Ο Δημήτρης Παπανικολάου στην μνήμη Αλεξάνδρου Νικολαΐδη: «Άνθρωποι που πέρασαν στην αιωνιότητα, δεν πρέπει να γίνονται μια κορνίζα, που θα μπει στο συρτάρι»

«Θα περίμενα να δω αφιερώματα από την Ελληνική αποστολή προς τιμήν του Αλεξάνδρου Νικολαίδη».

Με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου έκανε μια ανάρτηση για τον καλό του φίλο που έχασε την ζωή του από μία σπάνια μορφή καρκίνου πριν από 2 χρόνια.

Ο λόγος για τον αείμνηστο πρωταθλητή του ταεκβοντό Αλέξανδρο Νικολαίδη.

Ο Αλέξανδρος Νικολαίδης άρχισε το τάε κβον ντο το 1982, σε ηλικία τριών ετών και το επάγγελμά του ήταν πυροσβέστης.

Ήταν παντρεμένος με τη αθλήτρια του βόλει Ρούξι Ντουμιτρέσκου και είχαν έναν γιο.

Από το 2016 ήταν παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Δώρα Τσαμπάζη και μαζί απέκτησαν δύο παιδιά. 

Ο φίλος του, Δημήτρης Παπανικολάου στην ανάρτηση - αφιέρωμα για τον φίλο του γράφει και εκφράζει τα παράπονά του:

«Όταν είναι να ανακοινωθεί αθλητής για σημαιοφόρος, 🇬🇷 η για κορυφαίος της χρονιάς κτλ πάντα υπάρχει συζήτηση και διαφωνίες. Ο καθένας έχει την γνώμη του και είναι σεβαστή. Στο φετινό ζευγάρι σημαιοφόρων υπήρξε σχεδόν καθολική αποδοχή.

Οπότε εμένα το μόνο που ως τώρα με έχει <πειράξει> είναι οτι σε λίγες ημέρες αρχίζει η Ολυμπιάδα και θα περίμενα να δω αφιερώματα η και σχεδιασμό κάποιας δράσης απο την Ελληνική αποστολή προς τιμήν του Αλεξάνδρου Νικολαίδη που έφυγε από την ζωή, μεταξύ της διεξαγωγής 2 Ολυμπιακών αγώνων.

Διαβάστε ακόμα: Η Δώρα Τσαμπάζη εξομολογείται: "Δεν βρήκα ακόμα τον χρόνο να πενθήσω - Στέκομαι δυνατή για τα παιδιά μου" (βίντεο)

Θαυμάζουμε και σωστά αθλητές για αυταπάρνηση, δυσκολίες, ταλέντο, κτλ, αλλά δεν ξέρω και νομίζω δεν μπορούμε να φανταστούμε, τι άντερα θέλει να μπορεί κάποιος γνωρίζοντας ότι θα φύγει νέος, να γράψει τον <επικήδειο> του και να έχει ως τελευταία επιθυμία τα ολυμπιακά μετάλλια του, να βοηθήσουν έχοντες ανάγκη.

Άνθρωποι που πέρασαν στην αιωνιότητα, δεν πρέπει να γίνονται μια κορνίζα, που θα μπει στο συρτάρι.

Πρέπει να τους μνημονεύουμε και για να βελτιώνουν εμάς τους ζώντες και για την οικογένεια τους. Ο αθλητισμός που ήταν το σπίτι του, πρέπει να είναι ο πρώτος που δεν θα ξεχνά».

Διαβάστε ακόμα: Δώρα Τσαμπάζη: Κατασυγκινεί η ανάρτηση της για τη γιορτή του πατέρα - "Καμία μέρα δεν μας θυμίζει περισσότερο την απουσία" (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ