Όλες οι λαμπερές παρουσίες στην παράσταση «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» στην Επίδαυρο - Ελένη Δουνδουλάκη, Εύα Νάθενα, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ήταν εκεί! (Φωτό)

Η θεατρική παράσταση του καλοκαιριού

Μετά τις αριστουργηματικές Τρεις αδερφές (2018), που θα μας μείνουν αξέχαστες λόγω της εξ ολοκλήρου απόδοσης του τσεχοφικού έργου στη νοηματική γλώσσα, ο διεθνώς καταξιωμένος σκηνοθέτης Τιμοφέι Κουλιάμπιν επανέρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, που τον σύστησε στο ελληνικό κοινό.

Ο γνωστός για την ποιητική σκηνοθετική ματιά του σκηνοθέτης "άνοιξε" τα φετινά Επιδαύρια με το έργο Ιφιγένεια η εν Αυλίδι του Ευριπίδη, μια διεθνή παραγωγή του Φεστιβάλ σε παγκόσμια πρεμιέρα. Σπουδαίοι *ες Έλληνες και Ελληνίδες ηθοποιοί απαρτίζουν τον θίασο, δίνοντας σάρκα και οστά στο κορυφαίο αυτό καλλιτεχνικό εγχείρημα.

Πλήθος επωνύμων και μη παρευρέθηκαν στην πρεμιέρα το Σάββατο 6 Ιουλίου.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε μεταξύ άλλων την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Κατερίνα Ευαγγελάτου, την Κατερίνα Ευαγγελάτου, την Εύα Νάθενα, τον Διονύση Φωτόπουλο, τον Στάθη Λιβαθινό ...

Διαβάστε ακόμη: Greek TopWomen Awards 2024 - Βραβείο στην Εύα Νάθενα – Η ταλαντούχα σκηνοθέτης της «Φόνισσας» είναι από τις πιο σημαντικές καλλιτέχνιδες της γενιάς της

Διαβάστε ακόμη: Greek TopWomen Awards 2024 - Βραβείο στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιό - με αδιάκοπη παρουσία και επιτυχίες στην σκηνή και την οθόνη

Σχεδιασμένη αποκλειστικά για το αργολικό θέατρο, η πολυαναμενόμενη αυτή παραγωγή ενώνει δημιουργικά γι’ άλλη μια φορά έναν ξένο σκηνοθέτη με την ελληνική σκηνή, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τον διεθνή χαρακτήρα του Φεστιβάλ και το πνεύμα της εξωστρέφειας που επιδιώκεται συνειδητά τα τελευταία χρόνια.

Στο ρόλο του Αγαμέμνονα ο Νίκος Ψαρράς , της Κλυταιμνήστρας η Μαρία Ναυπλιώτου, της Ιφιγένειας η Ανθή Ευστρατιάδου, του Αχιλλέα ο Θάνος Τοκάκης και του Μενελάου ο Δημήτρης Παπαγιάννης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ