Βαρκελώνη: Μπούχτισαν οι πολίτες με τους τουρίστες & τους «επιτέθηκαν» με νεροπίστολα – «Πηγαίντε σπίτια σας!» (φωτό & βίντεο)

Με το σύνθημα «Αρκετά! Ας βάλουμε όρια στον τουρισμό» διαδήλωσαν περίπου 2.800 άνθρωποι.

Οι Ισπανοί πολίτες θέλουν να διώξουν οπωσδήποτε τους τουρίστες.

Δεν τους αντέχουν άλλο και τώρα μάλιστα προέβησαν σε δημόσια διαμαρτυρία.

Με το σύνθημα «Αρκετά! Ας βάλουμε όρια στον τουρισμό» διαδήλωσαν περίπου 2.800 άνθρωποι.

Κρατούσαν πλακάτ και έριχναν νερό με νεροπίστολα σε τουρίστες, οι διαδηλωτές εξέφραζαν την οργή τους για τον υπερτουρισμό στην Ισπανία.

Τα πλακάτ έγραφαν: «Η Βαρκελώνη δεν πωλείται» και «Οι τουρίστες να πάνε σπίτι τους», προτού ορισμένοι χρησιμοποιήσουν νεροπίστολα εναντίον τουριστών που έτρωγαν έξω σε εστιατόρια σε δημοφιλή τουριστικά hotspots. Παράλληλα, ακούγονταν συνθήματα όπως «οι τουρίστες έξω από τη γειτονιά μας». καθώς κάποιοι σταματούσαν μπροστά από τις εισόδους των ξενοδοχείων.

Το αυξανόμενο κόστος στέγασης της Βαρκελώνης, που αυξήθηκε κατά 68% την τελευταία δεκαετία, είναι ένα από τα κύρια ζητήματα που απασχολεί τους διαδηλωτές, μαζί με τις επιπτώσεις του τουρισμού στο τοπικό εμπόριο και τις συνθήκες εργασίας στην πόλη των 1,6 εκατομμυρίων κατοίκων.

Διαβάστε ακόμα: Μαγιόρκα: Διαδηλωτές φώναζαν & χλεύαζαν λουόμενους - «Οι τουρίστες έχουν καταλάβει την παραλία… για μια μέρα, θα την απολαύσουμε» (φωτό & βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ