Η Μισέλ Ομπάμα ξανά στον Λευκό Οίκο; Όλες οι έρευνες τη φέρνουν μπροστά από τον Τραμπ – Η μόνη που θα τον νικούσε

Η 60χρονη Μισέλ Ομπάμα είναι 10 μονάδες μπροστά από τον Ντόναλντ Τραμπ, στις δημοσκοπήσεις

Η μόνη υποψήφια που θα μπορούσε να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές είναι η Μισέλ Ομπάμα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Η πρώην πρώτη κυρία, 60 ετών, θα κέρδιζε τον Τραμπ, 78 ετών, κατά δέκα μονάδες, σύμφωνα με έρευνα του Reuters και της Ipsos, χωρίς άλλους πιθανούς υποψηφίους να νικήσουν τον πρώην πρόεδρο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε σε κατ' ιδίαν συζήτηση με φίλους ο Μπάιντεν, 81 ετών, αντιμετωπίζει δυσκολότερες πιθανότητες να επανεκλεγεί μετά την καταστροφική επίδοση του στην τηλεμαχία της περασμένης εβδομάδας, κατά την οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε μια σειρά από λεκτικές γκάφες.

Η υποστήριξη για την Μισέλ Ομπάμα αυξήθηκε παρά το γεγονός ότι προηγουμένως είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο υποψηφιότητας και υποστήριξε την υποψηφιότητα του Μπάιντεν για επανεκλογή.

Όταν οι ψηφοφόροι ρωτήθηκαν για τους υποθετικούς αγώνες υποψηφίων των Δημοκρατικών, το 50 τοις εκατό είπε ότι θα ψήφιζε τη Μισέλ  Ομπάμα – ενώ μόλις το 39 τοις εκατό είπε ότι ο Τραμπ.

Τα φαβορί που θα αναλάβουν τον Μπάιντεν εάν εγκαταλείψει, όπως η Καμάλα Χάρις ή ο Γκάβιν Νιούσομ, βρέθηκαν σημαντικά χαμηλότερα από τον Τραμπ.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι ένας στους τρεις Δημοκρατικούς πιστεύει ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να τερματίσει την εκστρατεία του στον απόηχο της συζήτησης στο CNN – αλλά κανένας εξέχων εκλεγμένος Δημοκρατικός δεν ψηφίστηκε καλύτερα από τον Μπάιντεν. Τρεις στους πέντε από τους συνολικά ψηφοφόρους που συμμετείχαν στην έρευνα είπαν ότι ο Μπάιντεν πρέπει να εγκαταλείψει και λίγο λιγότερο από τους μισούς είπαν ότι ο Τραμπ θα έπρεπε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ