Μιλτάρα τους τσάκισες! – «Χρυσός» ο Τεντόγλου στο Παρίσι με 8,48 – Δεν «άφησε» κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του – Δείτε τα συγκλονιστικά άλματά του (βίντεο)

Είναι ο 2ος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, στο μήκος, με 2 συνεχόμενα χρυσά, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις που πήρε 4.

«Χρυσός» ξανά ο Μίλτος Τεντόγλου!

Ο «Βασιλιάς» του μήκους έκανε το θαύμα του.

Ο Μίλτος Τεντόγλου , ο κορυφαίος αθλητής του στίβου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του αγωνίσματός του στο Παρίσι, χάρη στο δεύτερο άλμα του στα 8,48μ.

Έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο τρίτος Έλληνας αθλητής με τουλάχιστον δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, μετά τον Πύρρο Δήμα και τον Κάχι Καχιασβίλι.


Να σημειωθεί ακόμα ότι είναι ο δεύτερος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, στο μήκος, με δύο συνεχόμενα χρυσά, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις που πήρε... τέσσερα συνεχόμενα, από το 1984 στο Λος Αντζελες, ως το 1996 στην Ατλάντα...

Το πρώτο άλμα του Μίλτου Τεντόγλου στον τελικό.


Το δεύτερο άλμα.

Βρίσκει την απάντηση ο Τεντόγλου | Περνάει πρώτος με άλμα στα 8.48μ!


Ο ίδιος δεν ήταν ευχαριστημένος, αλλά αυτό το άλμα αρκούσε για να προσπεράσει τον Φουρλάνι.

Το τρίτο άλμα.


Το τέταρτο άλμα.


Το πέμπτο άλμα.


Στο τελευταίο άλμα ο Μίλτος απλά περίμενε την... επιβεβαίωση του χρυσού. Αυτή ήρθε αφού οι υπόλοιποι δεν μπορούσαν να τον πλησιάσουν. Μπήκε στο τελευταίο άλμα για να κυνηγήσει χωρίς άγχος το πανελλήνιο ρεκόρ.

Διαβάστε ακόμα: Έλα ρε Μιλτάρα με την πρώτη, μπράβο: 8μ 32 εκατ. και πάει φουλ για μετάλλιο – Δείτε βίντεο με το εκπληκτικό άλμα του - Τον αποθεώνει το Τwitter

Διαβάστε ακόμα: Γρεβενά: Στη γενέτειρα του Μίλτου Τεντόγλου στήθηκαν γιγαντοοθόνες - Στην κεντρική πλατεία της πόλης θα δούνε τον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο

Διαβάστε ακόμα: Αποκλειστικό: Η Βούλα Πατουλίδου στον Μίλτο Tεντόγλου μέσα από το eirinika: «Δεν είναι σύμπτωση, φόρα το εθνόσημο και όρμα» - Σαν σήμερα το 1992 είχε κερδίσει το χρυσό (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ