Ιαπωνία: Πάλευε 36 ώρες με τα κύματα στον Ειρηνικό - Γυναίκα παρασύρθηκε 80 χλμ από τη ακτή - Δείτε βίντεο από τη διάσωσή της

Μέλη πληρώματος πλοίου που περνούσε από την περιοχή πήδηξαν στο νερό και την έσωσαν

H "Oδύσσεια" νεαρή Κινέζα στην Ιαπωνία είχε αίσιο τέλος, παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να παλέψει για 36 ώρες με τα κύματα και να παρασυρθεί 80 χλμ μακριά από την ακτή.

Η γυναίκα παρασύρθηκε στα ανοικτά από ισχυρά ρεύματα και ανέμους, ενώ κολυμπούσε με σωσίβιο.

Για καλή της τύχη εντοπίστηκε στις 07:48 το πρωί της Τετάρτης από φορτηγό πλοίο να επιπλέει ανοικτά της χερσονήσου Μπόζο της νήσου Χόνσου της Ιαπωνίας.

Το φορτηγό πλοίο ζήτησε βοήθεια από ένα περαστικό τάνκερ LNG, δύο μέλη του πληρώματος του οποίου φώναξαν στη γυναίκα να μην εγκαταλείψει τη μάχη που έδινε με τα κύματα ύψους δύο μέτρων, που απειλούσαν να την καταπιούν.

Τα δύο μέλη του πληρώματος πήδηξαν στον ωκεανό, έδεσαν σκοινί γύρω από τη μέση της γυναίκας και συνάδελφοί τους την ανέσυραν. Τ

ην παρέλαβε ελικόπτερο της Ιαπωνικής ακοφυλακής, βίντεο του οποίου δείχνει τη νεαρή Κινέζα τυλιγμένη με κουβέρτα να ανασύρεται κάνοντας νεύμα ευγνωμοσύνης στους σωτήρες της.

 

Η κολυμβήτρια μεταφέρθηκε εξαντλημένη και αφυδατωμένη σε ιαπωνικό νοσοκομείο, αλλά δεν νοσηλεύτηκε καθώς δεν απειλείτο η ζωή της. 

«Υπάρχουν πολλά πλοία στην περιοχή, όπου βρέθηκε η γυναίκα. Είναι θαύμα που δεν την χτύπησε κάποιο απ’ αυτά», δήλωσε ο Χιντετόσι Σάιτο, διευθυντής της Ιαπωνικής Εταιρείας Ασφάλειας Υδάτων στην ιαπωνική τηλεόραση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr