Παρίσι 2024: Η απαστράπτουσα Σελίν Ντιόν προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση στην Τελετή Έναρξης, των Ολυμπιακών – Ο ιπτάμενος βωμός-αερόστατο – Όσα έγιναν στη φιέστα (φωτό & βίντεο)

33οι Ολυμπιακοί Αγώνες, Παρίσι 2024, Τελετή Έναρξης

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα...

 

Δείτε ακόμα: Παρίσι, αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σηκουάνα: Πλωτή Τελετή με 6 σταθμούς στα πιο εμβληματικά σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας (βίντεο)

 

Η πλωτή παρέλαση θα ξεκινήσει από τη γέφυρα "Αούστερλιτς" στις 20:30. Η παρέλαση θα περάσει από εμβληματικά σημεία, όπως ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας των Παρισίων και το Μουσείο του Λούβρου, καθώς και από ιστορικά μέρη, όπως το γυάλινο "Γκραν Παλέ", τα οποία έχουν διαμορφωθεί ως προσωρινές τοποθεσίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Η παρέλαση θα ολοκληρωθεί στην πλατεία του Τροκαντερό, κοντά στον Πύργο του Άιφελ, όπου θα ανάψει η Ολυμπιακή Φλόγα και θα ανακηρυχθούν επίσημα οι Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024.

 

Η Σελίν Ντιόν έκλεισε την τελετή Έναρξη, τραγουδώντας μετά από 4 χρόνια σε live από τον Πύργο του Άιφελ, απαστράπτυσα με μαγικό τρόπο το « L'Hymne à l'amour» της Εντίθ Πιάφ.


Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι ο τζουντόκα Τέντι Ρινέρ και η αθλήτρια του στίβου Μαρί Ζοζέ Περέκ που άναψαν τον βωμό- αερόστατο που ανυψώθηκε στον ουρανό της γαλλικής πρωτεύουσας για να βλέπουν την Ολυμπιακή Φλόγα τις 16 ημέρες των Αγώνων

Ο Ζενεντίν Ζιντάν παρέλαβε την Ολυμπιακή Φλόγα από τον μυστηριώδη λαμπαδηδρόμο για να τη δώσει με τη σειρά του στον Ραφαέλ Ναδάλ, Ισπανό τενίστα που έχει κερδίσει 14 φορές το Ρολάν Γκαρός.

Στη συνέχεια η Ολυμπιακή Φλόγα μπήκε σε σκάφος για να πάει στον βωμό που θα μείνει αναμμένη με σκάφος τις ημέρες των Αγώνων περνώντας διαδοχικά από τα χέρια του Κάρλ Λιούις, της Σερένα Ουίλιαμς, της Νάντια Κομανέτσι της Ζοζέ Μαρί Περέκ.

--

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν κήρυξε την Έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Ακολουθούν οι ομιλίες του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Τόνι Εσταγκέ και του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

--

Η άφιξη και η έπαρση της Ολυμπιακής Σημαίας


--

--

Οι σημαίες των χωρών στην Πλατεία του Τροκαντερό

--

Το «Imagine» πιο επίκαιρο από ποτέ στα νερά του Σηκουάνα


--

Η ανάρτηση της Lady Gaga

--

Παρίσι χωρίς μόδα δεν υπάρχει, η παριζιάνικη πασαρέλα παρούσα στην τελετή!


--

Και τα Minions στην τελετή Έναρξης, εισέβαλαν στο Λούβρο και...έκλεψαν την Μόνα Λίζα


--

Συνεχίζεται η τελετή έναρξης υπό βροχή στο Παρίσι

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

--

Μία κατακόκκινη καρδιά στον ουρανό της πόλης του έρωτα

--

Μάγεψε η ολόχρυση εμφάνιση της Άγια Νακαμούρα

Με 60 μουσικούς από τη ορχήστρα της Γαλλικής Ρεπουμπλικανικής Φρουράς και 36 ερμηνευτές από τη χορωδία του γαλλικού στρατού, η Γαλλίδα μέγα ποπ σταρ Άγια Νακαμούρα  παρουσιάστηκε στην στη Pont des Arts, μια γέφυρα που συνδέει το Ινστιτούτο της Γαλλίας με το Μουσείο του Λούβρου, ενώνοντας τον ακαδημαϊκό κόσμο και τις τέχνες, τραγουδώντας  μερικές από τις πιο γνωστές επιτυχίες της.

Ντυμένη με ένα χρυσό φόρεμα του οίκου Dior, ξεκίνησε «παντρεύοντας» δύο επιτυχίες του Σαρλ Αζναβούρ, For me formidable και το La Bohême.  Είναι η Γαλλίδα τραγουδίστρια που ακούγεται περισσότερο στον κόσμο, αλλά όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά μπορεί να την ερμηνεύσει πυροδότησε διαμάχη για τη γαλλική ταυτότητα.


--

Ο εμβληματικός χορός Cancan 80 χορεύτριες από το Μουλέν Ρουζ που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1820

--

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της lady Gaga



--

Η είσοδος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας στον Σηκουάνα

Image

--

Ο Σηκουάνας παίρνει τα χρώματα της Γαλλίας - Το...επαναστατικό μήνυμα των Γάλλων!


--

Η παρουσίαση του Εμμάνουελ Μακρόν και του προέδρου ΔΟΕ Τόμας Μπαχ


--

Η Τελετή Έναρξης άρχισε με τον Ζενετίν Ζιντάν να μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα μέσα στο Παρίσι με ένα βίντεο για να φτάσει η Ολυμπιακή Φλόγα που άναψε στην Αρχαία Ολυμπία στον τελικό της προορισμό και να αρχίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

--

Ο Έλληνας Επίτροπος στην Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, του οποίου η θητεία λήγει και η Κριστίν Λαγκάρντ πρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

--

--

Το πρώτο σκάφος, αυτό της Ελλάδας με σημαιοφόρους τον  Γιάννη Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντριπσιώτη, θα αναχωρήσει από τη γέφυρα Αούστερλιτς (Austerlitz).

--

100 κορυφαίοι Έλληνες αθλητές έτοιμοι για νέες χρυσές διακρίσεις


--

Η Σελίν Ντιόν φεύγει από το ξενοδοχείο της

--

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με η σύζυγός του Μαρέβα έχουν πάρει θέσεις στην εξέδρα των επισήμων για την Τελετή Έναρξης 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

--

--

Οι ευχές του Στέφανου Κασσελάκη

--

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος με τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου

--

Η Lady Gaga στις τελευταίες πρόβες

--

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν στην τελετή Έναρξης.

Παρόντες στην Τελετή Έναρξης θα είναι ηγέτες από όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με μια λίστα που δημοσιοποίησε η γαλλική προεδρία, αναμένεται να παρακολουθήσουν τις Τελετές 'Εναρξης και Λήξης στο Παρίσι, ο Γερμανός Καγκελάριος Ολαφ Σολτς, ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ισάκ Χερτζογκ, ο Πολωνός Πρόεδρος Αντρέι Νούντα και ο Βρετανός Πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, αλλά και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητστοτάκης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εκπροσωπηθούν από την Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν. Επίσης θα παραβρεθούν εκπρόσωποι σημαντικών διεθνών οργανισμών, όπως ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και η Γενική Διευθύντρια της UNESCO Οντρί Αζουλάι. Σημειώνεται ότι δεν θα υπάρξει επίσημος εκπρόσωπος της Ρωσίας, οι αθλητές της οποίας διαγωνίζονται υπό ουδέτερη σημαία

--

Έκλεισε ο εναέριος χώρος του Παρισιού. Δεν πετάει τίποτε σε ακτίνα 150 χιλιομέτρων από τη Γαλλική πρωτεύουσα

--

Ο Λε Μπρον Τζέιμς σημαιοφόρος των ΗΠΑ και η ομάδα μπάσκετ

--

Ο Σνουπ Ντογκ δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από το κορυφαίο γεγονός.
 

--

Με λιγότερο από μία ώρα να απομένει για την Τελετή Έναρξης, η παρακολούθηση από το "Quartier Jeunes", κοντά στο Λούβρο, έχει φτάσει τη μέγιστη χωρητικότητα. Ένα ταμπελάκι κολλημένο στην πύλη αναγράφει «Complet/Full» (Συμπληρωμένο/Γεμάτο), και οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί ενημερώθηκαν ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν άλλον να μπει, συμπεριλαμβανομένου κι ενός δημοσιογράφου της "Post", ο οποίος αναγκάστηκε να ψάξει άλλο μέρος για να παρακολουθήσει τη διαδικασία.

Image

Image
--

Ο θρύλος του κλασικού αθλητισμού Καρλ Λιούις «εντοπίστηκε» στην τηλεόραση να βγάζει σέλφι με Γάλλους δημοσιογράφους μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ.

--

Η βροχή συνεχίζεται στο Παρίσι ενώ πλησιάζουμε προς την ώρα που θα ξεκινήσει η Τελετή Εναρξης. Στον χώρο των δημοσιογράφων κοντά στην πλατεία του Τροκαντερό, ορισμένοι εκπρόσωποι του Τύπου επιστρέφουν μέσα στις αίθουσες, άλλοι συνωστίζονται κάτω από πλαστικά καλύμματα. 

Image

Δεν υπάρχουν σκηνές ή αυτοσχέδιες εξέδρες - εκτός από εκεί που αναμένεται να καθίσει απόψε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ