Ώρες «Kennedy» ζει η Αμερική – Η δολοφονική επίθεση κατά του υποψήφιου Αμερικανού Προέδρου, D.Trump – Οι 4 εν ενεργεία Πρόεδροι που σκοτώθηκαν ή παραλίγο (φωτό & βίντεο)

Το χρονικό της απόπειρας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν στη σκηνή, είχε ξεκινήσει για έξι λεπτά την ομιλία του σε ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια, κάτω από τον καυτό ήλιο.

Ξαφνικά ακούγονται πυροβολισμοί. Ακολουθούν φωνές τρόμου. Θεατές πέφτουν στο έδαφος. 

Ο Τραμπ αμέσως πιάνει το δεξί του αφτί, κοιτάζει το αίμα στο χέρι του και γρήγορα πέφτει στο έδαφος πίσω από το πόντιουμ. 

Πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας (Secret Service)  τρέχουν αμέσως πάνω στη σκηνή και πέφτουν πάνω στον Ρεπουμπλικάνο για να τον καλύψουν, ενώ άλλα μέλη των δυνάμεων της τάξης ανεβαίνουν επίσης στη σκηνή κρατώντας τουφέκια. 

Ακολουθούν και άλλοι πυροβολισμοί. Οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας κρατούν τον Τραμπ στο έδαφος 25 δευτερόλεπτα. 

Κάποιος φωνάζει: «ο δράστης είναι νεκρός!».

Κάποιος άλλος ακούγεται να λέει δυνατά: «πάμε!» καθώς πολλοί άνθρωποι από το πλήθος συνεχίζουν να ουρλιάζουν.

Τα μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας στήνουν τον Τραμπ στα πόδια του. Το κόκκινο καπελάκι με το σύνθημα «Make America Great Again» του έχει πέσει, τρέχει αίμα από το αφτί του και έχει ματώσει το πρόσωπό του. 

«Αφήστε με να πάρω τα παπούτσια μου. Αφήστε με να πάρω τα παπούτσια μου», λέει ο 78χρονος Τραμπ την ώρα που οι πράκτορες τον σηκώνουν από το έδαφος. Μετά τους ζητά: «περιμένετε, περιμένετε, περιμένετε», προτού υψώσει τη γροθιά του, μια ένδειξη πείσματος. 

Image

Ο Ρεπουμπλικάνος συνεχίζει να κρατά ψηλά τη γροθιά του και φαίνεται να λέει προς τους υποστηρικτές του «πολεμήστε». Πολλοί απαντούν φωνάζοντας ρυθμικά  «ΗΠΑ, ΗΠΑ, ΗΠΑ».

Ο Τραμπ με διστακτικά βήματα και τη γροθιά υψωμένη κατεβαίνει μερικά σκαλιά για να πάει από σκηνή ως ένα μαύρο SUV,  με τους πράκτορες να έχουν σχηματίσει γύρω του ανθρώπινη ασπίδα.

Κάπως έτσι συνέβη η απόπειρα δολοφονίας του Trump, που αλλάζει τα πάντα για τις αμερικανικές εκλογές.

Όπως συνέβη με τον Ρίγκαν, ο Τραμπ μπορεί να περιμένει ώθηση στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες ήδη έδειχναν ότι ο Ρεπουμπλικανός μπορεί να ξανακερδίσει τον Νοέμβριο.

Image

Αν η ιστορία μπορεί να δείξει κάτι, τα γεγονότα στην Πενσιλβάνια θα ενισχύσουν την υποψηφιότητά του.

Τους μήνες μετά τον πυροβολισμό του Ρόναλντ Ρίγκαν, ο νεοεκλεγείς Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είδε μια άνοδο των δημοσκοπήσεων κατά οκτώ μονάδες.

Τι γίνεται με τους Προέδρους στην Αμερική;

Οι απόπειρες δολοφονίας ή και δολοφονίες είναι συχνό φαινόμενο για τους πολιτικούς των ΗΠΑ.

Τέσσερίς είναι οι εν ενεργεία Πρόεδροι που έχουν προσπαθήσει να βγάλουν από την μέση ή και τους σκότωσαν στυγνά.

Όπως προείπαμε ο Ντόναλντ Τραμπ στην χθεσινή προεκλογική του ομιλία.

Ιστορικά, ο πρώτος που δολοφονήθηκε ήταν ο αδελφός του επίσης δολοφονημένου Τζον Κένεντι.

Image

twitter

Στις 5 Ιουνίου 1968, ο τότε υποψήφιος Ρόμπερτ Κένεντι τραυματίστηκε θανάσιμα λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο ξενοδοχείο Ambassador στο Λος Άντζελες. 

Νωρίτερα εκείνο το βράδυ, ο 42χρονος γερουσιαστής από τη Νέα Υόρκη ανακηρύχθηκε νικητής στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος της Νότιας Ντακότας και της Καλιφόρνιας του 1968 κατά τις προεδρικές εκλογές του 1968 στις Ηνωμένες Πολιτείες . 

Επίσημα ανακηρύχθηκε νεκρός στις 1:44 π.μ. στις 6 Ιουνίου, περίπου 26 ώρες μετά τον πυροβολισμό του.

13 χρόνια αργότερα προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο Ρόναλντ Ρήγκαν.

Η απόπειρα δολοφονίας του Ρόναλντ Ρήγκαν έγινε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου του 1981, μόλις 69 μέρες αφού ανέλαβε τα καθήκοντα του ως ο 40ός πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Ο Ρόναλντ Ρήγκαν έφευγε από μία ομιλία του στο Washington Hilton Hotel στην Ουάσινγκτον. Ακούστηκαν πυροβολισμοί καθώς ο πρόεδρος εισερχόταν στην προεδρική λιμουζίνα. Η απόπειρα δολοφονίας προκάλεσε ανησυχία σχετικά με το θέμα της οπλοκατοχής.

Ο Ρήγκαν χτυπήθηκε στον θώρακα και στο χέρι. Είχε διάτρηση στον πνεύμονα και σοβαρές εσωτερικές αιμορραγίες. Δέχθηκε ιατρική περίθαλψη γρήγορα. 

Τέλος, η πιο τραγική δολοφονία ήταν με σιγουριά αυτή του Τζον Κένεντι.

Στις 12:30, ο Κένεντι, ο οποίος χαιρετούσε τον κόσμο, έφερε ξαφνικά τα χέρια του στο λαιμό του και άρχισε να σκύβει προς την πλευρά της γυναίκας του, η οποία τον κοίταζε έντρομη. 

Ένας παριστάμενος έστριψε απότομα το κεφάλι του προς την πλατεία Ντίλι, μακριά από το Αποθετήριο. Ένας πυροβολισμός είχε ακουστεί αλλά ελάχιστοι τον είχαν αντιληφθεί. 

Ένα δευτερόλεπτο αργότερα, ο Κόναλι, ο οποίος καθόταν ακριβώς μπροστά από τον Κένεντι έπεσε απότομα μπροστά, χτυπημένος από τη δεύτερη σφαίρα.

Τέσσερα δευτερόλεπτα αργότερα, μία τρίτη σφαίρα χτύπησε τον πρόεδρο στο κεφάλι, το οποίο κυριολεκτικά συντρίφτηκε. Κομμάτια του εγκεφάλου τινάχτηκαν και η σύζυγός του Τζάκι, πιτσιλίστηκε από το αίμα του. 

Το σώμα του Κένεντι τινάχθηκε προς τα πίσω και έπεσε απότομα στην αγκαλιά της Τζάκι, από το στόμα της οποίας ξέφυγε μόνο ένα "Ω, όχι". 

Η Τζάκι σηκώθηκε από το κάθισμα για να βοηθήσει τον μυστικό πράκτορα Κλίντον Χιλ, ο οποίος σκαρφάλωσε στη λιμουζίνα από πίσω και έσπρωξε την πρώτη κυρία πίσω στο κάθισμα. Αμέσως μετά, το αυτοκίνητο χάθηκε κάτω από μία ανισόπεδη διάβαση αναπτύσσοντας ταχύτητα με προορισμό το νοσοκομείο Πάρκλαντ Μεμόριαλ. 

Μία ώρα αργότερα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ανακοινώθηκε επισήμως ότι ο πρόεδρος Κένεντι είναι νεκρός.

Διαβάστε ακόμα: Η τρομακτική απόπειρα δολοφονίας του Ντ. Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια - Ηγέτες από όλο τον κόσμο καταδικάζουν την επίθεση(φωτό & βίνεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ