Η κυβέρνηση της χρονιάς των Εργατικών στην Βρετανία: 11 γυναίκες σε καίρια πόστα – Το 50-50 «γράφει» ιστορία (φωτό & βίντεο)

Σημαντικό επίτευγμα στην ιστορία του φεμινισμού και των αγώνων που έχουν δώσει οι γυναίκες μέσα στα χρόνια.

Ο νέος Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Keir Starmer διόρισε 22 βουλευτές του Εργατικού Κόμματος σε θέσεις-κλειδιά του υπουργικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου του ρεκόρ των 11 γυναικών.

Ο Πρωθυπουργός καλωσόρισε τη νέα κορυφαία ομάδα του στην Downing Street το Σάββατο μετά τη συντριπτική νίκη του κόμματος στις εκλογές και δήλωσε: «Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε, οπότε τώρα συνεχίζουμε τη δουλειά όπως συνηθίζαμε».

Ο εσωτερικός κύκλος περιλαμβάνει 50% γυναίκες, με επικεφαλής την καγκελάριο Rachel Reeves και την αναπληρώτρια πρωθυπουργό και Levelling Up Secretary Angela Rayner, και 12% μέλη ΛΟΑΤ, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Υγείας Wes Streeting.

Διαβάστε ακόμα: Top Woman, η Rachel Reeves: Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής των Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου – Έχει 2 παιδιά & λατρεύει το καραόκε η «Σιδηρά Κυρία» (φωτό)

Για πρώτη φορά στην ιστορία της πολιτικής βλέπουμε κόμμα να έχει 50% γυναίκες σε καίρια πόστα και θέσεις κλειδιά και στο υπόλοιπό 50% άνδρες.

Είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα στην ιστορία του φεμινισμού και των αγώνων που έχουν δώσει οι γυναίκες μέσα στα χρόνια.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αντανακλά περίπου το Ηνωμένο Βασίλειο ως σύνολο, με 12% μειονοτικά μέλη.

Διαβάστε ακόμα: Βικτόρια Στάρμερ: Ποια είναι η νέα Πρώτη Κυρία της Αγγλίας - Διακριτική, χαμηλών τόνων & χωρίς Instagram!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ