Πανικός στο λιμάνι της Άνδρου: Το καράβι αναχωρεί με όχημα πάνω στη μπουκαπόρτα & επιβάτες να τρέχουν να προλάβουν - Συνελήφθη ο καπετάνιος (βίντεο)

Την ώρα του περιστατικού επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι στο λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο

Συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοίου το πλοίο SAONISOS της Saos Ferries. ο οποίος σήκωσε την μπουκαπόρτα του πλοίου στην Άνδρο, χωρίς να προλάβουν να επιβιβαστούν επιβάτες και οχήματα, ενώ μέλη του πληρώματος σπρώχνουν αυτοκίνητο που ήταν σχεδόν επάνω στον καταπέλτη γ=του πλοίου.

Η σύλληψη του καπετάνιου έγινε με βάση το άρθρο 291 του Ποινικού Κώδικα περί επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία των πλοίων.

Όλα έγιναν στο λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα ένα αυτοκίνητο όπως φαίνεται στο βίντεο αδυνατεί να ανέβει στο πλοίο και την ώρα που οι πολίτες προσπαθούν να το σπρώξουν ώστε να το βάλουν μέσα, ο καπετάνιος αποφασίζει να φύγει.

Το αποτέλεσμα είναι οι επιβάτες να βλέπουν πως ανεβαίνει η μπουκαπόρτα και να τρέχουν να επιβιβαστούν, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.




Δεν επιβιβάστηκαν

Τελικά, δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν τρία οχήματα και επτά επιβάτες, ενώ σχετική έρευνα θα πραγματοποιήσει η λιμενική αρχή για το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τους επιβάτες μερίμνησε η εταιρεία ώστε να διανυκτερεύσουν, ενώ ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί. Το πρωί αναμένεται να αναχωρήσουν για τον προορισμό τους με το πρώτο δρομολόγιο.

Ο καπετάνιος έκρινε για την ασφάλεια όλων, ότι έπρεπε να συνεχίσει το δρομολόγιο, καθώς δεν μπορούσε να επιστρέψει και να δέσει ξανά ούτως ώστε να επιβιβαστούν τόσο το αυτοκίνητο όσο και κάποιοι επιβάτες που δεν είχαν προλάβει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ