Απίστευτο θέαμα στο Παλάτι των Βερσαλλιών! Εντυπωσιακή επίδειξη από το τάγμα των Γάλλων ιπποτών – Καβαλαρίες μπροστά στο ιστορικό ανάκτορο του Λουδοβίκου του 14ου

Στο ανάκτορο των Βερσαλλιών που μετά το 1660, ο Λουδοβίκος ο 14ος επέκτεινε και από καταφύγιο κυνηγιού έγινε υπέρλαμπρο παλάτι, οι Γάλλοι ιππείς δίνουν καθημερινά έως και τις 21 Σεπτεμβρίου μια μοναδική παράσταση.

Το Σύνταγμα ιππικού ιππείς εκτελούν ασκήσεις ακριβείας μπροστά σε θεατές.

Οι παραστάσεις έχουν ξεκινήσεις εδώ και καιρό εντάσσονται στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων που αρχίζουν την Παρασκευή το βράδυ με την τελετή έναρξης στον Σηκουάνα.

 

Οι Βερσαλλίες ήταν μέχρι το 1660 ένα απλό μικρό παλάτι που χρησίμευε κυρίως ως καταφύγιο κυνηγιού. Μετά το 1660 ο βασιλιάς Λουδοβίκος 14ος αποφάσισε να επεκτείνει το παλάτι, και όχι να κατεδαφίσει το αρχικό κτίριο, με σκοπό οι Βερσαλλίες να γίνουν βασιλικό ανάκτορο και το πιο λαμπρό παλάτι της Ευρώπης. 

Οι πρώτες εργασίες άρχισαν το 1661, ενώ μέχρι το 1685 είχε τελειώσει το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών. Στα τέλη του 18ου αιώνα το ανάκτορο είχε την σημερινή του μορφή. Η συνολική πρόσοψη έχει μήκος 570 μέτρα. Κατά την διάρκεια των εργασιών εργάζονταν ως και πάνω από 20.000 εργάτες στις Βερσαλλίες. Αλλά και όταν τελείωσαν οι εξωτερικές εργασίες, πραγματοποιούνταν συνεχώς εσωτερικές αλλαγές, κυρίως στον 18ο αιώνα, όπως αλλαγές δωματίων και αλλαγές στην διακόσμηση.

 

Οι Βερσαλλίες είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στη Γαλλία και φημίζονται για την ιστορική και πολιτιστική σημασία τους. Το Ανάκτορο και το Πάρκο των Βερσαλλιών είναι ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO που χαρακτηρίζεται από πολυτέλεια που δύσκολα βρίσκεται αλλού

Ανάκτορο Βερσαλλιών-Παρίσι-Γαλλία-κήποι

Οι Βερσαλλίες περιλαμβάνουν σπουδαίους χώρους όπως την εντυπωσιακή Αίθουσα των Κατόπτρων και τη φανταστική Βασιλική Όπερα, κι έτσι αποτελούν βασικό σημείο ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες του Παρισιού. 

Στο παλάτι προσφέρονται περιηγήσεις που διαρκούν από δύο έως τέσσερις ώρες, αλλά έχετε τη δυνατότητα να εξερευνήσετε ένα μεγάλο τμήμα του με οποιονδήποτε τρόπο εσείς προτιμάτε.

Τι θα δείτε

Αίθουσα των Κατόπτρων

Η υπέρλαμπρη Αίθουσα των Κατόπτρων, ίσως η πιο διάσημη αίθουσα του Château de Versailles, αποτελείται από 357 καθρέφτες που αντικατοπτρίζουν τις χρυσές επιφάνειες και τους αστραφτερούς κρυστάλλινους πολυελαίους που είναι διασκορπισμένοι στον χώρο. 

Ανάκτορο Βερσαλλιών-Παρίσι-Γαλλία-Αίθουσα των Κατόπτρων

Οι τοιχογραφίες στην οροφή της Αίθουσας των Κατόπτρων αναπαριστούν την ιστορία του Λουδοβίκου ΙΔ’ και προσθέτουν στην υπερβολική ομορφιά του δωματίου. Ο χώρος σχεδιάστηκε από τον Ζιλ Αρντουέν Μανσάρ και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1684.

Βασιλική Όπερα

Ιδανικά, στη Βασιλική Όπερα θα παρακολουθήσετε κάποια παράσταση. Αυτό βέβαια δεν είναι πάντα δυνατό, οπότε μπορείτε να συμβιβαστείτε με μια περιήγηση του μεγάρου. 

Ανάκτορο Βερσαλλιών-Παρίσι-Γαλλία-Βασιλική Όπερα

Η Βασιλική Όπερα είναι το κύριο θέατρο των Βερσαλλιών, χωράει 1.200 άτομα και φημίζεται για την εξαιρετική ακουστική και την ξύλινη κατασκευή της που είναι εντυπωσιακά βαμμένη ώστε να θυμίζει μάρμαρο.

Παρεκκλήσι Βερσαλλιών

Το Παρεκκλήσι των Βερσαλλιών χτίστηκε υπό τη βασιλεία του Λουδοβίκου ΙΔ’. Το έργο ολοκληρώθηκε το 1710 και ξεπερνά κατά αρκετά μέτρα σε ύψος τα κτίρια που το περιβάλλουν. Λέγεται πως ο βασιλιάς προσευχόταν καθημερινά σε αυτό το επιβλητικό παρεκκλήσι, το οποίο είναι διακοσμημένο με πολλά έργα τέχνης σπουδαίων καλλιτεχνών του 17ου αιώνα. 

Ανάκτορο Βερσαλλιών-Παρίσι-Γαλλία-Παρεκκλήσι Βερσαλλιών

Εδώ έλαβαν χώρα πολλά γεγονότα μεγάλης ιστορικής σημασίας, όπως ο γάμος του Δελφίνου Λουδοβίκου ΙΣΤ’ με τη Μαρία Αντουανέτα.

Grands Appartements du Roi

Τα Μεγάλα Διαμερίσματα του Βασιλιά (Grands Appartements du Roi) είναι οι κοινόχρηστοι χώροι που χρησιμοποιούσαν ο βασιλιάς και οι αυλικοί του. Καθεμιά από αυτές τις αίθουσες πήρε το όνομά της από μια κλασική θεότητα. 

Ανάκτορο Βερσαλλιών-Παρίσι-Γαλλία-Grands Appartements du Roi

Οι χώροι αυτοί φιλοξενούσαν τις συναντήσεις και τις τελετές που διοργάνωνε ο βασιλιάς.

Appartement Privé du Roi

Το Ιδιωτικό Διαμέρισμα του Βασιλιά, γνωστό και ως Appartement Privé du Roi, είναι ουσιαστικά ένα σύνολο δωματίων το οποίο αποτελούσε την κατοικία του βασιλιά. Τα δωμάτια βρίσκονται στο παλαιότερο τμήμα του κάστρου και έχουν θέα στη Μαρμάρινη Αυλή. Μέσα στα χρόνια, τα δωμάτια αποτέλεσαν και χώρο εργασίας για τον Λουδοβίκο ΙΔ’.

Grand Appartement de la Reine

Τα διαμερίσματα της βασίλισσας αποκαλύπτουν την πιο ήπια πλευρά των Βερσαλλιών, με μια πιο γλυκιά, γυναικεία αισθητική που αποτελείται από φλοράλ μοτίβα, δαμασκηνί ταπετσαρίες και ντελικάτη επίπλωση. Τα δωμάτια αυτά αντικατοπτρίζουν και την επιρροή των διαφόρων βασιλισσών που πέρασαν από το παλάτι.

Κήποι των Βερσαλλιών

Οι κήποι και οι εκτάσεις των Βερσαλλιών έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς μεταγενέστερους βασιλικούς κήπους σε όλο τον κόσμο. Οι κήποι βρίσκονται δυτικά του παλατιού και είναι οργανωμένοι σε γαλλικό στιλ.

Ανάκτορο Βερσαλλιών-Παρίσι-Γαλλία-Κήποι Βερσαλλιών

Δημιουργήθηκαν και ανακαινίστηκαν από τον Αντρέ Λε Νοτρ και σήμερα είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του πάρκου. 

Ανάκτορο Βερσαλλιών-Παρίσι-Γαλλία-Κτήμα Τριανόν

Οι επισκέπτες λατρεύουν τα παρτέρια, τα γραφικά μονοπάτια, τα σιντριβάνια, τον πορτοκαλεώνα, τα άλση και τα γλυπτά αυτών των μοναδικών κήπων.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ