10 μέρες στη Φλόριντα: Απολαύστε τα θεαματικά πάρκα του Ορλάντο, επισκεφτείτε τον Άγιο Αυγουστίνο, το νησί Αμέλια, τη Σαρασότα - Θα σας μαγέψουν !

Ένας φανταστικός προορισμός!

ΟΡΛΑΝΤΟ - ΜΑΟΥΝΤ ΝΤΟΡΑ (ΦΛΟΡΙΝΤΑ) - ΑΓΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ (ΦΛΟΡΙΝΤΑ) - ΝΗΣΙ ΑΜΕΛΙΑ (ΦΛΟΡΙΝΤΑ) - WAKULLA SPRINGS (ΦΛΟΡΙΝΤΑ) - ΚΡΥΣΤΑΛ ΡΙΒΕΡ (ΦΛΟΡΙΝΤΑ) - ΤΑΡΠΟΝ ΣΠΡΙΝΓΚΣ - ΣΑΡΑΣΟΤΑ (ΦΛΟΡΙΝΤΑ)

Με όσα επίθετα και να χαρακτηρίσεις τη Φλόριντα, θα παραμένει πάντα ένας φανταστικός προορισμός. Σχεδιάστε μαζί μας ένα ατομικό ή ομαδικό (2-10΄άτομα) road trip ταξίδι στις ηλιόλουστες παραλίες και τα διάσημα κοσμοπολίτικα θέρετρα τα πάρκα ψυχαγωγίας και τις ιδανικές κλιματικές συνθήκες και τις φυσικές ομορφιές της Φλόριντας.

Ανακαλύψτε μια «άλλη» Φλόριντα. Απολαύστε τα θεαματικά πάρκα του Ορλάντο, επισκεφτείτε, τον Άγιο Αυγουστίνο και το νησί Αμέλια, γνωρίστε τη Σαρασότα, ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο με τη γοητεία μιας χαλαρής παραλιακής πόλης.

Η εμπειρία της Manessis και των εξαιρετικών ελληνόφωνων οδηγών του γραφείου μας βάζουν τις βάσεις για το πιο επιτυχημένο ταξίδι της ζωής σας.

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ΜΕΡΑ
ΟΡΛΑΝΤΟ - ΜΑΟΥΝΤ ΝΤΟΡΑ (ΦΛΟΡΙΝΤΑ)
Άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ορλάντο και με το νοικιασμένο αυτοκίνητό σας κατευθυνθείτε προς το ξενοδοχείο σας στο γειτονικό Μάουντ Ντόρα (Mount Dora) για δύο διανυκτερεύσεις. Αυτή η πανέμορφη ιστορική μικρή πόλη, στην καρδιά της κεντρικής Φλόριντας, προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων, που ταιριάζουν σε όλα τα ενδιαφέροντα. Σε υψόμετρο 56 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, το Μάουντ Ντόρα θεωρείται - για τα δεδομένα της Φλόριντας - μια ορεινή πόλη. Μια γοητευτική και φιλόξενη πόλη του Νότου, παγκοσμίως γνωστή για τα παλαιοπωλεία της. Για την ακρίβεια, η συλλογή αντικών είναι το αγαπημένο χόμπι τόσο των ντόπιων όσο και των επισκεπτών της. Στο κέντρο της πόλης θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία καταστημάτων, εστιατορίων, καφέ και κέντρων διασκέδασης. Κάντε μια βόλτα κατά μήκος της Fourth Avenue Pier και απολαύστε ένα αξέχαστο ηλιοβασίλεμα στην ομώνυμη λίμνη.

2η ΜΕΡΑ
ΜΑΟΥΝΤ ΝΤΟΡΑ (MOUNT DORA)
Σήμερα θα έχετε την ευκαιρία να βιώσετε πολλά από τα θαύματα της φύσης στη γύρω περιοχή. Στο πάρκο Big Tree θα περπατήσετε κατά μήκος των μονοπατιών, όπου μεταξύ άλλων θα δείτε τα φυλλοβόλα κωνοφόρα δέντρα της οικογενείας των κυπαρισσοειδών, που φύονται στα πεδινά εδάφη των νοτιοανατολικών ακτών των ΗΠΑ. Μέχρι το 2012 που κάηκε, ο ηλικίας 3.500 ετών "Senator" ήταν το μεγαλύτερο και αρχαιότερο του είδους του δέντρο, με ύψος 38 μέτρα και διάμετρο 5,3 μέτρα. Σήμερα, τα απανθρακωμένα απομεινάρια του φθάνουν μόλις τα 6,5-7 μέτρα. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται και το Ocala National Forest (Εθνικό Δάσος Οκάλα), που προσφέρει στους φυσιολάτρες μια πραγματική εμπειρία, χάρη στις πηγές του, τα ποτάμια και τις γαλήνιες λίμνες του. Το δροσερό κρυστάλλινο νερό των Juniper Springs, Alexander Springs, Salt Springs και Silver Glen Springs προσελκύουν πολλούς επισκέπτες που επιθυμούν να κάνουν μια βουτιά. Οι πεζοπόροι αξίζει να περπατήσουν στο Florida Trail για να δουν διαφορετικά ενδημικά είδη κωνοφόρων. Το μονοπάτι περνάει επίσης κοντά από λιβάδια και λίμνες, που προσφέρονται για να παρακολουθήσει κανείς την άγρια ζωή της περιοχής.

3η ΜΕΡΑ
ΜΑΟΥΝΤ ΝΤΟΡΑ - ΑΓΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ (ΦΛΟΡΙΝΤΑ)
Αναχωρήστε σήμερα το πρωί για να επισκεφθείτε το Rock Spring Run State Reserve, στον δρόμο σας προς τον Άγιο Αυγουστίνο. Επιλέξτε να περπατήσετε σε κάποιο από τα μονοπάτια ή να εξερευνήσετε την περιοχή αυτή με ποδήλατο ή ακόμα και με άλογο! Συνεχίζοντας τη διαδρομή σας, κάντε μια στάση στο Merritt Island National Wildlife Refuge και στο Canaveral National Seashore. Αυτά τα πάρκα, που βρίσκονται δίπλα στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, αποτελούν ένα μοναδικό καταφύγιο της υπό εξαφάνιση θαλάσσιας χελώνας, ενώ οι παραλίες τους δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένες τουριστικά. Συνεχίστε προς την πανέμορφη πόλη του Άγιου Αυγουστίνου, το πρώτο αποικιακό κέντρο της Βόρειας Αμερικής. Εδώ, το μείγμα της ισπανικής, αγγλικής και αμερικανικής κουλτούρας ζωντανεύει. Εξερευνήστε την ιστορική περιοχή με τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα πολλά και ενδιαφέροντα καταστήματα. Στην παλιά πόλη θα βρείτε πολλές επιλογές για φαγητό και ποτό.

4η ΜΕΡΑ
ΑΓΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ - ΝΗΣΙ ΑΜΕΛΙΑ (ΦΛΟΡΙΝΤΑ)
Σήμερα το πρωί μπορείτε να επισκεφθείτε το Εθνικό Μνημείο Castillo de San Marcos, ένα αμυντικό φρούριο του Αγίου Αυγουστίνου, που αποτελεί το παλαιότερο αποικιακό οχυρό στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες (1672). Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την Ελληνική εκκλησία του Άγιου Φωτίου. Συνεχίστε για να απολαύσετε τη φυσική ομορφιά του νησιού Αμέλια (Amelia), όπου θα διανυκτερεύσετε τα δύο επόμενα βράδια. Το νησί Αμέλια βρίσκεται στην ακτή της Φλόριντα και, όπως συχνά λέγεται: "είναι εύκολο να φθάσει κανείς στο νησί, αλλά δύσκολο να το ξεχάσει". Με πανέμορφες φυσικές παραλίες, χρυσαφένια άμμο και καταγάλανα νερά, το νησί αυτό έχει γίνει εδώ και χρόνια ένας αγαπημένος προορισμός για αυτούς που αναζητούν μια γαλήνια απόδραση.

5η ΜΕΡΑ
ΝΗΣΙ ΑΜΕΛΙΑ (ΦΛΟΡΙΝΤΑ)
Για τη σημερινή μέρα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Πολιτειακό Πάρκο του νησιού Αμέλια, όπου θα δείτε 200 στρέμματα παρθένας φύσης, υπέροχες παραλίες και δάση κατά μήκος της ακτής. Αυτό το πάρκο θα σας δώσει μια εικόνα της πραγματικής Φλόριντας, όπως κανένα άλλο μέρος στην πολιτεία! Το κολύμπι, η ποδηλασία, η ιππασία στην παραλία και το ψάρεμα είναι από τις πιο συνηθισμένες ασχολίες των επισκεπτών. Γνωρίστε τα διάφορα αξιοθέατα του νησιού, κάντε μια βόλτα με τα πόδια, με το τραινάκι ή με ιππήλατες άμαξες στην κεντρική περιοχή της παραλίας Fernandina και θαυμάστε τα κομψά Βικτωριανά σπίτια.

6η ΜΕΡΑ
ΝΗΣΙ ΑΜΕΛΙΑ - WAKULLA SPRINGS (ΦΛΟΡΙΝΤΑ)
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσετε για το Wakulla Springs. Καθ' οδόν θα περάσετε από κάποια εξαιρετικά πάρκα και δάση της Φλόριντας, τα οποία, αν θέλετε, μπορείτε να επισκεφθείτε. Το Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής Okefenokee (Okefenokee National Wildlife Refuge,1.627 τετραγωνικά χιλιόμετρα) είναι το μεγαλύτερο του είδους του στις ανατολικές Η.Π.Α. Εδώ, μπορείτε να περπατήσετε, να ψαρέψετε, να κάνετε κανό ή βαρκάδα, να δείτε και να φωτογραφίστε την ποικίλη άγρια ζωή του. Ένα τμήμα 45 περίπου χιλιομέτρων του περίφημου Florida National Scenic Trail περνά μέσα από το Εθνικό Δάσος Osceola (Osceola National Forest, 810 τετραγωνικά χιλιόμετρα) στη βορειοανατολική Φλόριντα, που μαζί με πολλά ακόμα μονοπάτια προσφέρουν πολλές δυνατότητες εξερεύνησης στους πεζοπόρους και στους φυσιολάτρες. Άφιξη στο Wakulla Springs Lodge, όπου θα έχετε δύο διανυκτερεύσεις. Μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, το ιστορικό αυτό ξενοδοχείο κατασκευάστηκε το 1937 από τον Edward Ball και αποτελεί το ιδανικό μέρος για να σας μεταφέρει στην Φλόριντα του '30, με τα αυθεντικά έπιπλα-αντίκες, τα μαρμάρινα δάπεδα, τα κάγκελα από σφυρήλατο σίδερο, τις ξύλινες διακοσμήσεις,  τον πανέμορφο art deco ανελκυστήρα με τοιχώματα από ξύλο καρυδιάς κλπ. Το Wakulla Springs Lodge αποτελεί ένα γαλήνιο και κομψό καταφύγιο, που προσφέρει στους επισκέπτες του μια διαχρονική ματιά στο παρελθόν της Φλόριντας.

7η ΜΕΡΑ
WAKULLA SPRINGS (ΦΛΟΡΙΝΤΑ)
Κατά τη σημερινή μέρα μπορείτε να επισκεφθείτε τη γύρω περιοχή. Η Wakulla Springs είναι μία από τις βαθύτερες και μεγαλύτερες πηγές γλυκού νερού στον κόσμο. Υπάρχουν περισσότερα από 180 είδη πουλιών για να δείτε και να φωτογραφίσετε. Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα, να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα αναζωογονητικά νερά της ή να κάνετε και τα δύο! Άλλο ένα υπέροχο μέρος σε αυτήν την περιοχή είναι ο Εθνικός Δρυμός Apalachicola.

8η ΜΕΡΑ
WAKULLA SPRINGS - ΚΡΥΣΤΑΛ ΡΙΒΕΡ (ΦΛΟΡΙΝΤΑ)
Σήμερα το πρωί θα οδηγήσετε κατά μήκος των ακτών της Φλόριντας. Με την πανέμορφη θέα, τα ποτάμια και την άφθονη άγρια ζωή, η οδήγηση εδώ είναι διασκέδαση! Στη διαδρομή σας μπορείτε να σταματήσετε στον ποταμό Suwannee για να κάνετε μια βόλτα με κανό. Επίσης, μπορείτε να σταματήσετε στο Cedar Key, ένα χωριό ψαράδων στον κόλπο του Μεξικού, για να επισκεφθείτε το Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής Cedar Keys, πριν συνεχίσετε για το Κρύσταλ Ρίβερ (Crystal River), όπου θα διανυκτερεύσετε.

9η ΜΕΡΑ
ΚΡΥΣΤΑΛ ΡΙΒΕΡ - ΤΑΡΠΟΝ ΣΠΡΙΝΓΚΣ - ΣΑΡΑΣΟΤΑ (ΦΛΟΡΙΝΤΑ)
Προτού αναχωρήσετε για την Σαρασότα, μπορείτε να κολυμπήσετε στον ποταμό Crystal με μανάτους (μεγάλα υδρόβια θηλαστικά αργοκίνητα και καθόλου επιθετικά) - μια μοναδική ευκαιρία για να θαυμάσετε από κοντά αυτά τα προστατευόμενα είδη! Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια βαρκάδα για να τα δείτε από μικρή απόσταση. Συνεχίζοντας το ταξίδι σας, αξίζει να κάνετε μια σύντομη στάση στο Τάρπον Σπρινγκς (Tarpon Springs), μια πόλη που είναι γνωστή από την έντονη παρουσία Ελληνο-αμερικανών και που οι παλιές σπογγαλιευτικές δραστηριότητες των κατοίκων της έχουν μετατραπεί σε τουριστική ατραξιόν. Η αποβάθρα των σπογγαλιέων τώρα έχει κυρίως μαγαζιά αναμνηστικών, εστιατόρια και μουσεία που αναδεικνύουν το σπογγαλιευτικό παρελθόν της πόλης. Συνεχίζετε για την Σαρασότα, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το Ringling Estate and Museum, ένα πανέμορφο κτήμα 66 στρεμμάτων, μέσα στο οποίο θα δείτε την Cà d' Zan, ένα πολυτελές αρχοντικό του 20ου αιώνα σε αναγεννησιακό στυλ με πρότυπο τα βενετσιάνικα ανάκτορα, το μουσείο τέχνης John and Mable Ringling επίσης σε αναγεννησιακό στυλ, με μια μεγάλη εσωτερική αυλή (συλλογή έργων Rubens, Poussin, Tiepolo, Hals, Van Dyck κ.ά., καθώς και ένα χάλκινο αντίγραφο του Δαυίδ του Μιχαήλ Αγγέλου - ένα από τα δύο μόνο ακριβή αντίγραφα που υπάρχουν εκτός Φλωρεντίας), δύο μουσεία τσίρκου, καθώς και ένα θέατρο. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε κάποιες από τις πανέμορφες παραλίες της περιοχής και να απολαύσετε μαγευτικά ηλιοβασιλέματα.

Δείτε ακόμη:10 απίστευτες ημέρες στις Δυτικές ΗΠΑ & Καλιφόρνια, γεμάτες συναρπαστικές εμπειρίες - Σαν Φρανσίσκο, κοιλάδα Νάπα, Σακραμέντο, Λίμνη Τάχοε, εθνικά πάρκα, καθώς και το Μοντερέι !

10η ΜΕΡΑ
ΣΑΡΑΣΟΤΑ (ΦΛΟΡΙΝΤΑ)
Η Σαρασότα διατηρεί τη γοητεία μιας χαλαρής παραλιακής πόλης, είναι όμως παράλληλα ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το πολιτειακό πάρκο της νήσου Caladesi. Αυτό το πάρκο επιλέχθηκε ως η Νούμερο 1 παραλία για το 2008! Αν είστε τυχεροί, μπορείτε να δείτε δελφίνια να κολυμπούν δίπλα σας. Επισκεφθείτε επίσης το κοντινό νησί Anna Maria, ένα γοητευτικό, μικροσκοπικό νησί με υπέροχες παραλίες.

11η ΜΕΡΑ
ΣΑΡΑΣΟΤΑ - ΟΡΛΑΝΤΟ (ΦΛΟΡΙΝΤΑ)
Αν έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο σήμερα, επισκεφθείτε το Sarasota Jungle Garden, μια πρώην φυτεία μπανάνας που έγινε βοτανικός κήπος. Είναι μια πραγματική όαση λουλουδιών και σπάνιων φυτών από όλο τον κόσμο. Αναχωρήσετε με την ησυχία σας για το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ορλάντο. Πτήση για Αθήνα

12η ΜΕΡΑ
ΑΘΗΝΑ
Άφιξη στην Αθήνα 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ