H μικρή αδερφή του Elon Musk, Tosca Musk incognito στην Ελλάδα - Που πήγε, ποιους είδε & ποιος την έφερε

Επίσημη καλεσμένη

Πως προέκυψε το κρυφό ταξίδι.

Η Τόσκα Μασκ ήρθε στην Ελλάδα κρυφά από το Cairo , όπου ήταν προσωπική καλεσμένη της Άντας Ηλιοπούλου για να συμμετέχει σε ένα event που πραγματοποιήθηκε από την Πρέσβειρα Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών, Guila Clara Kessous σε συνεργασία με κάποιες οργανώσεις, όπως το Better World και το Αιγυπτιακό Hope giver για την ειρήνη στην γη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και κυρίως την υποστήριξη και προστασία των  γυναικών σε ένα κόσμο στον οποίο βάλλονται συστηματικά.

Η Τόσκα συμμετείχε στο Master class της Πρέσβειρας Ειρήνης μαζί με άλλες σημαντικές προσωπικότητες, όπως την πρώτη κυρία της Σερβίας Tamara Vucic και την βασίλισσα του Κονγκό και Βραζιλίας  Diambi Kabatusuila Tshiyoyo Muata.

Η Τόσκα έλαβε και βραβείο για την δράση της από τους διοργανωτές μέσα στο Μουσείο του Καϊρου που ετοιμάζεται για την επίσημη έναρξη του. Ανάμεσα στους καλεσμένους της εκδήλωσης ήταν η Κατερίνα Παναγοπούλου και ο πρόεδρος του Nice ‘ n easy group Ελλάδας και Ibiza, Χρήστος Αθανασιάδης, γνωστός για την μεγάλη του αγάπη στην Αίγυπτο. 

Κατόπιν η Τόσκα  όπως είχε συμφωνηθεί με την Άντα Ηλιοπούλου θα επισκεπτόταν οικογενειακώς την Ελλάδα για λίγες μέρες στην Ρόδο.

Τα πλάνα, όμως, άλλαξαν μετά την επίσκεψη τους στις Πυραμίδες, όπου η Άντα της πρότεινε να μείνει έστω για λίγες ώρες στην Αθήνα για να την ξεναγήσει μαζί με τα παιδιά στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο Ηρώδειο και στον βράχο της Ακρόπολης.

Η πρόεδρος της πολιτιστικής κίνησης Le Soleil Foundation και γνωστή δημοσιογράφος Άντα Ηλιοπούλου φορώντας Daphne Valente και η καλεσμένη της στην Ελλάδα Tosca Musk, μικρή αδερφή του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Elon Musk.  


Όπως και έγινε με απόλυτη μυστικότητα την επόμενη μέρα της άφιξής τους. Η Τόσκα Μασκ  δήλωνε γοητευμένη απο τον αρχαίο πολιτισμό. Ειδικά από τις Καρυάτιδες και τα γλυπτά του Παρθενώνα, για τα οποία ζήτησε περισσότερες διευκρινίσεις σε σχέση με την διαμάχη της Ελλάδας με το  βρετανικό Μουσείο.

Κατόπιν η μέρα συνέχισε με lunch στο εστιατόριο του μουσείου της Ακρόπολης με την πανοραμική θέα στον ιερό βράχο. Η Τόσκα ζήτησε σουβλάκι και χωριάτικη σαλάτα και σε όλη την διάρκεια του φαγητού απολάμβανε την θέα. Αργότερα όλοι ανέβηκαν στην Ακρόπολη αψηφώντας την ζέστη.  

Η κρυφή άφιξη στην Αθήνα.

Κατέφθασε στο St George Lycabettus με ένα λευκό Range Rover της Spanos luxury cars.

Εντυπωσιακά  ψηλή φορώντας ένα λευκό φόρεμα με ένα ψάθινο καπέλο και γυαλιά συνόδευε τα δυο εντεκάχρονα δίδυμα παιδάκια της, ένα αγόρι και ένα κορίτσι.

Μαζί της καταφθάνουν  άλλες δυο κυρίες και η 'Αντα Ηλιοπούλου, η οποία φιλοξενεί κατά καιρούς VIPs στην χώρα μας με σκοπό την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού. Πολύ αργότερα γίνεται πλέον και επισήμως γνωστό πως στην προεδρική σουίτα Marie Christine  του St George Lycabettus έμεινε ινκόγκνιτο η μικρή αδερφή του θρυλικού επιχειρηματία και πολυεκατομμυριούχου Elon Musk, Tosca Musk.

Κανείς τους δεν  βγήκε καθόλου από την προεδρική σουίτα παρά μόνο για να δειπνήσουν στο βραβευμένο εστιατόριο του ξενοδοχείου La suite με θέα την φωτισμένη Ακρόπολη.

Αργά το απόγευμα όλη η παρέα αναχώρησε κρυφά για Λίνδο και παραθέρισε για μια εβδομάδα με απόλυτη μυστικότητα  στο γνωστό ξενοδοχείο Lindos Aqua Terra στην Βλύχα. Ένα πιο οικογενειακό ξενοδοχείο ιδανικό για παιδιά που ανήκει στον όμιλο blucollection.gr - Blu Collection του διάσημου Lindos Blu των οικογενειών Καλιουδάκη και Ροδίτη. 

Η Τόσκα Μασκ έμεινε σε μια σουίτα του Aqua Terra με ιδιωτική πισίνα αλλά δεν ήταν λίγες οι μέρες που συνόδευσε προσωπικά τα παιδιά της στην κοντινή παραλία, αφήνοντας για λίγο τις υποχρεώσεις για τις οποίες πραγματοποίησε αυτό το ταξίδι. 



Προτίμησε ελληνικές γεύσεις ζητώντας μουσακά και σουβλάκι με γύρο και άλλες ελληνικές γεύσεις που μαγείρεψαν ειδικά για αυτήν και τα συνόδευε με ελληνικό κρασί. Τις επόμενες μέρες στην σουίτα Alkyone του Lindos Blu έγινε και ένα κρυφό προεόρτιο cocktail γενεθλίων σε στενό κύκλο με φρούτα, γλυκά και σαμπάνια. 

Η Τόσκα Μασκ με τον νέο Δήμαρχο της Ρόδου Αλέξανδρο Κολιάδη

Τις επόμενες μέρες η Τόσκα ξεναγήθηκε στο κάστρο των Ιπποτών, την παλαιά πόλη, τις πηγές της Καλλιθέας, την παραδοσιακή Λίνδο και τα καπετανόσπιτα που άνοιξαν ειδικά για αυτήν και γνώρισε μέσω της Άντας Ηλιοπούλου, τον νέο Δήμαρχο της Ρόδου Αλέξανδρο Κολιάδη που την καλωσόρισε στο γραφείο του και της δώρισε ένα λεύκωμα της Ρόδου ενώ συνάντησε και την σύζυγο του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Τάση Χατζημαρκου. 

Το κρυφό προεόρτιο δείπνο της Tosca Musc πριν τα γενέθλια της στην Λίνδο της Ρόδου.

Λόγω των γενεθλίων της Τόσκα Μασκ που πλησίαζαν-ημέρα 20 Ιουλίου- διοργανώθηκε και ένα προεόρτιο μυστικό δείπνο με την οικογένεια Μασκ και στενούς φίλους  στο γνωστό εστιατόριο Blue Fin on the water του Aqua Grand της Λίνδου.

Μια μέρα πριν φύγει από το νησί τω Ιπποτών το κρυφό δείπνο πραγματοποιήθηκε στην πριβέ ειδυλλιακή προβλήτα πάνω στα κύματα με background το σκηνικό που γυρίστηκε η ταινία «τα κανονικά του Ναβαρόνε» Το εορταστικό τραπέζι στολίστηκε με συνθέσεις από κρίνα και λεμονιές, φούλια της Λίνδου και γιασεμιά από τον ροδίτικο κήπο και στρώθηκε με σουπλά ζωγραφισμένα από την εικαστικό και  ιδιοκτήτρια του χώρου, Μαίρη Καμπουροπούλου. 

Η οικογένεια Μασκ, η Τόσκα και τα 2 εντεκάχρονα παιδιά της συνοδευόμενα με την Άντα Ηλιοπούλου, την κόρη της Αλεξάνδρα Σπανού και στενούς φίλους κατέφθασαν με golf carts στην παραλία, όπου τους υποδέχονταν η Μαίρη Καμπουροπούλου και ο ένας εκ των γιων της Γιώργος  Καμπουρόπουλος που ζούσε για πολλά χρόνια στην Αμερική.

Το δείπνο επιμελήθηκε ο σεφ Ηλία Πατσιαούρας, εμπνευσμένος από τον φιλόσοφο Κλεόβουλο που δίδασκε την ισορροπημένη ζωή.

Το εορταστικό τραπέζι ξεκίνησε με amuse buche  “Puff Rice” με κρέμα ταραμά, μελάνι σουπιάς και σκόνη καραβίδας. Ακολούθησε ψαρόσουπα «Κακαβιά» με σαφράν, σφυρίδα και καπνιστή καραβίδα. Κατόπιν παντζαροσαλάτα με  Ελληνικό ανθότυρο, κουκουνάρι, υφές παντζαριών και dressing  “Xeres”.

Το ορεκτικό ήταν χτένια σοτέ με κρέμα ταραμά (αυγοτάραχο), χαβιάρι  σολομού, αυγοτάραχο ψαριού και καραμελωμένο λεμόνι. Μετά το sorbet πορτοκαλί με δενδρολίβανο ακολούθησε ολόφρεσκη ψητή σφυρίδα με λαδολέμονο και βότανα.

Ο Γιώργος Καμπουρόπουλος και η Τόσκα Μασκ

Ως pre dessert προσφέρθηκε σπιτικό macaron με γεύση ροδιακό μελεκούνι- σαν το παραδοσιακό γλυκό που προσφέρεται στους γάμους.

Τα επιδόρπια ήταν ένα 100% κράμπλ σοκολάτας με τραγανή σοκολάτα με κάσιους, μους σοκολάτα, πραλίνα κάσιους και ένα επιδόρπιο λεμονιού, κράμπλ λάιμ, φινανσιέρ λεμόνι, μούς λεμονιού, κρέμα λεμονιού, σορμπέτ βατόμουρο.

Ακολούθησαν παραδοσιακά δώρα με έντονο ελληνικό χαρακτήρα που δόθηκαν σε όλους τους καλεσμένους. Η Τόσκα διέκρινε το δώρο- έργο τέχνης που έφερε την υπογραφή της εικαστικού και ιδιοκτήτριας του χώρου, Μαίρης Καμπουροπούλου από την διάσημη λινδιακών καταβολών συλλογή της MQA Mari Queen art of Lindos.

Ένα έργο τέχνης σε λευκό φόντο πλέξιγκλας με γαλανές σπείρες και Χρυσα φύλλα που κινούνται με ήρεμη δυναμική κυκλικά σαν σε βυθό εμπνευσμένο από τα κοχύλια και τα τυρκουάζ νερά του κόλπου Ναβαρόνε.

Όλα τα δώρα ήταν τοποθετημένα σε μια shopping bag με την υπογραφή MQA Mari Queen art of Lindos και ειδικά για την Τόσκα υπήρχε και ένα κόσμημα λαιμού με μπλε βαθύ μάτι σχεδιασμένο από την Έλενα Σύρακα.  

Αν και η Τόσκα είχε ζητήσει να αναχωρήσουν στις 8.30 από το πριβέ δείπνο τελικά δεν φύγαν πριν τις 10.30 το βράδυ.

Απόδειξη πως οι μέρες της στην Λίνδο ήταν υπέροχες. 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ