2 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για μικρές επιχειρήσεις: Έως 90.000 ευρώ για δράσεις εξωστρέφειας - Σε ποιους απευθύνεται, τι αφορά

Καλά νέα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μπορούν να πάρουν επιδότηση για να προωθήσουν τα προϊόντα τους

 

Την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ και δημιουργία θέσεων εργασίας σε αυτές, μεταξύ άλλων, μέσω παραγωγικών επενδύσεων (ΕΤΠΑ), έχει ως στόχο νέα δράση η οποία σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό αναμένεται να ξεκινήσει αύριο, 2 Ιουλίου.

Στόχος τη δράσης

Στόχος της δράσης είναι η προώθηση της εξωστρέφειας των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσω της ενίσχυσης της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και σε τρίτες χώρες.

Η συγκεκριμένη δράση καλύπτει τις δαπάνες συμμετοχής των επιχειρήσεων σε εκθέσεις, η οποία συμμετοχή έχει το νόημα της προβολής, της ενημέρωσης αλλά και της δικτύωσης με άλλες επιχειρήσεις που λειτουργούν στον ίδιο κλάδο σε εθνικό επίπεδο ή διεθνώς με προσδοκώμενο αποτέλεσμα την αύξηση του κύκλου εργασιών τους.

Σε ποιους απευθύνεται

Υφιστάμενες Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις, όπως αυτές ορίζονται σε σχετική σύσταση της Κομισιόν, οι οποίες πριν την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης:

  • Έχουν τουλάχιστον 2 πλήρεις κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις
  • Δραστηριοποιούνται ουσιωδώς (Κύριος Κωδικός Δραστηριότητας ή Κωδικός Δραστηριότητας με τα μεγαλύτερα έσοδα) σε 1 επιλέξιμο ΚΑΔ δραστηριότητας που συμπεριλαμβάνεται στη σχετική πρόσκληση
  • Διαθέτουν τον/τους σχετικούς επιλέξιμους ΚΑΔ επένδυσης
  • Παράγουν/μεταποιούν ήδη τα προς έκθεση προϊόντα
  • Διαθέτουν επιλέξιμους ΚΑΔ οι οποίοι αφορούν σε προϊόντα/υπηρεσίες που επιθυμούν να προωθήσουν μέσω της συμμετοχής τους στις εκθέσεις

Η αίτηση χρηματοδότησης (επενδυτική πρόταση) υποβάλλεται ηλεκτρονικά από τους δυνητικούς Δικαιούχους υποχρεωτικά και μόνον μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ) opske.gr με την ένδειξη «Δράση: Ενίσχυση εξωστρέφειας επιχειρήσεων, μέσω δράσεων προβολής και δικτύωσης».

Επιχορηγούμενος προϋπολογισμός

Η περιοχή εφαρμογής είναι η περιφέρεια Θεσσαλίας ενώ ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου δύναται να ανέλθει έως και 90 χιλ. ευρώ για συμμετοχή σε τουλάχιστον 2 επαγγελματικές εκθέσεις ως εκθέτης, με μέγιστο επιχορηγούμενο προϋπολογισμό για κάθε συμμετοχή σε έκθεση 45 χιλ. ευρώ, όπως ορίζεται στη σχετική ενότητα της πρόσκλησης.

Στην περίπτωση που το επενδυτικό σχέδιο θα έχει προϋπολογισμό μεγαλύτερο των 90 χιλ. ευρώ το υπερβάλλον ποσό θα θεωρείται ιδιωτική συμμετοχή 100% για την υλοποίηση του σχεδίου

Οι επιλέξιμες δαπάνες περιγράφονται αναλυτικά στο αρχείο της πρόσκλησης.

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ.

Ενημερωθείτε καθημερινά για όλα όσα απασχολούν την καθημερινότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης στο SMEs Daily

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ