Μίλτος Τεντόγλου: «Ήθελα το κάτι παραπάνω, για να το ευχαριστηθώ» - Τι του είπε ο προπονητής του - Οι πρώτες δηλώσεις του «χρυσού» Ολυμπιονίκη (βίντεο)

«Σίγουρα λέει κάτι το δεύτερο χρυσό - Είμαι ικανοποιημένος γιατί έκανα καλύτερη επίδοση από το Τόκιο», συμπλήρωσε. 

Μπορεί να μην άφησε περιθώριο στους αντιπάλους του, μπορεί να κέρδισε χρυσό μετάλλιο με ένα εκπληκτικό άλμα των 8,48 μέτρων και πάλι όμως δεν ήταν τελείως ικανοποιημένος.

Ο λόγος για τον «Βασιλιά» του μήκους και «χρυσό» Ολυμπιονίκη, Μίλτο Τεντόγλου.

Οι δηλώσεις που έκανε στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Χαίρομαι πολύ γι αυτό που κατάφερα, αλλά ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω σαν επίδοση. Κάτι μου έλειπε... Το πάλεψα, άρχισα να ξυπνάω στα 2 τελευταία άλματα. 

Ειδικά το 5ο που ήταν 8.31 ήταν πολύ μεγάλο αλλά πάτησα πολύ πίσω. Προσπάθησα και στο τελευταίο αλλά δεν μου βγήκε. Τέτοιος άνθρωπος είμαι και ήθελα το κάτι παραπάνω για μένα. 

Για να το ευχαριστηθώ εγώ».


«Ήθελα την πίεση και γι αυτό απάντησα με τη μία στον Φουρλάνι. Ξέρω ότι μπορούσε κι αυτός να κάνει 8.50, ενώ κι ο Πίνοκ μου έβαλε πίεση και γι' αυτό δεν σταμάτησα να προσπαθώ και έκανα γενικά καλά άλμα. Όταν έκανα εγώ το 8.48 πιέστηκε όντως ο Φουρλάνι και μετά την 3η προσπάθεια ήταν πλεονέκτημα ότι είχα εγώ το τελευταίο άλμα».

«Σίγουρα λέει κάτι το δεύτερο χρυσό. Αλλά προσωπικό θεωρώ ότι για να το πετύχεις αυτός στους Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει να είσαι τυχερός γιατί είναι μια φορά τα 4 χρόνια... Υπάρχουν σπουδαίοι αθλητές με παγκόσμια πρωταθλήματα που δεν τα είχαν καταφέρει. Είμαι ικανοποιημένος γιατί έκανα καλύτερη επίδοση από το Τόκιο».


Ο Μίλτος αποκάλυψε τι του είπε ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι

«Του είπα δεν ήμουν καλός, αλλά μου απάντησε 'δεν πειράζει το πήραμε για δεύτερη φορά'... Για μένα πάντα υπάρχει καλύτερο... Επίσης πρέπει να πω ότι κάθε στάδιο, κάθε αγώνας, κάθε μέρα είναι διαφορετική, οπότε ναι είμαι ικανοποιημένος».


Κλείνοντας ευχαρίστησε την Ελλάδα

«Τις τελευταίες ώρες, μέρες έχω πάρει πολλά μηνύματα και ευχαριστώ όλους τους Έλληνες. Ελπίζω να σας έκανα περήφανους, να σας έκανα χαρούμενους έστω για λίγο. Κι εύχομαι καλή επιτυχία στα υπόλοιπα παιδιά γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν τελειώνουν σήμερα»

Διαβάστε ακόμα: Μιλτάρα τους τσάκισες! – «Χρυσός» ο Τεντόγλου στο Παρίσι με 8,48 – Δεν «άφησε» κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του – Δείτε τα συγκλονιστικά άλματά του (βίντεο)

Διαβάστε ακόμα: Γρεβενά: Στη γενέτειρα του Μίλτου Τεντόγλου στήθηκαν γιγαντοοθόνες - Στην κεντρική πλατεία της πόλης θα δούνε τον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο

Διαβάστε ακόμα: Αποκλειστικό: Η Βούλα Πατουλίδου στον Μίλτο Tεντόγλου μέσα από το eirinika: «Δεν είναι σύμπτωση, φόρα το εθνόσημο και όρμα» - Σαν σήμερα το 1992 είχε κερδίσει το χρυσό (βίντεο)

Διαβάστε ακόμα: Έλα ρε Μιλτάρα με την πρώτη, μπράβο: 8μ 32 εκατ. και πάει φουλ για μετάλλιο – Δείτε βίντεο με το εκπληκτικό άλμα του - Τον αποθεώνει το Τwitter

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ