Χαλάζι και ισχυρές βροχοπτώσεις στα βόρεια προάστεια: Φωτιές από κεραυνούς σε Διόνυσο, Μαραθώνα, Χαλάνδρι - Μήνυμα από το 112 «περιορίστε τις μετακινήσεις» (βίντεο)

Η μέρα έχει γίνει νύχτα, προσοχή πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα

 

Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έλαβαν οι κάτοικοι της Αττικής λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ενώ αργότερα ξέσπασαν ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλαζόπτωση στα βόρεια προάστεια.

Κεραυνοί έπεφταν σε Πάρνηθα και Πεντέλη.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην Αττική από το μεσημέρι σήμερα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Περιορίστε τις μετακινήσεις και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα.

112-atiki

Παράλληλα, η ΕΜΥ επικαιροποίησε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Παρότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες σε τοπικό επίπεδο θα έχουν υψηλή ραγδαιότητα, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις χωρίς απαραίτητα να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη υετού.


 

Φωτιές από κεραυνούς

Διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς έχουν ξεσπάσει σε δασικές εκτάσεις σε Διόνυσο, Μαραθώνα και Χαλάνδρι λόγω έντονης κεραυνικής δραστηριότητας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς σε Διόνυσο και Μαραθώνα, ενώ στο Χαλάνδρι φωτιά έχει εκδηλωθεί στο ρέμα Χαλανδρίου κοντά στην οδό Ηρώδου Αττικού. Για την κατάσβεσή τους έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα θα επηρεάσουν:

α. Την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής) καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έως νωρίς το απόγευμα.

β. Τη Θεσσαλία και τις Σποράδες έως το απόγευμα.

γ. Την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια έως αργά το απόγευμα. Επισημαίνεται ότι σε τοπικό επίπεδο στην Αττική η ραγδαιότητα των φαινομένων θα είναι υψηλή, με μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ