Άκης Πετρετζίκης: Με μόνο 2 υλικά, θα έχετε εύκολα και γρήγορα τους πιο νόστιμους σπιτικούς λουκουμάδες - Συνοδεύστε τους με παγωτό για να τους απογειώσετε !
Με ελάχιστο χρόνο!
Υλικά
-
104 γρ. παγωτό καραμέλα, 175 ml
-
60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
700 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα + έξτρα για την κούπα
Για το σερβίρισμα
-
παγωτό καραμέλα
-
φύλλα δυόσμου
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Εκτέλεση
-
Ρίχνουμε το παγωτό σε ένα μπολ και το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 40 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει.
-
Βγάζουμε από τον φούρνο, ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
-
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και αφήνουμε να κάψει.
-
Γεμίζουμε το ⅓ μιας κούπας με ηλιέλαιο και βάζουμε μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού.
-
Παίρνουμε λίγο από το μείγμα με το χέρι μας, το κλείνουμε στην παλάμη μας, πιέζουμε και αφαιρούμε με το κουταλάκι -που βάλαμε στην κούπα- το μείγμα που προεξέχει από τον αντίχειρα και τον δείκτη.
-
Ρίχνουμε το μπαλάκι στο τηγάνι με τη βοήθεια του κουταλιού και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τους υπόλοιπους λουκουμάδες, βυθίζοντας κάθε φορά το κουτάλι στην κούπα με το ηλιέλαιο μέχρι να φτιάξουμε την πρώτη δόση από τους λουκουμάδες.
-
Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανοί γυρνώντας τους με μια τρυπητή κουτάλα.
-
Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας σε ένα ταψί και μεταφέρουμε τους λουκουμάδες.
-
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για ακόμα 1 δόση και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
-
Σερβίρουμε με παγωτό καραμέλα και φύλλα δυόσμου.
Who is who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».
Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).
Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr