Θέλετε κάτι διαφορετικό; Ο σεφ μας, Κωνσταντίνος Μουζάκης μας δείχνει πώς να φτιάξουμε σπιτικό λικέρ απο ρόδι!

Δείτε πώς να φτιάξετε το δικό σας λικέρ από ρόδι, δια χειρός Κωνσταντίνου Μουζάκη!

Δείτε πώς να φτιάξετε το δικό σας λικέρ από ρόδι, δια χειρός Κωνσταντίνου Μουζάκη!



ΥΛΙΚΑ

-Ρόδι κουκούτσι μπόλικο όσο ένα μπουκάλι πλαστικού νερού του 1 1/2 λίτρου.
-1/2 κιλό ζάχαρη άν θέλουμε βάζουμε άλλα 100 γραμμάρια να γίνει ποιο βαρύ το λικέρ μας
-4 γαρύφαλλα ολόκληρα πρόκες.
-οινόπνευμα ποτοποιίας ή βότκα ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

1.Πέρνουμε το ρόδι και το καθαρίζουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια ρόδι και τα μισά από αυτά τα βάζουμε στο πλαστικό μπουκάλι του νερού. Ρίχνουμε την ζάχαρη και κλείνουμε το καπάκι από το μπουκάλι και ανακατεύουμε καλά, τέλος βάζουμε μέσα τα υπόλοιπα ρόδια κουκούτσια και το γεμίζουμε το μπουκάλι πάρα πολύ καλά και το κλείνουμε πολύ σφιχτά μετά !!!
2.Το βάζουμε στον ήλιο και μετά από 4 μέρες το συμπληρώνουμε με ρόδι κουκούτσι πάλι, αφήνοντας το για 2 μήνες περίπου ανακατεύοντας το μπουκάλι καλά.
3.Μετά από 2 μήνες περίπου το σουρώνουμε με τούλι βγάζοντας από το μπουκάλι το ρόδι κουκούτσι το οποίο τούλι το έχουμε μέσα σε ένα μπολ διότι θα το σφίξουμε πάρα πολύ καλά να βγει το ζουμί του μέσα στο μπολ και να κρατήσουμε τα κουκούτσια του!!!!!
4. Το τοποθετούμε το ζουμί από ρόδι σε ένα γυάλινο μπουκάλι και ζυγίζουμε ίση ποσότητα με οινόπνευμα ποτοποιίας ή με βότκα ή με τσίπουρο και το ρίχνουμε μέσα στο μπουκάλι και το ανακατεύουμε καλά και το κλείνουμε με το καπάκι του ......


Είναι έτοιμο να το σερβίρουμε!

Το who is who του Κων/νου Μουζάκη

Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
Είναι  μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(ChefClub of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και PastryChef στο IEK ΞΥΝΗ


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr