Βασιλιάς Κάρολος: Τίμησε την Shirley Bassey με τον τίτλο της "Companion of Honor" - Ύψιστη διάκριση για την 87χρονη θρυλική τραγουδίστρια του «Goldfinger» (φωτό)

"Ήταν πιο αγχωτική στιγμή από το να τραγουδάω μπροστά του", είπε η 87χρονη

Η "Dame" Shirley Bassey λέει ότι το να λάβει αυτόν τον τίτλο από τον βασιλιά Κάρολο Γ' την έκανε πιο νευρική από το να τραγουδήσει γι 'αυτόν!

Η 87χρονη σήμερα Ουαλή σούπερ σταρ είπε ότι «έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της» καθώς της απένειμαν τον τίτλο της "Companion of Honor" σε μια τελετή στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Ο αποκλειστικός τίτλος απονέμεται για υπηρεσία «εμφανούς εθνικής σημασίας» και περιορίζεται σε 65 άτομα.

Η Dame Shirley, η οποία έγινε dame το 1999, είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που συναντούσε τον Βασιλιά από τότε που έγινε μονάρχης.

«Νομίζω ότι είναι πιο αγχωτικό να παίρνεις το βραβείο από αυτόν παρά να τραγουδάς μπροστά του», είπε.

«Δηλαδή, είναι καινούργιο, διαφορετικό, ενώ με το τραγούδι ασχολούμαι από παιδί. «Ξέχασα να κάνω υπόκλιση, αλλά γι' αυτό του έπιασα τα χέρια».

Ερωτηθείσα πώς είναι να σε αποθεώνουν ανέφερε:

«Μπορεί να είναι πολύ ωραίο, μπορεί να είναι πολύ απομονωτικό και ενοχλητικό - ειδικά αν βρίσκεσαι σε ένα εστιατόριο και οι άνθρωποι έρχονται και κάθονται στο τραπέζι σου απρόσκλητοι».

Είπε ότι η πιο λαμπερή στιγμή της ζωής της ήταν η πρώτη φορά που τραγούδησε για την αείμνηστη Βασίλισσα στο Royal Variety Performance.

Dame Shirley Bassey is made a Companion of Honour by King Charles III at Windsor Castle - Tuesday 9 July 2024

«Έζησα 70 χρόνια λαμπερών στιγμών», είπε. "Νομίζω ότι την πρώτη φορά που τραγούδησα για την Βασίλισσα στο Royal Variety - το πρώτο μου σόου. Μετά ακολούθησαν αρκετά."

Η γεννημένη στο Κάρντιφ τραγουδίστρια είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ήταν «ταπεινή» και «γεμάτη συγκίνηση» όταν αποκαλύφθηκε ότι θα λάβει τον τίτλο στη λίστα με τις τιμές της Πρωτοχρονιάς.

«Ως μικρό κορίτσι που μεγάλωνα στο Tiger Bay, ονειρευόμουν να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο και ποτέ δεν φανταζόμουν ότι μια μέρα, η φωνή μου θα με πήγαινε εδώ που είμαι τώρα», είπε τότε.

«Κάθε βήμα της καριέρας μου ήταν να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία, να πιστέψω στον εαυτό μου και να κάνω αυτό το άλμα».

Dame Shirley Bassey after being made a Companion of Honour

Να υπενθυμίσουμε ότι, η Σίρλεϊ Μπάσι (Shirley Veronica Bassey, γενν. 8 Ιανουαρίου 1937, Κάρντιφ) ήταν  μία από τις μεγαλύτερες φωνές της τζαζ, μπλουζ, σόουλ. 

Έγινε γνωστή για την ερμηνεία αγαπημένων τραγουδιών και σάουντρακ του Τζέιμς Μποντ (η πρώτη καλλιτέχνης στα χρονικά που τραγούδησε για τόσες ταινίες της συγκεκριμένης σειράς), στα έργα «Goldfinger», «Diamonds are for ever» και «Moonraker».

Ακούστε το "Diamonds are forever"

Από πατέρα Νιγηριανό και μητέρα Αγγλίδα, η Σίρλεϊ αναγκάσθηκε να εργασθεί από πολύ μικρή (14 ετών) σε ένα εργοστάσιο που παρήγαγε λουκάνικα.

Το 1951 πρώτο-παρουσιάσθηκε στη μουσική σκηνή και πέντε χρόνια αργότερα (1956) δημιούργησε το πρώτο της σινγκλ, με τίτλο «Burn my candle».

Ακούστε το "Love story"

Οι πωλήσεις των 40 τουλάχιστον άλμπουμ της, άγγιξαν τον αστρονομικό αριθμό των 135.000.000 αντιτύπων παγκοσμίως.

Ακούστε το "Big Spender"

Η προσωπική ζωή της σούπερ σταρ

Η Μπάσι παντρεύτηκε δυο φορές, με τον Κένεθ Χιουμ (από το 1961 έως το 1965) και τον Σέρτζιο Νόβακ (από το 1968 έως το 1977), ενώ θρυλείται πως είχε μια σφοδρή ερωτική σχέση με τον ηθοποιό Πίτερ Φιντς, χωρίς κανείς από τους δυο να την επιβεβαιώσει ποτέ.

Ακούστε το "Goldfinger"

Απέκτησε δυο κόρες, "αγνώστου πατρός", την Σάρον (που γεννήθηκε στα 1954) και τη Σαμάνθα (1963-1985, επίσημη εκδοχή η αυτοκτονία), τις οποίες αμφότερες υιοθέτησε ο Νόβακ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Μαζί με τον Κένεθ Χιουμ το 1961

Στα 1971 η Μπάσι υιοθέτησε το γιο μιας ανιψιάς της, ονόματι Μαρκ. Ο τελευταίος εξέδωσε αργότερα ένα βιβλίο σχετικά με την ερωτική της ζωή, το οποίο αποτέλεσε αφορμή ώστε οι σχέσεις τους να κλονισθούν σημαντικά.

Η Μπάσι έχει αποκτήσει και 5 εγγόνια.

Τα τελευταία χρόνια ζει στο Μόντε Κάρλο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ