Η στιγμή που η Άντζελα Καρίνι τρώει βρωμόξυλο από την intersex Ιμάνι & εγκαταλείπει στα 45 δευτερόλεπτα - Το βίντεο & ο παγκόσμιος σάλος με το #IStandWithAngelaCarini

Εκατομμύρια posts δηλώνουν πόσο άδικος ήταν ο αγώνας

Παγκόσμιος σάλος έχει προκληθεί έπειτα από τον αγώνα πυγμαχίας μεταξύ της Άντζελα Καρίνι και της Ιμάνι Κελίφ.

Εκατομμύρια σχόλια και posts πλημμύρισαν το x (πρώην twitter) με τους χρήστες να τονίζουν ότι ήταν άδικος ο αγώνας.

Η Ιταλίδα αθλήτρια, κληρώθηκε να αγωνιστεί στο τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων, εναντίον της intersex αθλήτριας από την Αλγερία, Ιμάνε Χαλίφ.

Άντεξε το πρώτο χτύπημα στο σώμα, αλλά στα 46 δευτερόλεπτα η γροθιά στο πρόσωπο της την ανάγκασε να γυρίσει στον πάγκο της και να ζητήσει από τον προπονητή της να αποχωρήσει.

«Δάσκαλε με πόνεσε τόσο πολύ, που δεν θέλω να συνεχίσω...» φέρεται να είπε στον προπονητή της σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ.

Ο προπονητής της δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς και μετά από λίγο ο διαιτητής σήκωσε το χέρι της Κελίφ αναδεικνύοντάς την νικήτρια.

Αμέσως, ο αγώνας "μεταφέρθηκε" εκτός ρινγκ με τα social media να συμπαραστέκονται στην Άντζελα και το hashtag ##IStandWithAngelaCarini να είναι πρώτο στα trending.

Η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, τα σχόλια της οποίας την έχουν φέρει σε αντιπαράθεση με μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, σε αναρτήσεις της μετά τον αγώνα έγραψε ότι αυτό που συνέβη «δεν είναι αθλητισμός», αλλά απλώς «άνδρες που απολαμβάνουν τη δύναμή τους πάνω στις γυναίκες».

Μεταξύ άλλων και ο Έλον Μασκ που σχολίασε με ένα «Απολύτως» το tweet Αμερικανίδας κολυμβήτριας που έλεγε ότι οι «άνδρες δεν έχουν θέση στα γυναικεία σπορ».

«Είναι κλοπή», σχολίασαν άλλοι.

«Γιατί επιτρέπουν να συμβεί αυτό; Κάθε προπονητής πρέπει να στηρίξει αυτές τις γυναίκες στο να αποχωρήσουν» ανέφερε άλλος χρήστης του Twitter.

«Η Ολυμπιακή Επιτροπή θα έπρεπε να ντρέπεται».
 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ