Πόσο εύκολα χαλάει σκυλοτροφή όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κατακόρυφα & πώς θα την αποθηκεύσετε σωστά για να διατηρεί τα θρεπτικά της στοιχεία ;

Η απάντηση εξαρτάται από τι είδους τροφή δίνουμε στον σκύλο μας.

Το καλοκαίρι τα φαγητά τείνουν να αλλοιώνονται πιο εύκολα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Αυτό δεν ισχύει μόνο με τα “ανθρώπινα” φαγητά, αλλά και με την τροφή του σκύλου μας.

Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε αρκετά προσεκτικοί και να την αποθηκεύουμε σωστά έτσι ώστε να μην χαλάσει και να μην αντιμετωπίσει ο τετράποδος φίλος μας ανεπιθύμητα γαστρεντερικά προβλήματα.

Πόσο εύκολα, όμως, χαλάει σκυλοτροφή όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κατακόρυφα;

Η απάντηση εξαρτάται από τι είδους τροφή δίνουμε στον σκύλο μας.

Αν δίνουμε μαγειρευτό φαγητό, τότε αυτό χαλάει πολύ εύκολα.

Δεν θα πρέπει να μένει εκτός ψυγείου για πολλές ώρες γιατί είναι σίγουρο ότι θα αλλοιωθεί και μπορεί να δημιουργήσει στομαχικές διαταραχές στο κατοικίδιό μας. Στο ψυγείο διατηρείται έως και περίπου τρεις ημέρες.

Το ίδιο ισχύει για την τροφή σε μορφή κονσέρβας (υγρή τροφή). Είναι πολύ εύκολο να χαλάσει αν μείνει στο μπολ του σκύλου και εκτός ψυγείου για πολλές ώρες. Όταν ανοιχτεί η κονσέρβα μπορούμε να την διατηρήσουμε στο ψυγείο για δύο μέρες το πολύ.

Αντιθέτως, η ξηρά τροφή (κροκέτες) είναι αρκετά πιο ανθεκτική.

Από τη στιγμή που ανοιχτεί, διατηρείται έως και έξι εβδομάδες, αρκεί να την αποθηκεύουμε σωστά.

Ωστόσο, στο μπολ του σκύλου μας δεν θα πρέπει να την αφήνουμε περισσότερες από δύο ημέρες γιατί αναπτύσσονται μικρόβια και μπορεί να πειράξει το στομάχι του ή να χαλάσει η γεύση της.

Πώς αποθηκεύουμε, λοιπόν, σωστά την τροφή του σκύλου μας ώστε να είναι φρέσκια και να διατηρεί τα θρεπτικά της στοιχεία;

Αν δίνουμε στον σκύλο μας μαγειρευτό φρέσκο φαγητό, μπορούμε να το φυλάξουμε στο ψυγείο για περίπου τρεις μέρες.

Αν όμως θέλουμε να μαγειρέψουμε ποσότητα – ή να αγοράσουμε ποσότητα φρέσκου φαγητού – μπορούμε να το χωρίσουμε σε μερίδες και να τις βάλουμε στην κατάψυξη.

Εκεί μπορούν να μείνουν μέχρι και 6 μήνες αλλά μόλις αποψυχθούν μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για μία με τρεις ημέρες ακόμα.

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι το κρέας. Αν αποφασίσουμε να μαγειρέψουμε και να βάλουμε το φαγητό στην κατάψυξη, το κρέας θα πρέπει να είναι φρέσκο και όχι κατεψυγμένο.

Δηλαδή, δεν πρέπει να είναι ήδη στην κατάψυξη, να το βγάλουμε, να το μαγειρέψουμε και μετά να το ξαναβάλουμε στην κατάψυξη γιατί έτσι χάνει τα θρεπτικά του συστατικά και μπορεί να ενοχλήσει και στο στομάχι του σκύλου μας, ειδικά αν έχει ήδη προβλήματα με αυτό.

Αν παίρνουμε κατεψυγμένη, μαγειρευτή τροφή στον σκύλο μας, τη διατηρούμε στην κατάψυξη μέχρι και τέσσερις μήνες.

Ωστόσο, αν την βγάλουμε από την κατάψυξή, δεν μπορούμε να την ξαναβάλουμε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να την φυλάξουμε στη συντήρηση για δύο με τρεις μέρες ακόμα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα topetmou.gr, αν δίνουμε στον σκύλο μας υγρή τροφή, θα πρέπει να την τοποθετούμε σε ένα δροσερό ντουλάπι του σπιτιού μας μέχρι να ανοιχτεί.

Είναι σημαντικό να ελέγχουμε πάντα την ημερομηνία λήξης και τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Όταν ανοίξουμε την υγρή τροφή, μπορούμε να την τοποθετήσουμε σε ένα μπολάκι με αεροστεγές καπάκι και να την βάλουμε στο ψυγείο για περίπου δύο μέρες.

Αν δίνουμε στον σκύλο μας χύμα ξηρά τροφή, τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα για εμάς.

Μπορούμε να τοποθετήσουμε τις κροκέτες σε ένα μπολ που κλείνει αεροστεγώς και να τις φυλάξουμε σε ένα δροσερό μέρος του σπιτιού μας.

Αν έχουμε αγοράσει τσουβάλι, συνήθως αυτό έχει ειδικό κλείσιμο ώστε να παραμένει η τροφή φρέσκια, οπότε δεν χρειάζεται να την τοποθετήσουμε σε μπολ, εκτός αν θέλουμε.

Διατηρείται φρέσκια και με όλα της τα θρεπτικά στοιχεία για περίπου έξι μήνες. Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ελέγχουμε την ημερομηνία λήξης αλλά και τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Διαβάστε ακόμη:Ποιες είναι οι καλοκαιρινές τροφές που μπορείτε να δώσετε στον σκύλο σας με ασφάλεια & ποιες είναι άκρως τοξικές ;

Συνοψίζοντας

Όλο τον χρόνο θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε ό,τι αφορά την τροφή του καλύτερού μας φίλου.

Απλώς τώρα το καλοκαίρι τα πράγματα είναι λίγο πιο “δύσκολα” λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Η διατροφή είναι το Α και το Ω στην υγεία του σκύλου μας και γι’ αυτό η τροφή που του προσφέρουμε πρέπει να είναι πολύ καλή, ποιοτική, να περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και να αποθηκεύεται σωστά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ