«Ερωτευμένοι» μπράβοι: «Μπιφτεκάκι μου, είμαι μπλεγμένος με τη νύχτα, κάνω κακά πράγματα» – Οι διάλογοι που τους «έκαψαν» (βίντεο)

Πως οι συνομιλίες με τις φιλενάδες τους, αποκάλυψε τη δράση του κυκλώματος των μπράβων

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν 7 από τους 8 μπράβους του κυκλώματος που απολογήθηκαν χθες ενώ σήμερα στον εισαγγελέα θα απολογηθούν ακόμα έξι.

Μέλη του κυκλώματος των μπράβων ήταν απρόσεκτα και... ερωτευμένα. Μιλούσαν στις φιλενάδες τους για τις δουλειές τους και έτσι τελικά πιάστηκαν.

Οι διάλογοι είναι αποκαλυπτικοί ειδικά αυτοί που μιλούσαν με τις διλενάδες τους.

Ένας από τους πρωταγωνιστές του συγκεκριμένου ξυλοδαρμού περιγράφει σε συνομιλία του, που «φέρνει στο φως» το «Star», τα παρακάτω: «Και τον ξεκινάω σε κάτι κλωτσομπουνίδια με το πιστόλι, στο κεφάλι, ταυλιάζει κάτω και βάζω δύο και λέω τώρα: “Στείλ’ τον στην εντατική, μη σηκωθεί”. Και του σπάμε σαγόνια, χέρια, πόδια, μύτες, ζυγωματικά, όλα. Του λέω: “Στο ‘χα πει ότι θα σε στείλω στην εντατική”».

Η δικογραφία για τους μπράβους είναι ουσιαστικά η χαρτογράφηση για το πώς κινούνται τα κυκλώματα στην Αθήνα σήμερα. Η δολοφονία του «μεγάλου αφεντικού» ανακάτεψε την «τράπουλα» και στο προσκήνιο ήρθαν μπράβοι, που παλιότερα είχαν δεύτερους και τρίτους ρόλους. 

Διαβάστε ακόμα: Βίντεο - ντοκουμέντα: Έκαιγαν μαγαζιά, έδερναν καταστηματάρχες - Πως δρούσε το κύκλωμα μπράβων και εκβιαστών, ο ρόλος τους σε οπαδικά επεισόδια - 17 συλλήψεις

Ορισμένοι, πάντως, είναι απρόσεκτοι και αποκαλύπτουν τη δράση τους κυρίως στις συντρόφους τους.

Γυναίκα: Έλα, αγόρι μου.

Μπράβος: Μπιφτεκάκι μου;

Γυναίκα: Μου έχεις λείψει.

Μπράβος: Να σου πω κάτι; Αλλά δεν θα παρεξηγηθείς. Θα στο πω χύμα και δεν θέλω να παρεξηγηθείς ή να αλλάξει η σχέση μας, εντάξει;

Γυναίκα: Ναι.

Μπράβος: Ασχολούμαι με τη νύχτα, με τη νύχτα. Δεν θέλω, όμως, να παρεξηγηθείς, κάνω κακά πράγματα. Άκου έχω κάνει εμπόριο… χαρμάνι, έχω κάνει εμπόριο λευκών ειδών, έχω κάνει εμπόριο λαθραίων τσιγάρων.

Το μεροκάματο ξεκινούσε από τα 130 ευρώ για τις μεγάλες δουλειές. Όπως προστασία σε γήπεδα, ακόμα και σε πανηγύρι στη Δυτική Αττική.

Γυναίκα: Θα πας για δουλειά;

Μπράβος: Θα πάω σε ένα πανηγύρι που έχει στο Μενίδι. Με φώναξαν τα παιδιά.

Γυναίκα: Για τα πανηγύρια. Γύφτοι πάλι;

Μπράβος: Όχι, ο Δήμος του Μενιδίου κάνει εκεί πανηγύρι. Θα κάτσουμε εκεί πέρα τέσσερις-πέντε ωρίτσες.


Οι 14 συλληφθέντες είναι κατηγορούμενοι για τον… μισό ποινικό κώδικα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ