Παρίσι 2024: Η μασκότ των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένα επαναστατικό σύμβολο για τους Γάλλους – Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από αυτό το μικρό σκουφάκι (φωτό & βίντεο)

Η Οργανωτική Επιτροπή «Παρίσι 2024» θέλησε να πρωτοτυπήσει.

μασκότ των φετινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 είναι ένα τεράστιος Φρυγικός σκούφος.

Τι είναι όμως αυτό;

Ο Φρυγικός σκούφος (Le bonnet phrygien στα γαλλικά) ή «σκούφος της ελευθερίας» είναι ένα κάλυμμα κεφαλής κωνικού σχήματος -συχνά ερυθρού χρώματος- και ένα από τα χαρακτηριστικά της Μαριάν, της αλληγορικής μορφής της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Η επιλογή των Γάλλων έχει και συμβολικό χαρακτήρα, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα επανάστασης στον αθλητισμό, που μπορεί και αξίζει να έχει κεντρικό ρόλο στις σύγχρονες κοινωνίες.

«Δεν επιλέξαμε κάποιο ζώο που συνήθως είναι πολύ αγαπητή μασκότ, αλλά κάτι που εκφράζει τα ιδανικά. Θέλαμε αυτές οι δυο μασκότ (σ.σ. Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων) να ενσαρκώσουν το γαλλικό πνεύμα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Τόνι Εστάγκε.

Η Οργανωτική Επιτροπή «Παρίσι 2024» θέλησε να πρωτοτυπήσει, επιλέγοντας ένα από τα σύμβολα της γαλλικής επανάστασης -και της ελευθερίας- τον Φρυγικό σκούφο, για μασκότ των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων που θα διοργανώσει η χώρα.

Διαβάστε ακόμα: Παρίσι 2024 - Όλες οι λεπτομέρειες για την τελετή έναρξης την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024 στις 20:30 ώρα Ελλάδος

Διαβάστε ακόμα: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ρώσος σεφ συνελήφθη στο Παρίσι για «μεγάλης κλίμακας» συνωμοσία

Διαβάστε ακόμα: Βρετανία: Εκτός Ολυμπιακών η καλύτερη ιππέας - Ανακάλυψαν βίντεο που κακοποιούσε το άλογο της - Δείτε το απίστευτο σκηνικό

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ