Παρίσι 2024 - Όλες οι λεπτομέρειες για την τελετή έναρξης την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024 στις 20:30 ώρα Ελλάδος

Αντίστροφη μέτρηση ...

it's the final countdown!

Λίγα 24ωρα απέμειναν για την επίσημη έναρξη της τελετής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Φέτος, η χώρα που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση είναι η Γαλλία και συγκεκριμένα το Παρίσι.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 20:30 ώρα Ελλάδος θα δούμε live την πολυαναμενόμενη τελετή έναρξης, που θα διαρκέσει τρεις και πλέον ώρες.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων δεν θα γίνει σε στάδιο, αλλά στα νερά του Σηκουάνα, στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι προετοιμασίες κατά μήκος του Σηκουάνα ολοκληρώνονται, καθώς έχουν τοποθετηθεί και κερκίδες, σε μια εκδήλωση που αναμένεται να παρακολουθήσουν εκατοντάδες χιλιάδες θεατές.

Από τις γαλλικές αρχές έχει σχεδιαστεί μια τεράστια επιχείρηση ασφάλειας, στην οποία θα πάρουν μέρος 45.000 αξιωματικοί, 1.900 ξένοι αστυνομικοί, 10.000 στρατιώτες και χιλιάδες ιδιωτικοί πράκτορες.

Ήδη η περιοχή στο κέντρο του Παρισιού μοιάζει με «γκρίζα ζώνη», με τους Γάλλους να έχουν κλείσει τις παραποποτάμιες περιοχές για τα περισσότερα αυτοκίνητα.

Σχεδόν 100 σκάφοι και βάρκες θα μεταφέρουν τους 10.500 περίπου θεατές κατά μήκος του Σηκουάνα. Οι μεγαλύτερες από τις 206 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές θα έχουν δικές τους βάρκες, οι μικρότερες θα μοιράζονται.

Η διαδρομή της παρέλασης κατά μήκος του Σηκουάνα θα προσφέρει ένα οπτικό ταξίδι στην παριζιάνικη ιστορία και αρχιτεκτονική.

Ξεκινώντας ο στολίσκος που θα μεταφέρεις τους αθλητές θα ταξιδέψει δυτικά για έξι χιλιόμετρα κατά μήκος του Σηκουάνα, περνώντας κάτω από ιστορικές γέφυρες και εμβληματικά ορόσημα όπως η Παναγία των Παρισίων και ο Λούβρος, το Τροκαντερό, ενώ μπροστά στον Πύργο του Άιφελ θα ανάψει ο βωμός των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ

Το αναλυτικό τηλεοπτικό πρόγραμμά της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ανακοίνωσε η ΕΡΤ η οποία θα καλύψει 900 ώρες ζωντανής μετάδοσης από όλα τα ολυμπιακά αθλήματα.

Δείτε το εδώ. 

Διαβάστε ακόμη: Το eirinika ετοίμασε ένα αφιέρωμα στο Παρίσι 2024 - #paris2024 μόνο με φωτό & βίντεο από την πρωτεύουσα των Ολυμπιακών Αγώνων - Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε

Διαβάστε ακόμη: Η φωτογραφία της χρονιάς, η πανσέληνος πάνω, κάτω και μέσα στους Ολυμπιακούς Κύκλους - Στον Πύργο του Άιφελ, Παρίσι 2024

Διαβάστε ακόμη: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Η Σελίν Ντιόν επέστρεψε! Δείτε στο βίντεο την άφιξη της - Εξασθενημένη αλλά έτοιμη για την έναρξη!

Διαβάστε ακόμη: «Πετάει» για το Παρίσι η ελληνική Ολυμπιακή αποστολή - Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Εμμανουήλ Καραλής, Ευαγγελία Πλατανιώτη έτοιμοι για "δράση"! (φωτό-βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ