Θρίλερ ο θάνατος του ζεύγους που επιχείρησε να διασχίσει τον Ατλαντικό με οικολογικό σκάφος - Βρέθηκαν ναυαγοί & δεν άντεξαν

Το όνειρο κατέληξε σε τραγωδία ...

Τραγικό τέλος είχε το ταξίδι ενός ζευγαριού, που επιχείρησε να διασχίσει τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Συγκεκριμένα, η Βρετανίδα Σάρα Πάκγουντ και ο Καναδός σύζυγός της Μπρετ Κλίμπερι, έχασαν τη ζωή τους με τις σωρούς τους να εντοπίζονται στο νησί Σέιμπλ κοντά στη Νέα Σκωτία του Καναδά στις 12 Ιουλίου.

Αναφέρθηκαν ως αγνοούμενοι στις 18 Ιουνίου, αφού είχε αποπλεύσει από τη Νέα Σκωτία με το οικολογικό ιστιοφόρο τους, Theros, μια εβδομάδα νωρίτερα.

Ήταν καθ' οδόν προς τις Αζόρες, περίπου 3.228 χιλιόμετρα μακριά, με το ταξίδι να διαρκεί 21 ημέρες.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο γιος του Κλίμπερι, Τζέιμς, επιβεβαίωσε τον θάνατο του ζευγαριού, λέγοντας ότι οι τελευταίες ημέρες ήταν «πολύ δύσκολες». Πρόσθεσε ότι το ζευγάρι θα «μας λείψει», σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει τίποτα που θα γεμίσει το κενό που άφησε ο μέχρι στιγμής ανεξήγητος θάνατός τους».

 Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, σύμφωνα με το BBC.

Facebook/Theros Sailing Adventure A smiling Brett Clibbery huddled on the deck of his yacht the Theros. He is wearing a red waterproof sailing jacket.

Ένα σενάριο που εξετάζουν οι ερευνητές είναι ότι το ιστιοφόρο χτυπήθηκε από ένα διερχόμενο φορτηγό πλοίο που δεν αντιλήφθηκε την σύγκρουση, σύμφωνα με την καναδική ιστοσελίδα Saltwire. Σύμφωνα με μια ανώνυμη πηγή που μίλησε στο Saltwire, «το πλήρωμα του ιστιοφόρου είτε δεν μπόρεσε να αποφύγει τη σύγκρουση» είτε ενδέχεται να βρισκόταν κάτω από το κατάστρωμα με το Theros σε αυτόματο πιλότο.

Ωστόσο, η καναδική ακτοφυλακή και τα στρατιωτικά αεροσκάφη δεν έχουν εντοπίσει κανένα σημάδι του σκάφους.

YouTube/TherosAdventures Sarah Packwood sitting on the deck of her yacht, Theros, looking over her shoulder and smiling.

Σε ένα βίντεο που ανάρτησαν στο κανάλι τους στο YouTube, Theros Adventures, το ζευγάρι εξηγούσε πώς το ταξίδι τους - το οποίο είχαν ονομάσει Green Odyssey - θα βασιζόταν σε πανιά, ηλιακά πάνελ, μπαταρίες και έναν ηλεκτρικό κινητήρα από αυτοκίνητο.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δείξουμε ότι μπορείς να ταξιδέψεις χωρίς να καις ορυκτά καύσιμα», δήλωσε ο Κλίμπερι στο βίντεο, που είχε αναρτηθεί στις 12 Απριλίου. «Είναι πιθανότατα η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής μας μέχρι στιγμής», πρόσθεσε η Πάκγουντ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ