Ο «χάλκινος» Λευτέρης Πετρούνιας έτοιμος για τους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες στα 37 του – Όλη η πρώτη του συνέντευξη μετά το μετάλλιο (βίντεο)

«Θα μπορούσε να είναι και ισοβαθμία» είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας και στοχεύει τώρα το 2028 και το Λος Άντζελες

Λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, ο Λευτέρης Πετρούνιας έβαλε νέο στόχο για τους επόμενους Ολυμπιακούς.

Ραντεβού το 2028 στο Λος Άντζελες στα 37 του δίνει ο άρχοντας των κρίκων.

Μιλώντας στη Μικτή Ζώνη ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά την αγκαλιά από τη σύζυγό του, Βασιλική Μιλλούση (είχε να τη δει 20 μέρες) δακρυσμένος μίλησε για τα προβλήματα που έχει περάσει και έκανε αναφορά διακριτική όπως το ήθος που τον διακρίνει και στο χρυσό μετάλλιο που του στέρησαν οι κριτές

«Μεσολάβησαν τρία ευρωπαϊκά, ένα παγκόσμιο και ένα χειρουργείο. Έχω δουλέψει πάρα πολύ σκληρά. Με κάνει χαρούμενο που είμαι στο πόντιουμ. Πρωταρχικός στόχος ήταν ένα μετάλλιο. Εντόπισα κάποια λάθη που ήταν 10 και 10 εκατοστά. Θα μπορούσε να είναι και ισοβαθμία με τον πρώτο και επειδή είχε μεγαλύτερη βαθμό δυσκολίας θα ήμουν εγώ μπροστά. δεν ήρθε, δεν πειράζει είναι άξιος αντίπαλος και ο ένας και ο άλλος και με κάνουν κι εμένα καλύτερο αθλητή.

Τεχνικά ήμουν άρτιος όλο τον καιρό εδώ και μπορώ να σας πως ότι σήμερα είναι η πρώτη προσγείωση που δεν κάνω βήμα από τότε που έχω προσγειωθεί στη Γαλλία.»


«Ξεκάθαρα ήταν το πιο μάγκικο μετάλλιό μου αφού προκρίθηκα στον τελικό με την 6η θέση. Στοχεύαμε να προκριθώ πρώτος ή δεύτερος ώστε να αγωνιστώ πριν από τους κινέζους, τελικά με την 6η θέση του προκριματικά κληρώθηκαν να είμαι πίσω τους. 

Άλλαξα τη στρατηγική πως θα μπω μετά από δύο ψηλά σκορ. Ήταν πολύ κοντά το σκορ με τον δεύτερο και με τον πρώτο είναι το μεγαλύτερο που έχω κάνει φέτος. Χαίρομαι που έκανα δύο λάθη γιατί μπορεί να το πάω στο 15.300. Θα μπορούσε να είναι ισοβαθμία με τον πρώτο, είναι άξιοι αντίπαλοι και με κάνουν καλύτερο αθλητή.

Έχω περισσότερο άγχος στον προκριματικό από τον τελικό.

Αν έχω και επόμενους Ολυμπιακούς. Δεν σταματάει τίποτε εδώ, ο Αρμένιος είναι 37 ετών όσο θα είμαι εγώ στην επόμενη.

Τώρα χρειάζομαι ένα καλό διάλειμμα για να αφιερώσω χρόνο στα παιδιά μου, τη μητέρα μου τον αδελφό μου, την οικογένειά μου τη Βασιλική.

Ο κώδικας γυμναστικής αλλάζει υπέρ μου κατά δύο ασκήσεις και όλα τα προγράμματα θα μου είναι πιο εύκολα. Θα δούμε τους αντιπάλους μου αυτή τη χρονιά που θα είμαι έξω και θα φτιάξουμε ένα πρόγραμμα ασυναγώνιστο».

 

Συγχαρητήρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Ο Άρχοντας των κρίκων το έκανε ξανά! Ο συγκλονιστικός Λευτέρης Πετρούνιας είναι χάλκινος Ολυμπιονίκης. Γίνεται έτσι ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του αγωνίσματος που κερδίζει τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγχαρητήρια άναρτησή του για την επιτυχία του Λευτέρη Πετρούνια.

«Θερμά συγχαρητήρια Λευτέρη. Μας κάνεις υπερήφανους. Σε ευχαριστούμε», καταλήγει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ