Ο Τζο φεύγει η Καμάλα έρχεται - Το κόκκινο εξώφυλλο του Time γράφει ιστορία

Ο 81χρονος τελικά εγκατέλειψε την προεκλογική εκστρατεία

Κεραυνός στον Λευκό Οίκο: ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως αποσύρει την υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία στην προεδρία, με την αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις να διαβεβαιώνει πως είναι έτοιμη να τον αντικαταστήσει και να «νικήσει» τον Ρεπουμπλικάνο προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ την 5η Νοεμβρίου, καθώς η εκστρατεία των Δημοκρατικών εισήλθε πλέον σε αχαρτογράφητα νερά.

Διαβάστε ακόμη: Τζο Μπάιντεν: Αποσύρει την υποψηφιότητα του από τις εκλογές - Στη θέση του η Καμάλα Χάρις

Έπειτα από εβδομάδες αβεβαιότητας, υπό ολοένα μεγαλύτερη πίεση εξαιτίας των αμφιβολιών για την πνευματική του οξύτητα, ο αμερικανός πρόεδρος, 81 ετών, τελικά εγκατέλειψε -σε πολύ προχωρημένο στάδιο- την εκστρατεία, ενώ απομένει χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός μήνα ως το συνέδριο των Δημοκρατικών, που θα ονομάσει τον υποψήφιο ή την υποψήφια της παράταξης για την προεδρία.

«Πιστεύω πως είναι προς το καλύτερο συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας να αποσύρω την υποψηφιότητά μου και να επικεντρωθώ αποκλειστικά στην άσκηση των καθηκόντων μου ως προέδρου για το υπόλοιπο της θητείας μου», τόνισε ο κ. Μπάιντεν στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

TIME's new cover: Joe Biden exits the race

Το περιοδικό Times δημοσίευσε ένα χαρακτηριστικό εξώφυλλο με την Καμάλα Χάρις στην άκρη να έρχεται, ενώ πίσω το φόντο είναι κόκκινο.

Στην άλλη άκρη, έχοντας βγει τελείως από το κάδρο διακρίνεται η πλάτη του Τζο Μπάιντεν. 

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζο Μπάιντεν άρχισε να αναρωτιέται: Μήπως η Καμάλα Χάρις είναι καλύτερη υποψήφια από μένα – Έχει πιθανότητες να κερδίσει τον Τραμπ (βίντεο)

Η ανακοίνωση σοκ ήταν αναμενόμενη, παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις του βασικού ενδιαφερόμενου· φέρνει νέα ανατροπή σε μια προεκλογική εκστρατεία που ήδη σημαδεύτηκε από αρκετές - με πιο τρομακτική την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ τη 13η Ιουλίου.

Η Κάμαλα Χάρις, η πρώτη Αφροαμερικανίδα που ανέλαβε ποτέ αντιπρόεδρος, διαβεβαίωσε αμέσως ότι είναι έτοιμη να διεκδικήσει και να «εξασφαλίσει το χρίσμα» των Δημοκρατικών για να «νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ».

Στα 59 της χρόνια, αναμένεται να προβάλει τη νεότητά της, σε σύγκριση με τον Ντόναλντ Τραμπ, 78 ετών, που βγήκε την περασμένη εβδομάδα ενισχυμένος από το συνέδριο στο οποίο έλαβε το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, που φάνηκε συντεταγμένο, όσο ποτέ, πίσω από την υποψηφιότητά του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ