει να βάζω μικρούς στόχους και να δουλεύω για αυτούς προσγειωμένη, κάνοντας ένα βήμα τη φορά. Έτσι, ο στόχος μου είναι να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες των τελευταίων ετών και να εδραιωθούμε στην ελληνική αγορά ως ένα brand με προσιτές τιμές αλλά υψηλά στάνταρ.

Βρείτε όλα τα ρούχα της στην ιστοσελίδα της No Thinkin: https://www.nothinkin.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ