Good news για τον Βαγγέλη Ντούμα - Πρωταθλητής Ευρώπης ο 16χρονος αθλητής στα 100 μ. πρόσθιο!

 Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων, που φιλοξενήθηκε στο Βίλνιους της Λιθουανίας

Το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο κατέκτησε ο Βαγγέλης Ντούμας, κατά την τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης εφήβων/νεανίδων, που φιλοξενήθηκε στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Ο 16χρονος αθλητής από την Αλεξανδρούπολη, που ανήκει στον Ολυμπιακό, κατάφερε αυτή τη φορά (σε αντίθεση με τα 200μ.) να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και να κερδίσει τον τελικό με χρόνο 1:00.80, όχι μακριά από το 1:00.66 που είχε πετύχει τον Απρίλιο στο "Ακρόπολις".

Πίσω του έμειναν ο Ισπανός Νιλ Καντεβάλ και ο Βούλγαρος Μαξίμ Μανόλοφ, που μοιράστηκαν τη δεύτερη θέση του βάθρου με χρόνο με 1:01.10.

Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατακτά η Ελλάδα σε Ευρωπαϊκό εφήβων/νεανίδων μετά από πέντε χρόνια και το "νταμπλ" του Απόστολου Παπαστάμου (200μ. και 400μ. μικτή) στο Καζάν και ταυτόχρονα το μοναδικό μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στη φετινή διοργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντούμας θα είναι ένας από τους 16 Ελληνες κολυμβητές/τριες που θα μετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αφού συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ως μέλος της ομάδας 4Χ100μ. μικτή ομαδική mixed.

ΝΤΟΥΝΗΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Η Αρτεμις Βασιλάκη έδωσε τη μάχη της, αλλά δεν κατάφερε ούτε στα 400μ. ελεύθερο να ανέβει στο βάθρο και θα ολοκληρώσει τον κύκλο της στην κατηγορία νεανίδων χωρίς κάποιο μετάλλιο (η τελευταία Ελληνίδα που ανέβηκε στο βάθρο σε Ευρωπαϊκό εφήβων/νεανίδων ήταν η Μαρία Μιχαλάκα το 2009).

Η 18χρονη κολυμβήτρια από το Ηράκλειο τερμάτισε πέμπτη στον τελικό με 4:12.59, μένοντας περίπου ένα δευτερόλεπτο μακριά από το απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ (4:11.47) που είχε πετύχει στο "Ακρόπολις", επίδοση που θα της έδινε -οριακά- το χάλκινο μετάλλιο.

Νικήτρια αναδείχθηκε η Μίνα Αμπραχαμ από την Ουγγαρία με 4:09.85 και ακολούθησαν η Ιταλίδα Λουκρέτσια Ντομίνα με 4:11.01 και η Βεγλίδα Σάρα Ντιμόντ με 4:11.48.

Η Δέσποινα Πυρίλη αγωνίστηκε στον τελικό των 100μ. ύπτιο, όπου κατετάγη έβδομη με 1:01.88, πολύ κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων (1:01.80) που πέτυχε τον Μάιο στο Εθνικό Πρωτάθλημα.

Η 16χρονη αθλήτρια του Πανσερραϊκού έχει άλλα δύο χρόνια στην κατηγορία και μπορεί να επιδιώξει διακρίσεις, με την ελπίδα από τη νέα περίοδο να μη χρειάζεται να κάνει καθημερινά τη διαδρομή από τις Σέρρες ως την Καβάλα για να προπονηθεί (αφού το κολυμβητήριο της πόλης είναι κλειστό εδώ και αρκετούς μήνες).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ