Σπύρος Σούλης: Έτσι θα απολαμβάνετε τον εξωτερικό σας χώρο χωρίς να ανησυχείτε για τη φθορά των επίπλων από τον ήλιο - Τα έξυπνα tips !

Φροντίστε τα έπιπλά σας και αυτά θα σας ανταμείψουν με χρόνια άνεσης και στιλ.

Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου αποτελούν σημαντική επένδυση για κάθε κήπο ή βεράντα.

Ωστόσο, η έκθεση στον ήλιο μπορεί να τα φθείρει, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής τους και την αισθητική τους αξία.

Επομένως πρέπει να ξέρετε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε για να διατηρήσετε τα έπιπλά σας σε άριστη κατάσταση.

Δείτε παρακάτω όλα όσα χρειάζεται να κάνετε για να τα προστατεύσετε από τον ήλιο.

Επιλέξτε Υλικά Ανθεκτικά στην Ακτινοβολία UV

Η πρώτη γραμμή άμυνας κατά της ηλιακής ακτινοβολίας είναι η επιλογή των κατάλληλων υλικών. Προτιμήστε έπιπλα κατασκευασμένα από υλικά ανθεκτικά στις υπεριώδεις ακτίνες, όπως το αλουμίνιο, το teak, και τα συνθετικά wicker. Τα υλικά αυτά είναι σχεδιασμένα για να αντέχουν στις αντίξοες καιρικές συνθήκες και να μην ξεθωριάζουν εύκολα.

Χρησιμοποιήστε Καλύμματα Προστασίας

Τα καλύμματα προστασίας είναι μια εύκολη και αποδοτική λύση για να προστατεύσετε τα έπιπλά σας από τον ήλιο. Όταν δεν χρησιμοποιείτε τα έπιπλά σας, καλύψτε τα με ειδικά υφάσματα που παρέχουν προστασία UV. Βεβαιωθείτε ότι τα καλύμματα είναι αδιάβροχα και αεριζόμενα για να αποφύγετε την ανάπτυξη μούχλας και υγρασίας.

Εφαρμόστε Προστατευτικά Βερνίκια και Σπρέι

Για ξύλινα έπιπλα, τα προστατευτικά βερνίκια και σπρέι είναι εξαιρετικά εργαλεία. Χρησιμοποιήστε βερνίκια με προστασία UV για να διατηρήσετε το φυσικό χρώμα του ξύλου και να το προστατεύσετε από την ηλιακή ακτινοβολία. Εφαρμόστε τακτικά αυτά τα προϊόντα, ιδιαίτερα πριν από τις ζεστές καλοκαιρινές περιόδους.

Δημιουργήστε Σκιά

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προστατεύσετε τα έπιπλά σας είναι να τα τοποθετήσετε σε σκιερά σημεία. Εξετάστε τη χρήση πέργκολας, ομπρελών ή τεντών που μπορούν να παρέχουν σκιά και να μειώσουν την άμεση έκθεση στον ήλιο. Επίσης, τα φυτά μπορούν να δημιουργήσουν φυσική σκιά και να προσθέσουν μια δροσερή ατμόσφαιρα στον εξωτερικό σας χώρο.

Αποθηκεύστε τα Έπιπλα στη Σωστή Θέση

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα spirossoulis.com, κατά τη διάρκεια των μηνών που δεν χρησιμοποιείτε τα έπιπλα εξωτερικού χώρου, αποθηκεύστε τα σε ένα κλειστό και ξηρό μέρος. Η αποθήκευση σε γκαράζ ή αποθήκη μπορεί να τα προστατεύσει από τις ακραίες καιρικές συνθήκες και την ηλιακή ακτινοβολία.

Καθαρίζετε και Συντηρείτε τα Έπιπλα Τακτικά

Η τακτική καθαριότητα και συντήρηση είναι κρίσιμη για τη διατήρηση των επίπλων σας σε καλή κατάσταση. Χρησιμοποιήστε ήπια καθαριστικά και μαλακές βούρτσες για να απομακρύνετε τη σκόνη και τους λεκέδες. Εφαρμόστε προστατευτικά προϊόντα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Με αυτές τις έξυπνες ιδέες και συμβουλές, μπορείτε να απολαμβάνετε τον εξωτερικό σας χώρο χωρίς να ανησυχείτε για τη φθορά των επίπλων σας από τον ήλιο. Φροντίστε τα έπιπλά σας και αυτά θα σας ανταμείψουν με χρόνια άνεσης και στιλ.

Διαβάστε ακόμη:Ο Σπύρος Σούλης μας δείχνει πώς να ζωντανέψουμε τα ταλαιπωρημένα έπιπλα της βεράντας μας - Με αυτά τα tips δε θα χρειαστεί να αγοράσετε καινούρια !

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ