«Οι συνθήκες ήταν ακραίες, ακούσαμε στον ασύρματο “άνθρωπος στη θάλασσα”» - Καπετάνιος περιγράφει πως έχασε τη ζωή της Γαλλίδα μέσα σε ανέμους 111 χλμ./ώρα (βίντεο)

Στο πέρασμα ανάμεσα σε Κάσο και την Κάρπαθο που έγινε το δυστύχημα έπνεαν άνεμοι έως και 60 κόμβων

Η 40χρονη Γαλλίδα, Άννα Κόνοντσουκ πλήρωμα στο σκάφος Heaven (Παράδεισος), είναι η γυναίκα που έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια ου ιστιοπλοϊκού αγώνα 600 μιλίων στο Αιγαίο με την ονομασία, "Aegean 600".

Η τραγωδία έγινε στο πέρασμα ανάμεσα σε Κάσο και Κάρπαθο, υπό ακραίες καιρικές συνθήκες και πραγματικά σοκάρουν όσα αναφέρει καπετάνιος σκάφους που ήταν στον αγώνα, 7 μίλια πιο πίσω από το σκάφος που έγινε το συμβάν και άκουγε τις εκκλήσεις στον ασύρματο την ώρα που άνεμοι έπνεαν ακόμα και με 60 κόμβους, 111 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Δεκατιανοί» για το τραγικό γεγονός.

Διαβάστε ακόμα: Τραγωδία στον ιστιοπλοϊκό αγώνα των 600 μιλίων στο Αιγαίο: Νεκρή 40χρονη Γαλλίδα - Έπεσε από το σκάφος στη φουρτουνιασμένη θάλασσα (βίντεο)

Οι δραματικές εκκλήσεις μέσω των ασυρμάτων

«Όπως έλεγαν και οι προβλέψεις σε εκείνο το σημείο μεταξύ Κάσου και Καρπάθου, στο Καρπάθιο, ξέραμε ότι θα περιμένουμε πολύ δύσκολες συνθήκες, οπότε η προετοιμασία και του πληρώματος και των κυβερνητών του κάθε σκάφους θα έπρεπε να είναι η ανάλογη. Οι συνθήκες ήταν ακόμη πιο δύσκολες απ' ό,τι περιμέναμε, είχε 45 με 60 κόμβους αέρα, που θέλει τεράστια προσοχή.

»Ακούσαμε το περιστατικό στον ασύρματο, ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα, έγιναν όλες οι προβλεπόμενες κινήσεις, έστειλαν το στίγμα, κινητοποιήθηκε άμεσα ο μηχανισμός, οι συνθήκες δυσκόλεψαν.

»Ακούγαμε την επιχείρηση όπως εξελισσόταν, δόθηκε το στίγμα από τη θάλασσα, ακούγαμε τους ανθρώπους από το ελικόπτερο και το ράδιο», είπε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «οι συνθήκες ήταν ακραίες». Στην ερώτηση αν ο αγώνας θα έπρεπε να έχει διακοπεί λόγω των συνθηκών ο κ. Αντωνόπουλος εξήγησε ότι το πλήρωμα κάθε σκάφους κάνει αυτό που θέλει, επιλέγει αν θα συνεχίσει ή θα σταματήσει.

«Ο αγώνας δεν έχει καμία σχέση αν συνεχίζεται, μπορεί ανά πάσα στιγμή κάθε σκάφος να κάνει ό,τι θέλει, να εγκαταλείψει, να αλλάξει πανιά κλπ. Αυτό που μας μαθαίνουν είναι «η ασφάλεια πρώτα», μας λένε δεν μας ενδιαφέρει ο αγώνας, ο εξοπλισμός, αρκεί να μην κινδυνέψει άνθρωπος».


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ