10 απίστευτες ημέρες στις Δυτικές ΗΠΑ & Καλιφόρνια, γεμάτες συναρπαστικές εμπειρίες - Σαν Φρανσίσκο, κοιλάδα Νάπα, Σακραμέντο, Λίμνη Τάχοε, εθνικά πάρκα, καθώς και το Μοντερέι !

Το πιο "χρυσό" ταξίδι!

Είστε Παρέα; Αφεθείτε στην έμπειρη συνοδεία των εξειδικευμένων Ελληνόφωνων Συνοδών - Οδηγών του γραφείου μας.

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ (ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ) - ΚΟΙΛΑΔΑ ΝΑΠΑ (ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ) - ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ - DUTCH FLAT - ΛΙΜΝΗ ΤΑΧΟΕ (ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ) - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΙΟΣΕΜΙΤΙ (ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ) - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΕΚΟΓΙΑ / ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΙΝΓΚΣ ΚΑΝΥΟΝ (ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ) - ΜΟΝΤΕΡΕΪ (ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ)

Απολαύστε με την παρέα σας ένα ατομικό ή ομαδικό road trip (2-10 άτομα)     που οργανώνει η Manessis για σας στους δρόμους που πυροδότησαν τον ιστορικό πυρετό του χρυσού τον 19ο αιώνα. Ακολουθήστε τους έμπειρους ελληνόφωνους οδηγούς του γραφείου   και… ανακαλύψτε χρυσές περιπέτειες. Ο χρυσός βρέθηκε για πρώτη φορά στη σημερινή περιοχή του Σακραμέντο, αλλά ακόμα και σήμερα η παρουσία του είναι έντονη στην περιοχή μέσα από μουσεία που αναβιώνουν την εποχή, αλλά και σύγχρονες ψυχαγωγικές εξορύξεις χρυσού.

Ο δικός σας χρυσός όμως είναι η ίδια η διαδρομή που αναδεικνύει την ποιότητα και τις συναρπαστικές εμπειρίες των Δυτικών ΗΠΑ και της Καλιφόρνιας με κυριότερους σταθμούς το Σαν Φρανσίσκο, την κοιλάδα Νάπα, το Σακραμέντο, τη Λίμνη Τάχοε, απίστευτα εθνικά πάρκα, καθώς και το Μοντερέι. Εδώ ότι λάμπει… είναι χρυσός.

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ΜΕΡΑ
ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ (ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ)
Το Σαν Φρανσίσκο, το στολίδι της Καλιφόρνιας και μια από τις ομορφότερες πόλεις των ΗΠΑ, είναι μια πολιτιστικά ζωντανή πόλη χάρη στην εθνοτική πολυμορφία του. Ένας τόπος συμπαγής και προσιτός, στο κέντρο του οποίου οι δρόμοι έχουν ασύλληπτες κλίσεις, που αποκαλύπτουν την εκπληκτική θέα στην πόλη και στον ομώνυμο κόλπου. Μια σύγχρονη μεγαλούπολη με τεράστιους ουρανοξύστες, που όμως προσφέρει εξαιρετική ποιότητα ζωής στους κατοίκους της. Μια πόλη αντισυμβατική, πολύχρωμη και πολυπρόσωπη.

2η ΜΕΡΑ
ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ (ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ)
Μια υπέροχη μέρα σας περιμένει σήμερα, καθώς θα ανακαλύπτετε την πόλη και θα βλέπετε μέρη, όπως τη Γιούνιον Σκουέρ, τις γειτονιές Άλαμο με τα όμορφα βικτοριανού στυλ σπίτια και Χέιτ-Άσμπουρι (Haight-Ashbury), εκεί όπου τη δεκαετία του '60 τα παιδιά των λουλουδιών φώναζαν συνθήματα κατά του πολέμου στο Βιετνάμ, την κρεμαστή γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ, την περίφημη Χρυσή Γέφυρα - σύμβολο όχι μόνο της Καλιφόρνιας, αλλά και της Βορειοαμερικανικής ακτής του Ειρηνικού. Επισκεφθείτε τις εντυπωσιακές καμπύλες της Lombard street (οδός Λόμπαρντ), ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα του Σαν Φρανσίσκο. Το όμορφα διαμορφωμένο μπλοκ καθόδου από την Hyde μέχρι την Leavenworth με τις οκτώ απότομες στροφές του, έχει δώσει στην Λόμπαρντ τον τίτλο του "δρόμου με τις περισσότερες και πιο απότομες στροφές στον κόσμο". Στη διασταύρωση των Hyde και Lombard μπορείτε να απολαύσετε την εκπληκτική θέα του Αλκατράζ, τον πύργο Coit και την περίφημη Γέφυρα του Κόλπου. Για αλλαγή σκηνικού, επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Muir Woods. Αυτό το δάσος των παράκτιων ερυθρόδενδρων (Redwood Trees) περιλαμβάνει μερικά από τα ψηλότερα δένδρα του κόσμου - κάποια από αυτά φθάνουν σε ύψος τα 80 μέτρα, με πλάτος 4 μέτρα, ενώ η ηλικία τους ξεπερνά τα 1000 έτη.

Πλακόστρωτοι δρόμοι διευκολύνουν την εξερεύνηση και τα μη ασφαλτοστρωμένα μονοπάτια προσφέρουν ιδιαίτερες προκλήσεις για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Το βράδυ αξίζει να εξερευνήσετε την Τσάινα Τάουν (Chinatown), την πιο πυκνοκατοικημένη και πιθανότατα την πιο γραφική περιοχή του Σαν Φρανσίσκο. Πρόκειται για την μεγαλύτερη κινέζικη κοινότητα εκτός Ασίας και την παλαιότερη στη Βόρεια Αμερική. Η επίσκεψη στην κινέζικη συνοικία του Σαν Φρανσίσκο αποτελεί κυριολεκτικά ένα πολιτισμικό ταξίδι στην Ασία, με τους κατοίκους της περιοχής να έχουν διατηρήσει τα έθιμά τους, τη γλώσσα τους, τις λατρείες τους και όλα τα στοιχεία της κινέζικης κουλτούρας. Στους εξωτικούς θησαυρούς της συγκαταλέγονται κάπου 300 εστιατόρια, καταστήματα, ναοί, αγορές βοτάνων, θέατρα, τεϊοποτεία, φαρμακεία με παλιά γιατροσόφια, εργαστήρια κλπ. Στη διασταύρωση Grant Avenue και Bush Street βρίσκεται η περίτεχνη κεντρική πύλη, η Chinatown Gateway. Δειπνήσετε σε μία από τις πολλές γειτονιές του Σαν Φρανσίσκο, κάθε μια από τις οποίες διαθέτει τη δική της ξεχωριστή κουλτούρα και κουζίνα, όπως π.χ. η Chinatown ή η North Beach με τις  ιταλικές γεύσεις της.

3η ΜΕΡΑ
ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ (ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ)
Για σήμερα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το πάρκο Γκόλντεν Γκέιτ, στο οποίο θα βρείτε δεκάδες αξιοθέατα: Γιαπωνέζικους κήπους, Βοτανικό κήπο, γήπεδα γκολφ, λίμνες, ενυδρεία, μουσείο Ασιατικής Τέχνης, έναν χαρακτηριστικό Ανεμόμυλο κ.ά. Μια βόλτα με το τραμ μέχρι την παγκοσμίως γνωστή Προβλήτα των Ψαράδων (Fisherman's Wharf), εκεί όπου κάποτε οι Ιταλοί ψαράδες πουλούσαν την ψαριά της ημέρας. Μύδια, στρείδια, καβούρια, αλλά και κάθε λογής ψάρι έπαιρνε τη θέση του στο Market. Στην Προβλήτα 39, με τα γραφικά εστιατόρια και τα πλούσια καταστήματα, μπορείτε να απολαύσετε ένα γεύμα με θαλασσινά και κυρίως με τα γιγάντια καβούρια του Ειρηνικού. Σημαντικό αξιοθέατο της πόλης είναι επίσης το Αλκατράζ, ένα μικρό νησί που βρίσκεται στη μέση του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο. Χρησίμευε αρχικά ως φάρος, ενώ αργότερα λειτούργησε ως ομοσπονδιακή φυλακή μέχρι το 1963. Οι φύλακες δίνουν εκτενείς ξεναγήσεις σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν για την ιστορία και τους θρύλους που περιβάλλουν τον "Βράχο".

4η ΜΕΡΑ
ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΝΑΠΑ (ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ)
Αφήνοντας σήμερα το Σαν Φρανσίσκο κατευθύνεστε βόρεια, προς έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, την φημισμένη Κοιλάδα Νάπα. Μία πανέμορφη κοιλάδα με γραφικούς ανθισμένους λόφους και μοσχοβολιστά αμπέλια, που τροφοδοτούν τα οινοποιεία της περιοχής. Εδώ παράγονται τα καλύτερα κρασιά της Καλιφόρνιας και μερικά από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου. Είτε έχετε ειδικές γνώσεις περί οίνου είτε απλά σας αρέσει να συνοδεύετε το φαγητό σας με κρασί, μια επίσκεψη σε κάποιο από τα οινοποιεία της Νάπα επιβάλλεται. Άλλη μια εμπειρία είναι να θαυμάσετε τη θέα της κοιλάδας με αερόστατο. Στο κέντρο της πόλης θα βρείτε διάφορα καταστήματα, τον ιστορικό μύλο και μια γκαλερί Καλών Τεχνών. Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε ένα θεσπέσιο γεύμα στα βραβευμένα εστιατόρια της πόλης ή έναν καφέ σε κάποια γραφική καφετέρια.

5η ΜΕΡΑ
ΚΟΙΛΑΔΑ ΝΑΠΑ - ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ - DUTCH FLAT - ΛΙΜΝΗ ΤΑΧΟΕ (ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ)
Το Σακραμέντο είναι η πρωτεύουσα της Καλιφόρνιας. Η πόλη αναπτύχθηκε αρχικά γύρω από το οχυρό Σούτερ, το οποίο κτίστηκε το 1839, άκμασε κατά την εποχή του "πυρετού του χρυσού" στην Καλιφόρνια και είχε ρόλο διαμετακομιστικού, εμπορικού και αγροτικού κέντρου. Το σύγχρονο Σακραμέντο είναι κομβικό εμπορικό σημείο και κατέχει σημαντικό ρόλο στην διοίκηση της πολιτείας. Η επίσκεψη στην παλαιά πόλη είναι σαν ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, στην εποχή του "πυρετού του χρυσού". Μεγάλα ξύλινα πεζοδρόμια οδηγούν σε αναπαλαιωμένα κτίρια που χρησιμοποιούνται ως ξενοδοχεία, καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ κλπ. Αναχώρηση για τη λίμνη Τάχοε με ενδιάμεση επίσκεψη στο Dutch Flat - ένας οικισμός που ιδρύθηκε από δύο αδέλφια Γερμανούς, τους Joseph και Charles Dornbach, που εγκαταστάθηκαν εδώ το 1851 και η εξόρυξη του χρυσού από την γύρω περιοχή τους χάρισε αμέτρητο πλούτο. Στο μικρό μουσείο (The Golden Drift Museum) μπορείτε να γνωρίσετε την ιστορία του τόπου αυτού, που όπως είπε ένας ταξιδιώτης: "είναι μια πόλη που ποτέ δεν πέθανε, αλλά και που ποτέ δεν αναπτύχθηκε". Συνεχίστε προς το βόρειο τμήμα της λίμνης Τάχοε ή Τάχο (Tahoe) και ακολουθήστε την γραφική παράκτια διαδρομή προς το νότιο τμήμα της, όπου θα βρείτε καταστήματα, εξαιρετικά εστιατόρια κλπ. Η λίμνη Τάχοε βρίσκεται σε υψόμετρο 1.897 μέτρων, στα σύνορα της Καλιφόρνιας με τη Νεβάδα. Περιβάλλεται από τη Σιέρρα Νεβάδα δυτικά και την οροσειρά Κάρσον ανατολικά. Έχει έκταση 496 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βάθος 501 μέτρα, δηλαδή είναι η δεύτερη βαθύτερη λίμνη των ΗΠΑ μετά την λίμνη Κρέιτερ (Crater Lake βάθος 593 μέτρα) στο Όρεγκον.

6η ΜΕΡΑ
ΛΙΜΝΗ ΤΑΧΟΕ (ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ)
Η λίμνη Τάχοε συγκαταλέγεται στις βαθύτερες, μεγαλύτερες και υψηλότερες λίμνες των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι ένα μέρος στο οποίο μπορείτε να αφουγκραστείτε τη φύση, κάνοντας βόλτες ή επιδιδόμενοι σε ψάρεμα. Η λίμνη προσφέρει μια ατέλειωτη σειρά από θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες. Μπορείτε να κάνετε κωπηλασία, βαρκάδα, καγιάκ ή απλά κολύμπι. Τον χειμώνα, από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάιο, αυτή η πανέμορφη περιοχή είναι κατάλληλη για σκι. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε μουσεία και ιστορικά σπίτια γύρω από τη λίμνη και να ενημερωθείτε για τη ζωή και τον πολιτισμό των ιθαγενών. Για μια αξέχαστη εμπειρία, δοκιμάστε μια βόλτα με το εναέριο τραμ, που θα σας μεταφέρει από το κέντρο του South Shore στα βουνά, στο σημείο Heavenly Resort’s (ύψος 3.068 μέτρα), απ΄ όπου θα απολαύσετε τη μαγευτική θέα της λίμνης και της γύρω περιοχής.

7η ΜΕΡΑ
ΛΙΜΝΗ ΤΑΧΟΕ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΙΟΣΕΜΙΤΙ (ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ)
Αφήστε το φυσικό μεγαλείο της λίμνης Τάχοε και συνεχίσετε το ταξίδι σας προς το Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι. Κατά μήκος της διαδρομής βρίσκονται οι μικρές πόλεις Πάιονιρ, Τζάκσον, Έιντζελς Καμπ, Σονόρα και Κουλτερβάιλ, που διατηρούν την αρχιτεκτονική και τη γοητεία του παρελθόντος. Το Γιοσέμιτι είναι ένα από τα σημαντικότερα εθνικά πάρκα των Η.Π.Α., παγκοσμίως γνωστό για τη φυσική ομορφιά του, τις εντυπωσιακές γρανιτένιες βουνοπλαγιές του, τους καταρράκτες, τα ποτάμια, τους χειμάρρους, τα γιγάντια δέντρα Σεκόια και τη μεγάλη βιοποικιλότητά του. Το 1984 ανακηρύχθηκε από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Τα βράχια από γρανίτη, όπως ο ύψους 900 μέτρων μονόλιθος Ελ Καπιτάν, ο Half Dome και ο Glacier Point, υψώνονται προς τον ουρανό με τους καταρράκτες να κυλούν πάνω τους. Στο Γιοσέμιτι Βίλατζ μπορείτε να επισκεφθείτε το κέντρο επισκεπτών για να παρακολουθήσετε ταινίες προσανατολισμού, να δείτε τα διάφορα βιβλία σχετικά με το πάρκο, τα προγράμματα και τα εκθέματα ανάδειξης της φυσικής και της ανθρώπινης ιστορίας. Μονοπάτια αυτοκαθοδήγησης βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

8η ΜΕΡΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΙΟΣΕΜΙΤΙ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΕΚΟΓΙΑ / ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΙΝΓΚΣ ΚΑΝΥΟΝ (ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ)
Σήμερα μπορείτε να επισκεφθείτε την λίμνη Μίρορ στην ανατολική πλευρά της κοιλάδας και να δείτε την περίφημη Σήραγγα Wawona. Ακολουθούν τα εθνικά πάρκα Κινγκς Κάνυον (Kings Canyon National Park) και Σεκόγια (Sequoia). Τα συνεχόμενα αυτά πάρκα περιλαμβάνουν πανέμορφα μνημεία μοναδικού μεγέθους και ποικιλομορφίας. Τεράστια βουνά, μεταξύ των οποίων το ψηλότερο των 48 όμορων Πολιτειών - το ύψους 4.421 μέτρων όρος Whitney - απόκρημνες πλαγιές, βαθιά φαράγγια, τεράστιες σπηλιές και τα ψηλότερα δέντρα του κόσμου, οι εντυπωσιακές γιγάντιες σεκόγιες, βρίσκονται σε αυτό το μοναδικό και υπέροχο πάρκο. Η σεκόγια είναι ένα μεγάλο κωνοφόρο και αειθαλές δέντρο, που φθάνει σε ύψος τα 115 μέτρα και σε διάμετρο σχεδόν τα 8 μέτρα. Στο Εθνικό Πάρκο Σεκόγια θα δείτε τον ύψους 83.8 μέτρων "Στρατηγό Σέρμαν" (General Sherman), με διάμετρο 11 μέτρα και περίμετρο βάσης 31 μέτρα. Είναι επίσης ένα από τα μακροβιότερα είδη δέντρων στον πλανήτη - μια σεκόγια μπορεί να ζήσει έως 2.000 χρόνια ή και περισσότερο. Σε υψόμετρο περίπου 1.800 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας το σχεδόν απόκοσμο δάσος καλύπτει μια έκταση 7,6 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αποτελεί πόλο έλξης για φυσιολάτρες και πεζοπόρους. Από το Μόρο Ροκ (Moro Rock) η θέα είναι καταπληκτική, ενώ υπάρχουν και περιηγήσεις στα σπήλαια με ξεναγούς. Στο κέντρο επισκεπτών μπορεί να βρει κανείς πολλές πληροφορίες για την ιστορία του πάρκου και τις εποχιακές δραστηριότητες.

9η ΜΕΡΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΕΚΟΓΙΑ / ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΙΝΓΚΣ ΚΑΝΥΟΝ - ΜΟΝΤΕΡΕΪ (ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ)
Αφήνετε σήμερα τα μεγάλα θαύματα των δίδυμων πάρκων και συνεχίζετε το ταξίδι σας προς το Μοντερέι. Αφού σας μαγέψει από μακριά η διαδρομή με την εκπληκτική θέα της ακτής του Ειρηνικού, θα απολαύσετε το περίτεχνο Μοντερέι, που ιδρύθηκε το 1770 ως ένα από τα πρώτα ευρωπαϊκά φυλάκια στη δυτική ακτή και αργότερα έγινε "η πρωτεύουσα της σαρδέλας του Δυτικού Ημισφαιρίου", όταν η πρώτη μονάδα συσκευασίας ιδρύθηκε το 1900. Σήμερα, τα παλιά εργοστάσια σαρδέλας έχουν μετατραπεί σε γραφικά εστιατόρια, μικρά καταστήματα σουβενίρ, γκαλερί, καφέ και μπουτίκ. Η περιοχή αυτή, που έγινε διάσημη από τον συγγραφέα Τζον Στάινμπεκ, ονομάζεται "Cannery Row" και παραμένει ένα όμορφο μέρος για περιήγηση. Επίσης, στο Monterey Fairgrounds έλαβε χώρα το "Μοντερέι Ποπ Φέστιβαλ", το πρώτο μεγάλο υπαίθριο φεστιβάλ στην ιστορία της ροκ μουσικής (16-18/06/1967), που αποτέλεσε το πρότυπο για το περίφημο Φεστιβάλ του Γούντστοκ δύο χρόνια αργότερα (Τζίμι Χέντριξ, Τζάνις Τζόπλιν, Άνιμαλς κλπ.). Τέλος, ο κόλπος του Μοντερέι είναι ένα καταπληκτικό μέρος για παρακολούθηση φαλαινών και τοπικά προσφέρονται ανάλογες εκδρομές. Επισκεφθείτε την φημισμένη παραλία Πέμπελ με τις πολυτελείς επαύλεις κατά μήκος της ακτής.

10η ΜΕΡΑ
ΜΟΝΤΕΡΕΪ - ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ (ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ)
Περάστε λίγο χρόνο στο Μοντερέι το πρωί, πριν την αναχώρησή σας για το αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο. Πτήση για Αθήνα

Δείτε ακόμη:Καλοκαίρι στο Βιετνάμ: 12 απίθανες ημέρες - Επισκεφθείτε τις 2 πόλεις-θρύλους, τη σοκαριστική Χρυσή Γέφυρα & απολαύστε βαρκάδα σε καταπράσινα κανάλια !

11η ΜΕΡΑ
ΑΘΗΝΑ
Άφιξη στην Αθήνα 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ