Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας φτιάχνει σπιτική ζύμη για ραβιόλια - Τη συνοδεύει με απίθανη σάλτσα βουτύρου, με κρέμα γάλακτος & μπέικον !

Θα παραμιλάτε!

Υλικά

Για τη γέμιση

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 300 γραμ. φρέσκα ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • 2 φέτες μπέικον
  • 200 γραμ. φρέσκο μαλακό τυρί κατσικίσιο κρέμα ή μανούρι
  • 1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 40 φύλλα won ton (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ - ασιατικά προϊόντα) ή σπιτική ζύμη για ραβιόλια
  • 2 κρόκους αυγών

Για τη σάλτσα βουτύρου

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 φέτα μπέικον
  • 200 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή φρέσκο θυμάρι)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σπιτική ζύμη για ραβιόλια

  • αυγά
  • αλεύρι σκληρό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • για κάθε αβγό 3/4 φλ. αλεύρι

 

Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το www.argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Η ζύμη

  • Χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και λίγο λάδι.

  • Κάνουμε λοφάκι από ανάλογο αλεύρι και ανοίγουμε λακκούβα στη μέση.

  • Ρίχνουμε τα αυγά.

  • Με πιρούνι αρχίζουμε να ανακατεύουμε καλα.

  • Ζυμώνουμε καλά να γίνει ελαστική.

  • Ξεκουράζουμε την σκεπασμένη να μην κάνει πέτσα.

  • Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο με μηχανή ζυμαρικών ή με το χέρι.

  • Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια ή στρογγυλά.

  • Ανάλογα βέβαια και τι ζυμαρικό θέλουμε να φτιάξουμε. Ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία γεμίσματος.

  • Θέλουν βράσιμο για 3 λεπτά.

Η γέμιση

  • Ζεσταίνουμε το λάδι, αρωματίζουμε με το σκόρδο για 1 και το αφαιρούμε, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μπέικον καθώς  και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια.

  • Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά να πιούν τα υγρά τους αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο.

  • Τα αλέθουμε στο μπλέντερ κι αφήνουμε να κρυώσουν.

  • Τα ανακατεύουμε με το φρέσκο τυρί.

  • Βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.

  • Αλευρώνουμε τον πάγκο.

  • Αν φτιάξαμε τη χειροποίητη ζύμη για ραβιόλια, ανοίγουμε πολύ λεπτό το φύλλο με μηχανή ζυμαρικών ή με το χέρι.

  • Κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια.

  • Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο και αλείφουμε περιμετρικά τον κρόκο αβγού με πινέλο.

  • Κλείνουμε το ζυμαρικό.

  • Βράζουμε και τα μεν και τα δε, σε αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά για 3.

 

Who is who

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην Αθήνα. Bραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι της και, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι.

Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!

«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».

Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας.

Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ