Τόλης Βοσκόπουλος: Ο «Πρίγκιπας» της νύχτας που αγαπήθηκε από όλη την Ελλάδα – Οι 4 γάμοι & η απαράμιλλη γοητεία (φωτό & βίντεο)

Ο άντρας που λάτρεψαν οι διάσημες γυναίκες. Από τη Στέλλα Στρατηγού & τη Ζωή Λάσκαρη ως τη Μαρινέλλα & την καλλονή Άντζελα Γκερέκου.

Σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια πέθανε ο σπουδαίος τραγουδιστής, Τόλης Βοσκόπουλος στα 80 έτη.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος αγάπησε και αγαπήθηκε πολύ.

Αληθινός τζέντλεμαν στη σκηνή και στη ζωή είχε ένα μοναδικό τρόπο να κάνει την κάθε γυναίκα που συναντούσε να αισθάνεται βασίλισσα.

Ο Τόλης  Βοσκόπουλος έκανε τέσσερις γάμους. Παντρεύτηκε τη Στέλλα Στρατηγού (1960 - 1965), τη Μαρινέλλα (1973 - 1981) και την Τζούλια Παπαδημητρίου (1990 - 1996), με την οποία έχει μία κόρη, τη Χαρά (1986) (η οποία το 2021 αναγνωρίστηκε επισήμως από το δικαστήριο ότι δεν είναι η κόρη του).

Τέταρτη σύζυγός του μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν η Άντζελα Γκερέκου, με την οποία παντρεύτηκε στις 2 Αυγούστου 1996 στην Κέρκυρα, με κουμπάρο τον δημοσιογράφο Τέρενς Κουίκ), και ο γάμος τους έμεινε στην ιστορία.

Με την Γκερέκου έχει αποκτήσει μία κόρη, τη Μαρία, η οποία γεννήθηκε το 2001.

Προσωπική ζωή

Στις αρχές της δεκαετίες του 1960, έχει γνωριστεί με τη Στέλλα Στρατηγού. Σε αυτό το διάστημα πήγε στο στρατό σμηνίτης και από τους πρώτους μήνες που στρατεύτηκε παντρεύτηκε με τη Στέλλα Στρατηγού.

Μετά το γάμο έμειναν τότε για μερικά χρόνια στο πατρικό σπίτι της Στέλλας, σε μια προσφυγική μονοκατοικία με δύο δωμάτια και κουζίνα, στο Περιστέρι.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν μόλις 20 ετών όταν παντρεύτηκε τη Στέλλα Στρατηγού. Ο γάμος τους πέρασε "από σαράντα κύματα". Στη διάρκεια του ο Τόλης ερωτεύθηκε τη Δούκισσα. Το ειδύλιο δεν κράτησε πολύ και ο Βοσκόπουλος θα επιστρέψει στην γυναίκα του, Στέλλα Στρατηγού.

Ο γάμος τους θα λήξει οριστικά όταν ο Βοσκόπουλος συναντήσει τη Λάσκαρη.

Το καλοκαίρι του ’70 ο σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης αποφασίζει να κάνει ένα όνειρο του πραγματικότητα με το ανέβασμα ενός μουσικού έργου στο θέατρο.

Με πρωταγωνίστρια τη Ζωή στην πρώτη εμφάνιση της σε Αθηναϊκή σκηνή και ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών ανεβάζει το γνωστό μιούζικαλ «Μαριχουάνα Στοπ» σε μουσική του Μίμη Πλέσσα και την συμμετοχή του ειδώλου του λαϊκού τραγουδιού της εποχής Τόλη Βοσκόπουλου.

Η γνωριμία των δύο καλλιτεχνών θα εξελιχθεί σύντομα σε ένα θυελλώδη έρωτα που κράτησε τέσσερα χρόνια, και  απασχόλησε τον τύπο και τα μέσα με εκτενή αφιερώματα, συνεντεύξεις και αμέτρητα εξώφυλλα.

Ο σκληρός χωρισμός με τη Λάσκαρη

Ο χωρισμός με τη Ζωή Λάσκαρη καταρράκωσε τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Συνέβησαν πολλά και τίποτα. Απλώς η Ζωή αποφάσισε να περάσει στο επόμενο κεφάλαιο της προσωπικής της ζωής και ποτέ δεν είπε στον Τόλη «χωρίζουμε».

Απλώς εξαφανίστηκε, δεν απαντούσε στα τηλέφωνα και εκείνος τρελαινόταν ακόμη περισσότερο. Ακόμη και σε αεροπλάνο μπήκε, που τα έτρεμε, για να έρθει στην Αθήνα και να μάθει τι γίνεται.

Εκείνη την περίοδο μάθαινε νέα της Ζωής, το πώς ήταν και συχνά έκλαιγε σαν μωρό παιδί. Κάθε βράδυ περνούσε με το αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι της, καθόταν περίπου μία ώρα από κάτω και έφευγε. Ήταν απαρηγόρητος. Είχε κλειστεί στον εαυτό του και δεν ήθελε να βλέπει άνθρωπο. Η φράση “τα λόγια είναι περιττά” ήταν ένας τίτλος που βγήκε γι’ αυτήν τη σχέση.

«Για εμένα ο Τόλης δυο γυναίκες αγάπησε μόνο. Τη Ζωή Λάσκαρη και την Άντζελα Γκερέκου. Απλώς τη Ζωή τη γνώρισε σε μια εποχή που ήταν και οι δύο πολύ νέοι και είχε κατά κάποιον τρόπο ο δεσμός τους ημερομηνία λήξης», τονίζει η αδελφή του.

Παρά το άδοξο τέλος του έρωτα τους, ο Τόλης Βοσκόπουλος και η Ζωή Λάσκαρη έμειναν φίλοι. Συνέχισαν να μιλούν με αγάπη και θαυμασμό ο ένας για τον άλλο.

Ο γάμος με τη Μαρινέλλα

Η 39χρονη τότε Μαρινέλλα θα μπει στη ζωή του Τόλη λίγο μετά τον χωρισμό του με τη Ζωή Λάσκαρη. Εκείνη μόλις έχει χωρίσει από τον Φρέντυ Σερπιέρη.

Παντρεύτηκαν τον Δεκέμβριο του 1975 στην τραπεζαρία του διαμερίσματος της Μαρινέλλας στην οδό Αστυδάμαντος στο Παγκράτι! Καλεσμένοι στο «κεκλεισμένων των θυρών» μυστήριο, το ζεύγος Κατσαρού, που έγιναν κουμπάροι, ο Φρέντυ Γερμανός και η αδελφή της Μαρινέλλας με τον σύζυγό της.

Το ζευγάρι σύντομα μαζί με την εκτός γάμου κόρη της Μαρινέλλας, Τζωρτζίνα, μετακόμισε στη βίλα της Νέας Κηφισιάς, την οποία ο Τόλης αγόρασε από τη Ρένα Βλαχοπούλου.

Οι δύο τραγουδιστές έγιναν ντουέτο στη ζωή και την τέχνη. Ηχογράφησαν μαζί το αξέχαστο «Εγώ κι εσύ» το 1974, το οποίο έκανε ρεκόρ πωλήσεων. Εμφανίστηκαν παρέα στη «Νεράιδα», αλλά την παράσταση την έκλεβε εκείνη, ξεδιπλώνοντας όλο το φωνητικό και χορευτικό της ταλέντο.

Είχε ήδη αφοσιωθεί στην επιτυχημένη καριέρα της μετά από μια αποτυχημένη εγκυμοσύνη που απογοήτευσε και τους δύο.

Μετά από 8 χρόνια κοινής ζωής χώρισαν. 

To πρώτο "ριάλιτι "της  Ελλάδας - Ο γάμος με την Τζούλια Παπαδημητρίου

Λαμπερός γάμος - Θυελλώδες διαζύγιο. Δικαστήρια διαμάχες και πολλά τηλεοπτικά παράθυρα. Κάπως έτσι θα περιγράφαμε συνοπτικά το γάμο του Τόλη Βοσκόπουλου με την Τζούλια Παπαδημήτριου.

Γνωρίστηκαν στο κέντρο "Ακρωτήρι" . Η Τζούλια Παπαδημητρίου τότε ήταν 26 χρονών. 

Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 1985, αρραβωνιάζονται στο σπίτι του Γιώργου Κατσιφάρα στη Φιλοθέη, όπου παραστάθηκε συμβολικά ως κουμπάρος ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου - εποχή που ο Βοσκόπουλος  τού αφιέρωνε το «Ανεπανάληπτος».

Ο Τόλης Βοσκόπουλος και η Τζούλια Παδημητρίου απέκτησαν μαζί μια κόρη τη Χαρά, και παντρεύτηκαν το 1990. Πέντε χρόνια αργότερα θα ακολουθήσει ο θυελλώδης χωρισμός.

Δικαστικές διαμάχες που κράτησαν πολλά χρόνια και αντίστοιχες διαμάχες στα τηλεοπτικά παράθυρα, με εκατέρωθεν βολές και κατηγορίες. 

Τελειώνοντας το πολυσέλιδο ημερολόγιο με τη ζωή του αδερφού της Τόλη, η Παναγιώτα Βοσκοπούλου κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε όσα -όπως η ίδια λέει- έζησε με τον αδελφό της και την Τζούλια Παπαδημητρίου, ρίχνοντας ευθείες βολές στη γυναίκα που «δεν τον αγάπησε ποτέ».

Αναφέρεται λεπτομερώς στην οικογένεια της Τζούλιας, στην κόρη του Τόλη με την Τζούλια, στις δικαστικές διαμάχες του ζευγαριού καθώς και σε όσα σημάδεψαν τη ζωή του Τόλη τη δεκαετία του ‘90 και έγιναν ένα μεγάλο τηλεοπτικό σίριαλ που διάρκεσε για μήνες . Μάλιστα, η ίδια πριν κλείσει τα μάτια της και δώσει τα απόρρητα τετράδια-ημερολόγια με τη ζωή του Τόλη, έλεγε: «Αδελφούλη μου γιατί; Γιατί δεν πρόσεξες».

Ο γάμος με την Άντζελα Γκερέκου - Μια γυναίκα μια αγάπη μια ζωή

Ο Τόλης Βοσκόπουλος γνώρισε την Άντζελα Γκερέκου το 1995 Είχε μόλις αρχίσει να συνέρχεται από τον "Γολγοθά" όπως χαρακτήριζε την δικαστική περιπέτεια με την προηγούμενη σύζυγο του.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε όταν η Άντζελα πήγε να ακούσει τον Τόλη την εποχή που τραγουδούσε στο On The Rocks της Βάρκιζας και το κέντρο ήταν κατάμεστο από κόσμο.

Η Γκερέκου παρέα με το Γ.Βαρδινογιάννη , ήταν από τους λίγους που μπήκαν στο καμαρίνι του Τόλη. Τα καταγάλανα μάτια της, κατέκτησαν αμέσως τον αγαπητό τραγουδιστή.

Εκείνο το βράδυ ενώθηκαν για πάντα και ένα χρόνο μετά παντρεύτηκαν. Ο γάμος τους έγινε στις 2 Αυγούστου του 1996 και ήταν το γεγονός της χρονιάς.

Παντρεύτηκαν στην Κέρκυρα με κουμπάρους τον δημοσιογράφο, Τέρενς Κουίκ και τον επιχειρηματία Στέργιο Βρούσγο. Ο γάμος τους έμελλε να κρατήσει μέχρι σήμερα.

Ύστερα από 25 χρόνια τους χώρισε ο θάνατος του Τόλη.

Καριέρα 

Γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1940 στη συνοικία της Κοκκινιάς του Πειραιά, από Μικρασιάτες γονείς και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό. 

Ήταν το δωδέκατο παιδί της οικογένειας Βοσκόπουλου και είχε 11 αδελφές. Είναι αδελφός της ηθοποιού Γκάρυ Βοσκοπούλου. 

Γνώρισε τεράστια καλλιτεχνική αποδοχή, αποκτώντας το προσωνύμιο «Πρίγκιπας», ενώ θεωρείται ευρέως ως ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές που έχει αναδείξει ποτέ το ελληνικό τραγούδι και ως ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ερμηνευτές όλων των εποχών.

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1958, σε ηλικία 18 ετών σε σκηνοθεσία Θάνου Τράγκα, και πέντε χρόνια αργότερα, το 1963, έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο. Μπήκε στη δισκογραφία με το τραγούδι Βήμα-βήμα του μουσικοσυνθέτη Λυκούργου Μαρκέα. Η καθιέρωσή του στο πεντάγραμμο ήρθε με το τραγούδι Αγωνία τη χρονιά του 1968 (σύνθεση Γιώργου Ζαμπέτα), το οποίο μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις, ένα άπιαστο νούμερο για εκείνη την εποχή.

Είχε πολύ μεγάλο φάσμα συνεργασιών, ερμηνεύοντας τραγούδια των Γιώργου Ζαμπέτα, Μίμη Πλέσσα, Άκη Πάνου, Θανάση Πολυκανδριώτη, Μάριου Τόκα, Γιάννη Πάριου, Γιώργου Κατσαρού, Κώστα Βίρβου, Σώτιας Τσώτου, Φοίβου και πολλών άλλων.

Σημαντική υπήρξε η συνεργασία του με τον Στράτο Διονυσίου. Μάλιστα όταν οι δύο καλλιτέχνες τραγουδούσαν στη Θεσσαλονίκη, ένα απόγευμα αποφάσισαν να πάνε να παίξουν μπιλιάρδο. Η αγάπη του κόσμου για τα λαϊκά είδωλα ήταν τόσο μεγάλη που μέσα σε λίγη ώρα έξω από τη καφετέρια είχαν μαζευτεί χιλιάδες θαυμαστές με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή της αστυνομίας προκειμένου να μπορέσουν να βγούνε από το μαγαζί.

Αγαπήθηκε από όλο τον κόσμο γιατί το ταλέντο και το ήθος συγκινούσε!

Διαβάστε ακόμα: Τόλης Βοσκόπουλος: Αυτή είναι η κληρονομιά του - Σε ποιους αφήνει σπίτια, αυτοκίνητα...(φωτό)

Διαβάστε ακόμα: Ο Τόλης Βοσκόπουλος & ο Λάμπρος Κωνσταντάρας σε υπέροχη vintage φωτό με τον Γιάννη Βογιατζή - Θυμούνται η Άντζελα Γκερέκου & ο εγγονός του ηθοποιού

Διαβάστε ακόμα: Ζωζώ Σαπουντζάκη αποχαιρετά την αγαπημένη της, Δέσποινα Στυλιανοπούλου - Μαζί τους ο Τόλης Βοσκόπουλος – Οι 3 μαζί σε μία vintage φωτογραφία

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr