«Καμίνι» θα γίνει η χώρα για τις επόμενες εβδομάδες – Ποιες περιοχές θα υποφέρουν & ποιες θα γλυτώσουν – Εξηγεί ο μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς (φωτό)

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς προειδοποιεί για τα 40αρια για το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Ο καύσωνας θα είναι παρατεταμένος και κυρίως στη δυτική ηπειρωτική χώρα και τη Θεσσαλία, φτάνοντας κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα κατά 6 περίπου βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Οι περιοχές που δεν θα ταλαιπωρηθούν με υψηλές θερμοκρασίες θα είναι κυρίως οι Κυκλάδες και η Βόρεια Κρήτη και αυτό γιατί επηρεάζονται από το μελτέμι.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

«Παρατεταμένη ζέστη στη χώρα μας το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου. Παρότι δεν προβλέπονται ιδιαίτερα ακραίες τιμές, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα κατά 6 περίπου βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Ανάσα δροσιάς θα έχουν μόνο οι ανατολικές περιοχές που επηρεάζονται από το μελτέμι, κυρίως οι Κυκλάδες και η Βόρεια Κρήτη. Από την Παρασκευή η ζέστη θα είναι περισσότερο αισθητή καθώς εξασθενεί το μελτέμι σε πολλές ανατολικές περιοχές και περιορίζεται στο Ανατολικό Αιγαίο, τις Ανατολικές Κυκλάδες Κρήτη και Δωδεκάνησα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ