Topwoman η κυρία Betty! Η 99χρονη κολυμβήτρια που έσπασε 3 παγκόσμια ρεκόρ - "Όταν μπαίνω στην πισίνα ξεχνάω τις ανησυχίες μου - Νιώθω υπέροχα"

Ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις πραγματικότητα τα όνειρα σου!

Η topwoman Betty Brussel έχει πολλά να γιορτάσει φέτος!

Η κολυμβήτρια μόλις έσπασε τρία παγκόσμια ρεκόρ και τον Ιούλιο γίνεται 100 ετών!

Αλλά όταν μπαίνει στο νερό, όλες αυτές οι μεγάλες στιγμές λιώνουν, λέει η ίδια.

«Όταν [εγώ] κολυμπάω, μετράω τις λωρίδες μου… δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτα άλλο γιατί χάνεις το μέτρημα», είπε η Brussel που ζει στο New Westminster, B.C.

"Είναι ωραίο να παίρνεις ένα μετάλλιο. Αλλά όταν περνάω καλά, είναι μια χαρά", είπε στο The Current κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Guildford Aquatic Center στο Surrey, B.C.

Η Betty Brussel κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μέτρα κολύμβησης ελεύθερου στις 20 Ιανουαρίου, αγωνιζόμενη στην ηλικιακή κατηγορία 100-104 ετών σε κολυμβητικό σύλλογο στη Βικτώρια, B.C.

Σύμφωνα με τους κανόνες του διαγωνισμού, η 99χρονη προκρίνεται στην κατηγορία επειδή θα γίνει 100 φέτος.

Σημείωσε ρεκόρ στα 400 μέτρα ελεύθερο, τα 50 μέτρα ύπτιο και τα 50 μέτρα πρόσθιο στη διοργάνωση Victoria Masters Swim Club Meet που διεξήχθη στη Βρετανική Κολούμπια.

«Μου αρέσει να βρίσκομαι στην πισίνα και να γλιστράω μέσα στο νερό. Το κολύμπι είναι η αγάπη μου. Με κάνει να ξεχνάω όλες μου τις ανησυχίες και νιώθω υπέροχα», σημειώνει η 99χρονη.

Οι ειδικοί λένε ότι η εύρεση τρόπων για να παραμείνετε δραστήριοι καθώς μεγαλώνετε είναι ένα σημαντικό μέρος της διατήρησης της υγείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Canadian Community Health Survey, μόνο το 40 τοις εκατό των Καναδών άνω των 65 ετών πληρούσαν τα συνιστώμενα 150 λεπτά εβδομαδιαίας άσκησης το 2021, με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα.

Μια αναφορά που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο από το τμήμα ανάλυσης υγείας της Στατιστικής Υπηρεσίας του Καναδά σημείωσε ότι η σωματική δραστηριότητα μειώνεται με την ηλικία, αλλά άλλοι παράγοντες όπως το χαμηλό εισόδημα και η εκπαίδευση συνέβαλαν επίσης στη σωματική αδράνεια.

Η Betty Brussel ξεκίνησε την κολύμβηση σε ηλικία 66 ετών.

33 χρόνια αργότερα, έχει κερδίσει εκατοντάδες μετάλλια και έχει σπάσει τρία παγκόσμια ρεκόρ στην ηλικιακή της ομάδα.

«Η πισίνα είναι το χαρούμενο μέρος μου», λέει η 99χρονη Betty Brussel.

Καθώς ήταν ένα από τα 12 παιδιά, μεγάλωσε στην Ολλανδία και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει εξωσχολικές δραστηριότητες μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε το 1982.

Άρχισε να κολυμπάει και συμμετείχε στον πρώτο της διαγωνισμό το 1991.

Όσο για τη μακροζωία της, πιστεύει ότι διατηρεί έναν ενεργό τρόπο ζωής.

"Να είσαι ευτυχισμένος άνθρωπος και απλά να «κάνεις πράγματα». Να το έχετε λοιπόν: Δεν είστε πολύ μεγάλοι και δεν είναι πολύ αργά",  δηλώνει περήφανα.

"Μένω σε ένα λόφο. Ανηφορίζω αργά - και όταν κατεβαίνω, κατεβαίνω γρήγορα", είπε γελώντας.

«Τα παιδιά μου πάντα [λένε], "Μαμά, μην πηγαίνεις τόσο γρήγορα!".

Γεννημένη στις 28 Ιουλίου του 1924 στην Ολλανδία, η Brussel μπορεί να φορά ακουστικό βαρηκοΐας και να ζει με βηματοδότη εδώ και 25 χρόνια, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να ζει ανεξάρτητα και να προπονείται στην κολύμβηση τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ